08 / 07 / 2024

arsa vergisi ödenecek aylar

arsa vergisi ödenecek aylar

Arsa vergisi, arsa sahipleri tarafından ödeniyor. 2014'te arsa vergisi nasıl hesaplanır? Peki vergi ödemesi ne zaman yapılır, arsa vergisinin ödeneceği aylar hangi aylardır? İşte yanıtı...

500 bin TL'ye alınan ev satılırken, yüzde 30-40 oranında kazanç vergisi ödenecek!

Konutta yapılacak yeni düzenlemeler sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, konutta yeni vergi düzenlemeleri ile ilgili bir hesap yaptı ve paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Turiste kiralanan evin vergisi ödenecek! Bakan Ersoy resmen açıkladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasaya ilişkin, “Bu düzenleme olmazsa olmaz. Çok ciddi gelir sağlayıp vergi ödememek olabilir mi? Vergilerini tabii ki ödeyecekler. Güvenlik zafiyeti de vardı. Her gece kimin kaldığını bildirecekler” dedi.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ne zaman ödenecek? Hangi araç ne kadar Ek MTV ödemesi yapacak?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) bu sene bir defaya mahsus olmak üzere iki defa daha ödenecek. Ek MTV ödemesinin birincisi ağustos sonu, ikincisi ise kasım sonunda yapılacak. İşte MTV ödemelerine ilişkin detaylar...

Evinizin değeri bu rakamları aşıyorsa aman dikkat! Değerli Konut Vergisi'nde son ödeme günü 31 Ağustos! 

Değerli Konut Vergisi'nde ikinci taksitin son ödeme günü 31 Ağustos olarak açıklanmıştı. Peki hangi konutlar için değerli konut vergisi ödenecek? Değerli Konut Vergisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemelerinde son dakika! Tapusu olanlar hemen bakın! Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 

Milyonlarca tapu sahibi 'Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi ne zaman?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2'nci taksit ödeme tarihi...

2023'te Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) iki kez ödenecek mi? Araç sahiplerini nasıl etkileyecek?

Araç sahiplerini üzecek bir haber geldi. 2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) iki kez ödenecek. Karara göre ek ödeme alınacağı belirtildi. Bütçede değişikliğe neden olacak bu verginin detayları belli oldu. İşte 2023’te ödenecek MTV vergisi ücretleriyle ilgili tüm detaylar haberin devamında…

Son Dakika: Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı!

Tüm otomobiller için bu yıl sonuna kadar bir kereye mahsus olmak üzere  mevcut trafiğe kayıtlı araçlar ve yeni tescil edilecek araçlar için ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek.

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

2023 Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Belediyelere yapılan ödemelerden biri de ''Tapu vergisi'' Mülk sahibi olan vatandaşların yılda iki kere yaptığı bu ödeme ödenmediğinde ceza yaptırımı ile karşılaşılıyor. Peki Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

Toplamda ne kadar deprem vergisi ödenecek? İşte detaylar...

Deprem nedeniyle Kurumlar Vergisi mükellefi şirketlere getirilen ek verginin miktarı kesinleşti. GİB Yardımcısı Mehmet Arabacı, şirketlerin istisna ve indirimlerinin kaldırılması üzerinden şirketlerin bir defaya mahsus olarak ödeyeceği ilave vergi tutarının 100 milyar TL civarında olduğunu söyledi.

arsa vergisi ödenecek aylar Haberi

arsa vergisi ödenecek aylar

Arsa vergisi hangi ayda ödenir?

Arsa vergisi, arsa sahipleri tarafından ödeniyor. Peki vergi ödemesi ne zaman yapılır, Arsa vergisinin ödeneceği aylar hangi aylardır diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Arsa vergisi, emlak vergisi adı altında iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit yılın ilk yarısında ödenirken, ikinci taksit ise yılın sonunda ödeniyor. Peki arsa vergisi hangi ayda ödenir?


Arsa vergisi ödenecek aylar..

Arsa vergisi 1. taksiti - Mart, Nisan ve Mayıs ayları

Arsa vergisi 2. taksiti - Kasım ayı.


İsteyen vergi mükellefleri vergi borcunu birinci taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. Ancak bütün vergi borcunun ikinci taksit döneminde tek seferde ödenmesi gibi bir durum söz konusu değil.


Emlak vergisi nereye ödenir?

Vergi ödemeleri, söz konusu gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. 


Ancak gayrimenkul şehir dışında ise tüm belediyelerden PTT Havalesi veya...