30 / 04 / 2024

arsa sahibine ait masraflar

arsa sahibine ait masraflar

Müteahhitler ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmesi sürecinde kimi masraflar müteahhit tarafından ödenirken; kimi masraflar ise arsa sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa sahibine ait masraflar nelerdir?

1952 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait 4 bin arsa varmış!

Emlak Müdürlüğü tarafından İstanbul'da belediyeye ait 4 bin arsa olduğu tespit edilmiş.

İBB'ye ait Beşiktaş'taki arsa 665 milyon liraya KİPTAŞ'a satıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 bin 882 metrekarelik, İSPARK açık otoparkının da aktif olarak hizmet verdiği Beşiktaş'ta yer alan arsa 665 milyon TL karşılığında KİPTAŞ A.Ş ve İstanbul İmar A.Ş'ye satıldı.

Kiracılara müjde! O parayı ev sahibi ödemek zorunda: Boşuna ödemeyin!

Kira sözleşmesi yapan ev sahipleri ve kiracılar, bazı masraflar konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor. Hangi giderlerin kiracıya, hangilerinin ise ev sahibine ait olduğunu bilmek, kira sözleşmelerinin açıklığa kavuşması açısından oldukça önemlidir. İşte bu konuda tüm detaylar...

O ilde Haziye ait 17 adet arsa satılacak! 14 tarla kiralanacak! Sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Osmaniye ili, Merkez ilçesinde Haziye ait 17 adet arsa satılacak. 14 tarla kiralanacak! İşte ayrıntılar...

Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karşıyaka mahallesinde bir adet hazineye ait arsa ihale ile satılacak.

Dap Gayrimenkul, Kocaeli'de 4 arsa satın aldı!

Dap Gayrimenkul Geliştirme, Kocaeli ili, Kartepe ilçesi, 200 ada 37, 38, 39, 40 numaralı parsellerdeki arsaları satın almak üzere arsa sahibiyle bugün sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre, Dap Gayrimenkul, arsa üzerinde geliştirilecek projenin hasılatının yüzde 28'ini arsa sahibine ödeyecek. 

Tapuda eklenti olarak görünen bölümler mülk sahibine mi ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde dairelerdeki eklentilerin ev sahibine mi apartmana mı ait olduğunu kaleme aldı.

Mistral GYO Kuşadası'ndan 2 arsa aldı! 

Mistral GYO tarafından Aydın Kuşadası'ndaki 2 arsanın yüzde 50'si satın alındı. İmzalanacak protokol kapsamında her bir arsa için arsa sahibine 25 bin avro, toplam 50 bin avro kaparo ödemesi yapılacak. 

Martı GYO Tekirdağ Çerkezköy 5 arsa değerleme raporu yayınlandı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın şirket portföyünde yer alan Tekirdağ Çerkezköy 5 Adet Arsa'ya ait değerleme raporu Sermaye Piyasası Kurulu'nun talebi doğrultusunda revize edildi ve yayınlandı. 

Martı GYO Çerkezköy 5 adet arsaya ait değerleme raporu!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan Tekirdağ Çerkezköy 5 Adet Arsa'ya ait Değerleme Raporu kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait arsa ve araziler kiraya verilerek değerlendiriliyor!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, vakfa ait arsa ve arazilerin kiraya verilerek, yapım karşılığı kiralama, kat karşılığı inşaat yöntemleriyle değerlendirilerek gelir elde edildiğini belirtti..

Sitede ortak gider kime ait?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Bir sitede denetçiyim. Sitede muhtelif giderler var elbet ama problem bunlardan hangisinin kiracıya hangisinin mal sahibine ait olduğu. Örneğin asansör gideri kime ait?' sorusunu yanıtladı.

KİPTAŞ'a ait 20 bin metrekarelik arsa yeşil alan ilan edildi!

İBB Meclisinde AK Parti'nin teklifi ile Başakşehir ve Tuzla'da mülkiyeti İBB'ye ait olan 20 bin metrekarelik arsa yeşil alan ilan edildi...

arsa sahibine ait masraflar Haberi

arsa sahibine ait masraflar

Arsa sahibine ait masraflar nelerdir?

Arsa sahibi olan ancak üzerinde inşaat yapabilecek gücü olmayan kimseler, müteahhitler ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayabiliyor.


Bu anlaşma ile arsa sahibine belli sayıda taşınmaz verilerek, müteahhit de kendisine belirlenen oranlarda bağımsız bölüm alıyor.


İnşaat sürecinde kimi masraflar müteahhit tarafından ödenirken; kimi masraflar ise arsa sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa sahibine ait masraflar nelerdir?


Arsa sahibine ait masraflar, sözleşmeden sözleşmeye değişmek ile birlikte şu şekilde sıralanıyor:


Arsa sahibine ait masraflar:

a- İşbu sözleşmenin imzalanmasından öncesine tapunun üzerinde ipotek veya şerh varsa bunların kaldırılmasıyla ilgili masraflar


b- ARSA SAHİPLERİ’NİN kendilerine ait bağımsız bölümlerde üçüncü şahıslara yapacağı devirlerden doğacak her türlü harç ve masraflar ile vergiler ARSA SAHİPLERİ’NE aittir.


c- Kat mülkiyeti işlemleri MÜTEAHHİT tarafından yürütülecektir. Anahtar tesliminden sonra oturma ruhsat harcı alınması için...