02 / 05 / 2024

arsa satışları düştümü

arsa satışları düştümü

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Gaziantep'te emlak sektörünün her zaman hareketli olduğunu belirterek, konut satışlarında bir gerileme olmadığını, ancak arazi satışlarında ciddi düşüşler yaşandığını belirtti.

Yabancılar konutlarını satıyor, Avrupalı Türkler arsa alıyor! Arsa satışları resmen rekor kırdı!

Yabancılar yatırım yaptığı konutları satarken, Avrupalı Türkler arsa almaya başladı ve arsa satışları rekor kırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Altında Fed rüzgarı! Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları

Dün açıklanan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi. Fed faiz kararı öncesi altın düşerken bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları.

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

O ilde Belediyeler arsa satışlarını hızlandırdı! En ucuzu 125 bin Türk Lirası!

Elazığ'da, Belediyeler arsa satışlarına hız verdi. Aralık ayı içinde 13 arsasını ihaleyle satışa sunan Elazığ Belediyesi'nden sonra Yurtbaşı Belediyesi de arsa satışı yapacağını açıkladı. İşte o arsaların fiyatları...

ATEM Başkanı Akçam: Konut satışları düşmeye devam edecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam konut satış rakamlarının daha da düşmesini beklediklerini açıkladı.

10 Aralık Pazar dolar/TL ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Cuma günü dolar/TL kuru 29 TL ile rekor kırdı. Milyonlarca yatırımcı hafta sonunu ikinci gününde de dolar kurunu yakından takip ediyor. Peki 10 Aralık Pazar dolar ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

ODMD açıkladı! 2023'te satışları en çok artan ve azalan otomobil markaları neler? 

Türkiye’de 2023’te 11 ay itibarı ile otomobil satışlarında tüm zamanların rekoru yaşanırken, sadece üç markanın satışlarında düşüş yaşandığı kaydedildi. Türkiye’de faaliyet gösteren 18 marka pazarın üzerinde, 18 marka ise pazarın altında satış rakamına ulaştığı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları..

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

arsa satışları düştümü Haberi

arsa satışları düştümü

Gayrimenkul hareketleri ile ilgili ziyaret ettiğimiz Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Aslan, "Gaziantep sanayi bakımından gelişmiş ve çok göç alan bir şehir olduğundan dolayı emlak piyasasındaki hareketlilik normallerin üstünde bir hal seyrediyor." dedi. 


Sizce Gaziantep gayrimenkul bakımından nasıl bir şehir? 

Mustafa ASLAN;''Gaziantep sanayi ve gayrimenkul ile özdeşleşmiş, sürekli göç alan ve büyüyen bir şehir. Gaziantep de gerek aldığı göçler gerek ise üniversiteli öğrencilerin çok olmasından dolayı gayrimenkule sürekli bir ihtiyaç duymaktadır. Bugün Gaziantep'te 4 tane üniversite bulunmaktadır. Bu nedenlerden dolayı ilimizde konut ihtiyacı çok fazladır ve bu konuda sıkıntılar yaşanmaktadır. İstatistiklere baktığımız zaman bugün Gaziantep'te %40 gibi bir oranında hala konut ihtiyacı var. Bununla ilgili çok ciddi konut projelerimiz var. Gayrimenkul sürekli büyüyen ve en canlı sektörlerin başında geliyor. Gaziantep'te...