06 / 08 / 2024

Artık silüet bozan yapılar olmayacak

Artık silüet bozan yapılar olmayacak

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Danıştay'ın Zeytinburnu'ndaki 16/9 binası hakkındaki yıkım kararı onayı ile çarpık kentleşmeye karşı hassasiyetini ortaya koyduğunu belirtti...

En büyük banknot 200 TL ile artık ne et, ne peynir, ne de zeytinyağı alınamıyor!

Yüksek enflasyon ortamında fiyatlar sürekli artarken en büyük banknot olan 200 TL değerini kaybetti. Artık 200 lira ile markete gidildiğinde ne et, ne peynir, ne de zeytinyağı alınamıyor. 

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Kahramanmaraş'ın mimarisi sil baştan değişiyor! Konutlar artık 5 kattan fazla yapılmayacak!

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından konutların artık yatay mimari esas alınarak yapılacağını ve 5 kattan fazla olmayacağını açıkladı.

Rekabete dayanamayan kasaplar da artık ithal et satabilecek!

İthal edilen ucuz etlerin zincir marketlerde satılması nedeniyle haksız rekabete uğrayan kasaplar da artık ithal et satabilecek. İlk etapta Et ve Süt Kurumu bulunan il ve ilçelerde satış yapılacak.

Oyakkent 3 Silüet yarın satışta!

OYAK İnşaat'ın beklenen projesi Oyakkent 3 Silüet yarın itibariyle satışa çıkıyor.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Silüet Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Silüet Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 20 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Ergün ve Erkan Başkan ortaklığında kuruldu.

Silüet Mimaroba güncel fiyat listesi!

İstanbul Büyükçekmece'de yükselen Silüet Mimaroba projesinde fiyatlar 750 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Projede firma bünyesinde ödeme yapılabiliyor..

Şarkıcı Akın artık müteahhitlik yapıyor!

1995 yılında Rebeka isimli şarkısıyla birçok kişinin gönlünü fetheden Akın, "Şarkıcılığı bırakalı yıllar oldu, artık müteahhitlik yapıyorum" diye açıklamada bulundu.

Melbourne’deki lüks malikane 'Yok artık' dedirtti!

Melbourne’deki 1 milyon dolarlık fiyatıyla dikkatleri çeken lüks malikane yatak odası tasarımıyla ‘Yok artık!’ dedirtti.

Apartmanlar artık profesyonel yönetici arıyor!

Gelişen teknoloji ve bürokratik işlemlerin artması sebebiyle apartman sakinleri artık yerel yöneticileri değil profesyonel yöneticilerin yönetiminde olmasını tercih ediyorlar.

Isparta Belediyesi İmar Müdürlüğü artık internette!

Isparta Belediyesi İmar Müdürlüğü artık internetten de hizmet vermeye başladı.

Mustafa Hakan Özelmacıklı: Artık vatandaşlıkta yol haritası belli oldu!

En az 1 milyon dolar tutarında taşınmaz alan yabancı uyruklu gerçek kişilerin Türk vatandaşlığına hak kazanmasıyla ilgili Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Artık vatandaşlıkta yol haritası belli oldu” dedi.

Artık silüet bozan yapılar olmayacak Haberi

Artık silüet bozan yapılar olmayacak

Yeni kurallarla artık şehirlerde silüet bozulmayacak ve yeni bir şehircilik anlayışı hakim olacak.



Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu  Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Danıştay'ın Zeytinburnu'ndaki 16/9 binası  hakkındaki yıkım kararı onayı ile çarpık kentleşmeye karşı hassasiyetini ortaya  koyduğunu belirterek, "Yeni kurallarla artık şehirlerde silüet bozulmayacak ve  yeni bir şehircilik anlayışı hakim olacak" dedi. 

AA muhabirine 1985 yılından bu yana uygulanan kuralları değiştiren  Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğindeki değişiklikleri değerlendiren Öngören,  yönetmeliğin amacının fiziki, doğal, tarihi ve kültürel değerleri korumak ve  geliştirmek olduğunu söyledi. 

Öngören, yönetmeliğin ülke, bölge ve şehir düzeyinde sürdürülebilir  kalkınmayı desteklemeyi amaçladığını vurgulayarak, aynı zamanda yönetmeliğin  yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı ve güvenli çevreler oluşturmak üzere hazırlanan,  arazi kullanım ile yapılaşma kararları getiren mekansal planların  uygulanmasına  ilişkin esasları da belirlediğini söyledi. 

Yönetmelikle getirilen...