28 / 08 / 2024

arsa yatırımları artıyor mu

arsa yatırımları artıyor mu

Gençler gelecek kaygısı yaşayıp ele geçen paralarını güvenilir yatırıma harcamak istiyor. Bu nedenle, yaz aylarında artan evliliklerle takılan takılar yastık altı edilmekten çok toprak ve gayrimenkule yatırılıyor...

Arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? İşte arsa yatımında öne çıkan trendler

Emlakjet, 2024 yılı Haziran ayı emlak verilerini bir raporuna göre  2023 yılında başlayan arsa talebi, gayrimenkul alımında yaşanan zorluklar ve ekonomik koşullar nedeniyle hızla artmaya devam ediyor. Peki arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? 

Konut alamayanlar arsaya yöneldi! Arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Son dönemde konut alamayan yatırımcılar arsaya yöneldi. Arsa yatırımları giderek artarken, yatırımcıların arsa alırken dikkat etmesi gereken kriterler ortaya çıktı. 

İstanbul'da arsa stokları tükenince yatırımcılar rotayı o ile çevirdi! Arsa yatırımında büyük patlama!

Konut alamayan yatırımcılar yatırımlarını arsaya yapmaya başladı. Özellikle İstanbul'da arsa yatırımı tavan yaparken, yatırımcılar artık alacak arsa bulamıyor. 

Arsa yatırımın yıldızı giderek daha da parlıyor!

Ülkemizde son zamanların parlayan yıldızları arasında yer alan arsa yatırımları, yatırımcılar için de yükselen bir değer haline geldi.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı!

Türklerin  yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları, 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek, 597 milyon dolara ulaştı.

Arsa yatırımları neden önemli?

Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında arsa yatırımlarının önemini yazdı. İşte o yazı...

UİB açıkladı! Çin'de gayrimenkul yatırımlarında düşüş sürüyor...

Çin ekonomisi, nisanda üretimdeki yükselişe oranla tüketimde ve yatırımlarda soğuma belirtileri yaşarken, gayrimenkul yatırımlarındaki düşüş ekonomi üzerindeki baskıyı artırmayı da sürdürüyor.

Arsa yatırımcıları rotayı Çanakkale'ye çevirdi! Yatırımcılar 4 yılda yüzde 774 kazanç sağlıyor!

Doğal güzellikleri ve kültüre zenginlikleri ile dikkatleri üzerine çeken Çanakkale, arsa yatırımcılarının radarına girdi. Çanakkale'den arsa almak isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Yatırımcılar 4 yılda yüzde 774, 14 oranında kazanç sağlıyor.

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara yöneltti. Arsalarında Tiny House yani tekerlekli evler kurmak isteyen vatandaşlar en çok Trakya bölgesi ile ilgileniyor. Sabit Tiny House'lar için de yapı ruhsatı almak gerekiyor.

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

2023'ün yıldızı arsa yatırımı oldu!

Son dönemlerde arsa yatırımına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral arsa yatırımlarının 2023 yılının yıldızı olduğunu söyledi.

Mevduat faiz oranları yatırımların değerini katlama devam ediyor: Bu bankalar cazip fırsatlar sunuyor

Günümüzde tasarruflarını değerlendirmeyi düşünen birçok kişi için bankalardaki mevduat faiz oranları oldukça önemlidir. Mevduat hesapları, birikimlerini artırmak isteyen bireyler arasında giderek daha popülerleşmiştir. Bazı bankaların sunduğu mevduat faiz oranları yatırımların değerini artırıyor.

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul yatırım ve yönetim danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türk yatırımcının başta Londra olacak şekilde 300 bin sterlinden başlayıp 5 milyon sterlinin üzerinde yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. 

arsa yatırımları artıyor mu Haberi

arsa yatırımları artıyor mu

Geçen yaz olduğu gibi bu yazda güvene yatırım yapılıyor. Gençlerde gelecek kaygısı yaşayıp ele geçen paralarını güvenilir yatırıma harcamak istiyor. Bu nedenle, yaz aylarında artan evliliklerle takılan takılar yastık altı edilmekten çok toprak ve gayrimenkule yatırılıyor. Gayrimenkul ve arsa yatırımı yastık altı yatırım dönemini, tahtından mı ediyor?


Toprak ve arsa alımı, her kesimin bütçesine uygun olması sebebiyle en çok tercih edilen yatırım seçenekleri arasında yer alıyor. Özellikle yaz aylarında artan düğün mevsimi, emlak fiyatlarını hareketlendiriyor.  Dora Emlak Ofisi sahibi Serhat Vural, arsa ve toprak için gidilen beldelerin detaylı olarak araştırılması gerektiğine dikkat çekiyor. Alıcı adaylarının profesyonel emlak danışmanlıklarından destek almaları, doğabilecek sorunların önceden önüne geçilmesini sağlıyor.

Güvenli bir yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul alımı yeni evli çiftlerin ve tatilcilerin gözdesi konumunda....