05 / 05 / 2024

arsa vergi oranı

arsa vergi oranı

Emlak vergisi için ödenecek bedel, gayrimenkulün türüne ve yer aldığı belediye sınırlarına göre değişkenlik gösteriyor. Arsa emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte arsa emlak vergi oranları...

Belediyeden çok büyük fırsat! 320 TL'ye hem de vergi indirimli arsa satacak! 

Genç iş gücünü çekmek isteyen bir belediye başkanı sadece 1.500 kişiye 320 liraya arsa satacak. Satın alınan arsalara ev yapımında ciddi vergi indirimleri de yapılacak.

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

Akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı! Pompaya yansıdı

Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergi oranı yeniden belirlendi. Benzin ve motorine litrede 6 lira zam gelecek. İşte tüm detaylar...

Tiryakileri üzecek haber! Sigaranın paketine 5 lira zam yolda!

Meclis'teki yeni ek vergilerin yasalaşması halinde sigaranın paketine 5 lira birden zam gelecek. Böylece bir paket sigaradaki vergi oranı yüzde 82,5’a yükselecek.

Vergi muafiyeti cep telefonlarını da etkileyecek! Dev indirim

AK Parti'nin Ankara'da düzenlenen programda seçim beyannamesini açıklaması sonrasında cep telefonlarındaki vergi oranına ve ne kadar indirim uygulanacağı merak ediliyor. Şimdi ise vergi muafiyetinde cep telefonu detayı ortaya çıktı.

Teknoloji devine vergi şoku! Toplam 98 milyon dolar...

Teknoloji devi Apple, Şu sıralar vergi kaçakçılığı sorunu ile uğraşıyor. Alışveriş kurallarındaki bir açıktan menfaat elde etmeye çalışan müşteriler, 98 milyon değerindeki vergi oranını ödemediği için Apple, vergisiz alışveriş desteğini sonlandırdığını açıkladı.

Yurt dışında 20 bin lira daha ucuza alacağımız iPhone telefon turizmini patlattı

Türkiye’de alabileceğiniz bir iPhone telefonu ABD’de 20 bin lira daha az ücretle alabiliyorsunuz. Cep telefonunda bulunan vergi oranı, taksit sınırı ve aynı zamanda yurtdışı ile açılan fiyat makası, alternatif yollardan tedariki çoğalttı.  İşte detaylar…

Sterlinin dibe vurması ile İngiltere harekete geçti! Vergi paketi geri çekildi! Son dakika sterlin kuru

150.000 sterlin üzerindeki gelirler için ödenen en yüksek vergi oranının yüzde 45′ten yüzde 40′a çekilmesini amaçlayan vergi planı sterlinin çökmesi ile geri çekildi. 

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...

Kordon Vergi Dairesi, İzmir'in göbeğinde arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Kordon Vergi Dairesi Müdürlüğü, İzmir Konak Mersinli'de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte merakla beklenen ihale detayları...

Varlık Barışı'nda yeni karar! Vergi oranı sıfırlanıyor

Yeni 'Varlık Barışı' düzenlemesiyle yurt dışında bulunan ancak kapsama girmeyen taşınmazlar gibi varlıkların da 31 Mart 2023’e kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülerek uygulama çerçevesinde Türkiye’ye getirilmesine imkan sağlanacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Arsa ve arazilerin KDV oranı yüzde 8'e indi!

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arsa ve arazilerin KDV oranını da yüzde 8'e indirdiklerini söyledi.

İnşaatta KDV müjdesi! Arsa KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mart tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından inşaat sektörünü de kapsayan yeni KDV düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, arsa KDV oranı kaç oldu?

arsa vergi oranı Haberi

arsa vergi oranı

Arsa emlak vergi oranları!

Emlak vergisi kapsamında mesken, bina, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar yer alıyor. Her sene ödenmesi gereken emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödeniyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, gayrimenkulün türüne ve yer aldığı belediye sınırlarına göre değişkenlik gösteriyor. Büyükşehir belediyesi sınırlarında yer alan taşınmazların vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Arsa emlak vergi oranları 2014

Normal Yörelerde

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


1. Arsa emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip bir arsanın emlak vergisi oranı binde 3'tür. Buna göre söz konusu arsa için ödenecek emlak vergisi bedeli 150 TL'dir.


2. Arsa emlak vergisi hesaplama...