18 / 05 / 2024

arsa yatırımı ne zaman yapılmalı

arsa yatırımı ne zaman yapılmalı

RE/MAX Türkiye Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan; “Yatırım yapmak, tasarrufları değerlendirmenin, sektörün dinamiklerine hakim olmanın ve işin mantığını anlamaktan geçiyor.” dedi.

400 bin TL ile arsa yatırımı yapabilirsiniz! Gayrimenkul uzmanı 'para pul oldu' dedi! 

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşın ev almasını zorlaştırırken, arsalara talep arttı. Peki arsa yatırımı için ne kadar bütçe gerekli? Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, tek tek açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye’de arsa yatırımı nasıl yapılmalı? İşte önemli 6 kriter

Yatırımcının son dönemde ilgisini çeken alanlardan biri de arsa ve araziler.  Genelde uzun dönem yatırımı olarak bilinen arsalarda kısa sürede kar etmek de mümkün. Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanı Arif Güdül 6 önemli kriteri sıraladı.

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...

Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Türkiye genelinde 2023 yılına ilişkin konut ve arsa satışına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmalarına göre 2023 yılının en gözde yatırım aracı arsa oldu.

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

Arsa yatırımında en iyi getiri sağlayacak 10 şehir!

Arsa yatırımına ilgi hız kesmeden devam ederken, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin de arsa yatırımında en iyi getiri sağlayacak 10 şehri açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

2024'ün yıldızı belli oldu! Yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı arsa olacak!

Arsa yatırımının 2024 yılında konut ve dövizden daha çok kazandıracağı belirtildi. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, bu sene en çok arsanın konuşulacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Arsa ve arazi yatırımının püf noktası ne? Kâr etmek için ne yapılmalı?

Talepbul Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, arsa ve arazi yatırımının püf noktalarını tek tek sıraladı. Güdül, toprak alımının doğru analizlerle desteklendiğinde, sürdürülebilir ve karlı bir yatırım aracı olabileceğini belirtti.

Arsa yatırımının en can alıcı noktasını Ekonomist Mert Başaran açıkladı!

Ekonomist Mert Başaran resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa yatırımı yaparken dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte o paylaşım...

Arsa yatırımı 2023 yılının yıldızı oldu! Bu sene yatırımcılar en çok arsa aldı!

Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral, 2023 yılında yatırımcıların en çok arsaya yatırım yaptıklarını açıkladı.

2023'ün yıldızı arsa yatırımı oldu!

Son dönemlerde arsa yatırımına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral arsa yatırımlarının 2023 yılının yıldızı olduğunu söyledi.

Ne dolar ne de altın... Arsa ve tarla yatırımı yapanlar köşeyi dönecek! Paranız dörde katlanacak!

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, arsa ve tarla yatırımının güvenilir olduğunu belirterek, yatırımcısına 4 kat daha fazla kazandıracağını açıkladı.

Arsa yatırımında nelere dikkat edilmelidir?

Arsa yatırımı, belirli süreçlerden oluşur. Bu yatırım süreci için üç evre söz konusudur. Bu evrelerde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Peki arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler nedir? İşte arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önemli detaylar...

İslam Memiş peş peşe açıkladı! Buna yatırım yapan çok kazanacak! Ne altın ne de dolar!

Altın  ve piyasa uzmanı İslam Memiş, bu sene yatırımcılarına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı. Ne altın ne de dolar! Gümüş bu sene yatırımcısına kazandıracak.

arsa yatırımı ne zaman yapılmalı Haberi

arsa yatırımı ne zaman yapılmalı

Yatırım odağı arsada ise ve bir arsa alımı üzerinde düşünülüyorsa Gökhan Karahan bazı noktaları göz önünde bulundurmak gerektiğine değiniyor. “Uzun vadede arsa yatırımı daima kazandırır. Ancak önemli olan, arsa yatırımınızı kısa vadede kazanca dönüştürmenizdir. Bunu ise gelişmiş olası bölgeleri sıkı takip ederek, imar durumu hakkında sağlam bilgiye sahip olarak başarabilirsiniz. Özellikle son dönemde gayrimenkulün iyi bir yatırım amacı olarak görülmesi ve konut fiyatlarının yükselmesinden şikâyetçiyseniz, siz de yatırım fırsatını arsadan yana değerlendirebilirsiniz. Ancak arsa yatırımı yapmanın, konut almaya benzemediğini belirtmemiz gerekir çünkü konutu gezerek muhtemel sorunları görebilir veya belediye ile tapu ve kadastro müdürlüğünden imarla ilgili pürüzleri soruşturabilirsiniz. Arsa almak ise daha detaylı araştırma gerektirir. Unutulmamalıdır ki konut kira getirir ancak arsanın getirisi yoktur, üzerine vergi de vermek gerekir.” 


Arsa...