03 / 05 / 2024

arsa vergisi 2015

arsa vergisi 2015

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm taşınmaz mallar 1319 sayılı kanun hükümlerine göre emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, arsa için emlak vergisi ödenir mi? Arsa için ne zaman ve ne kadar vergi ödenir?

Konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

2464 sayılı Kanun gereğince konutların çevre temizlik vergisi, su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Yabancıların emlak vergisi 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, yabancılar emlak vergisi öder mi? Yabancıların emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Dükkan emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için sahipleri tarafından ödeniyor. Buna göre, ev, arsa, arazi ve dükkan sahipleri her sene bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor. İşte dükkan emlak vergisi hesaplama 2015 örneği..

Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar?

Arsa vergisi, Türkiye sınırları içerisindeki tüm arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar? Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman biter?

Emlak vergisi Kasım 2015!

Kanunen Türkiye sınırları içerisinde yer alan mesken, arsa, arazi ve işyerleri için vergi ödenmesi gerekiyor. Vergi iki eşit taksitte verilebiliyor. İşte emlak vergisi Kasım 2015 ödemeleri..

Emlak alım satım gelir vergisi 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince emlak satışından elde edilen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, emlak alım satım gelir vergisi 2015 ne kadar? Vergi nasıl ödenir?

2015 emlak vergisi 2. taksit son gün ne zaman?

Emlak vergisi ödemesi ev, işyeri, arsa ve araziler gibi gayrimenkuller için yapılıyor. Peki, ilk taksiti en son Haziran'da ödenen 2015 emlak vergisi 2. taksit son gün ne zaman?

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2015!

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Peki, çevre temizlik vergisi fiyatları 2015 ne kadar?

Kefilli kirada damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi taraflar arasında imzalanabildiği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için damga vergisi ödeniyor. Peki, kefilli kirada damga vergisi 2015 oranı nedir? Nasıl hesaplanır?

2015'te satılan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenecek?

2015'te satılan gayrimenkulün vergisi GERÇEK kişilerin devamlılık arz etmemek koşuluyla yaptıkları gayrimenkul (ev, işyeri, arsa, arazi) satınşından elde ettikleri kazançlar, "değer artış kazancı" kabul ediliyor.

Kirada damga vergisi 2015 oranları!

Damga vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşidi olarak ifade ediliyor. Bu vergi kira sözleşmelerinden de alınıyor. İşte kirada damga vergisi 2015 oranları..

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme 2015!

Emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödenmesi zorunlu olan bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. İşte, Emlak vergisi 2. taksit son ödeme 2015!

arsa vergisi 2015 Haberi

arsa vergisi 2015

Arsa için emlak vergisi ödenir mi?

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar da dahil tüm taşınmaz mallar 1319 sayılı kanun hükümlerine göre emlak vergisine tabi tutuluyor. 


Aksine hüküm olmadıkça bu kanunun diğer maddelerinde yer alan arazi tabiri arsaları da kapsar.


Arsa için emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Belediyeye ödenecek verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Arsa vergisinin mükellefi..

Arsa ve arazilerin vergisini, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler ödüyor.


Bir araziye paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Mülkiyeti ihtilaflı bulunan arazi için mutasarrıfı bulunmıyan kişiler tarafından ödenen Arazi Vergileri ihtilafın ödeme yapan aleyhine sonuçlanması halinde ihtilafla...