28 / 07 / 2024

arsa yatırımları artış

arsa yatırımları artış

Arsa yatırımlarına talep artıyor. Konutların kira değerinin düşmeye başlaması, konut arz fazlalığı gibi sebepler yatırımcıları arsa yatırımlarına yöneltti.

Konut alamayanlar arsaya yöneldi! Arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Son dönemde konut alamayan yatırımcılar arsaya yöneldi. Arsa yatırımları giderek artarken, yatırımcıların arsa alırken dikkat etmesi gereken kriterler ortaya çıktı. 

Çin'de gayrimenkul yatırımlarında gerileme devam ediyor!

Çin ekonomisinde mayıs ayında üretim ve tüketim göstergelerindeki artışı karşısında gayrimenkul yatırımlarında yaşanan düşüş, sabit yatırımları da olumsuz bir şekilde etkiledi.

İstanbul'da arsa stokları tükenince yatırımcılar rotayı o ile çevirdi! Arsa yatırımında büyük patlama!

Konut alamayan yatırımcılar yatırımlarını arsaya yapmaya başladı. Özellikle İstanbul'da arsa yatırımı tavan yaparken, yatırımcılar artık alacak arsa bulamıyor. 

Arsa yatırımın yıldızı giderek daha da parlıyor!

Ülkemizde son zamanların parlayan yıldızları arasında yer alan arsa yatırımları, yatırımcılar için de yükselen bir değer haline geldi.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı!

Türklerin  yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları, 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek, 597 milyon dolara ulaştı.

Arsa yatırımları neden önemli?

Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında arsa yatırımlarının önemini yazdı. İşte o yazı...

UİB açıkladı! Çin'de gayrimenkul yatırımlarında düşüş sürüyor...

Çin ekonomisi, nisanda üretimdeki yükselişe oranla tüketimde ve yatırımlarda soğuma belirtileri yaşarken, gayrimenkul yatırımlarındaki düşüş ekonomi üzerindeki baskıyı artırmayı da sürdürüyor.

400 bin TL ile arsa yatırımı yapabilirsiniz! Gayrimenkul uzmanı 'para pul oldu' dedi! 

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşın ev almasını zorlaştırırken, arsalara talep arttı. Peki arsa yatırımı için ne kadar bütçe gerekli? Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, tek tek açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Arsa yatırımcıları rotayı Çanakkale'ye çevirdi! Yatırımcılar 4 yılda yüzde 774 kazanç sağlıyor!

Doğal güzellikleri ve kültüre zenginlikleri ile dikkatleri üzerine çeken Çanakkale, arsa yatırımcılarının radarına girdi. Çanakkale'den arsa almak isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Yatırımcılar 4 yılda yüzde 774, 14 oranında kazanç sağlıyor.

Yatırımcılar dikkat! Borsa mı, arsa mı?

Arsa yatırımlarının yıldızı parlarken pek çok kişi de borsaya mı yoksa arsaya mı yatırım yapması gerektiğini merak ediyor. Peki borsa mı, arsa mı? 

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara yöneltti. Arsalarında Tiny House yani tekerlekli evler kurmak isteyen vatandaşlar en çok Trakya bölgesi ile ilgileniyor. Sabit Tiny House'lar için de yapı ruhsatı almak gerekiyor.

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

2023'ün yıldızı arsa yatırımı oldu!

Son dönemlerde arsa yatırımına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral arsa yatırımlarının 2023 yılının yıldızı olduğunu söyledi.

arsa yatırımları artış Haberi

arsa yatırımları artış

Geçen yıl ağustos ayında başlayan ve 31 Aralık’ta sona eren ‘Güçlü Türkiye, Güçlü Gayrimenkul’ kampanyasıyla hareketlenen konut sektörü, 2017’in ilk iki ayında yapılan düzenlemeler ve yeni kampanyalarla ancak geçen yılki satış seviyesini korudu. Geçen yıl şubat ayında101 bin 703 adet satış gerçekleşirken, Şubat 2017'de toplam 101 bin 468 konut satıldı. Geçmiş yıllarda taksitlerinin büyük bir kısmını kira gelirleri ile ödeyebilen yatırımcılar, konut arzının fazlalığı ve düşen kira değerleri nedeniyle rotalarını arsaya çevirdi. 

KİRALAR DÜŞTÜ, ARSA CAZİP 

Son aylarda sektöre dönük yapılan düzenlemeler ve 1 Şubat’ta Emlak Konut GYO öncülüğünde başlatılan ‘Güçlü Türkiye için Birlik Vakti’ kampanyasının piyasada oluşturduğu olumlu atmosfere rağmen yatırımını kısa sürede kazanca dönüştürmek isteyen vatandaşlar, bin düşünüp bir karar veriyor. Açıklanan 240 ay vadeli satış seçeneğine sıcak bakmayan...