09 / 05 / 2024

Arsa vergisi hesabı

Arsa vergisi hesabı

Arsa sahibi iseniz, emlak vergisi kapsamında arsa vergi borcunuzu ödemeniz gerekiyor. Arsa vergisi için ne kadar ödenir? Arsa vergisi hesabı nasıl yapılır? İşte sorularınızın yanıtı..

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

580 milyar TL deprem vergisi toplanmış! Bu paralar ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Büyük depremin ardından 1999 yılından itibaren uygulanan deprem vergisi gündeme geldi. Bu altı kalemlik vergilerin 5'i kaldırılsa da 1 tanesi hala vatandaştan tahsil ediliyor. Deprem vergisi ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Arsa emlak vergisi 2021!

Arsa sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arsası olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arsa emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İş yerlerinde emlak vergisi hesabı!

İş yerleri için, mülkün rayiç değeri üzerinden büyükşehir olan iller için binde 4, diğer illerde binde 2 oranında ilçe belediyelerine ödeme yapılıyor. Binde 2 veya binde 4 oranlarının uygulandığı Emlak Vergisi rayiç değeri de (matrah) iki kalemin toplamından oluşuyor.

Arsa payı nedir?

Arsa payı nedir? Arsa payı hesabı nasıl yapılır? Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Yasemin Özdoğru yazdı...

Arsa emlak vergisi 2019!

Arsa sahipleri, sahibi olduğu bu taşınmaz mal için her sene emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Peki, arsa sahipleri 2019'da ne kadar emlak vergisi ödeyecek? 2019 arsa emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi oranları 2019!

2019'da mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri tespit edildi. Peki, emlak vergisi oranları 2019 ne kadar?

Emlak vergisi 2019'da ne zaman ödenecek?

2019 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri belli oldu. Peki, emlak vergisi 2019'da ne zaman ödenecek?

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

5 soruda arsa sahiplerinin emlak vergisi!

Arsa sahiplerinin emlak vergisi için 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? Vergiler nereye ödenecek?

Arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler emlak vergisi konusuna giriyor. Arsalar için ilk taksit ödemeleri en son 31 Mayıs'ta gerçekleşti. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hesabı 2017!

Değer artış kazancı vergisi mükellefleri ilk taksitini Mart ayı içerisinde ödedi. Vergide ikinci taksitler Temmuz ayında ödenecek. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hesabı 2017 nasıl yapılır?

Kira gelir vergisi 2. taksiti hesabı 2017!

Kira gelir vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başlıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti ne kadar? İşte kira gelir vergisi 2. taksiti hesabı 2017 örneği..

Arsa vergisi hesabı Haberi

Arsa vergisi hesabı

Arsa vergisi nasıl hesaplanır?

Arsa sahibi iseniz, emlak vergisi kapsamında arsa vergi borcunuzu ödemeniz gerekiyor. Arsa vergisi için ne kadar ödenir? Arsa vergisi hesabı nasıl yapılır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Arsa vergisi hesaplama..

Arsa vergisi, arsaların rayiç bedelleri üzerinden arsa vergi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Arsa vergisi oranları, normal yöreler ile büyükşehir belediyelerinde farklılık gösteriyor.


Arsa vergisi oranları 2014..

Normal Yörelerde

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Örnek arsa vergisi hesabı..

Rayiç bedeli 50 bin TL olan normal yöre sınırları içerisinde yer alan arsa için ödenecek vergi bedeli: 150 TL


Rayiç bedeli 50 bin TL olan büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan arsa için ödenecek vergi bedeli: 300 TL


Arsa vergisi nerede ödenir?

Vergi ödemeleri, söz konusu...