01 / 05 / 2024

artvin esendal hes ihalesi

artvin esendal hes ihalesi

Özelleştime İdaresi Başkanlığı (ÖİB), EÜAŞ'a ait toplam 5.54 MW kurulu güçte 5 akarsu santralinin üç ayrı grupta işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirmesi ihalelerine toplam 23 yatırımcıdan teklif alındığını açıkladı...

Artvin'de 90 kilometrelik yolu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün yüzde 65'i tamamlandı!

Artvin'de inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES sebebiyle değişen kara yolu ağı kapsamında inşaat çalışmaları devam eden Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde yüzde 65'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının yüzde 60,6'sı tamamlandı!

Artvin'de, yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES inşaatında sona yaklaşılıyor. Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak projede yüzde 60,6 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatında son durum!

Artvin'de yapımı tamamlandığında Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yüzde 58 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Artvin Kamilet Vadisi’ne yeni HES projesi!

Artvin İl Genel Meclisi, Kamilet Vadisi’nde bir HES yapımına daha izin verdi. Kamilet Vadisi üzerinde HES yapımına izin verilmesinin hemen ardından MNG Holding, atağa geçti.

Artvin Yusufeli Barajı ve HES'ten ekonomiye 450 milyon TL katkı!

Artvin Yusufeli Barajı ve HES projesinde çevresel faaliyetlerde gelinen seviye ve devam eden çalışmaların istişare ve değerlendirme toplantısı DSİ Genel Müdürlüğü Namık Kiper toplantı salonunda yapıldı.

Artvin Kamilet Vadisi’nde yol inşaatına başlandı!

Doğal zenginliğiyle bilinen Artvin Kamilet Vadisi’ne HES yapılmak için yol inşaatına başlandı. Yaşam savunucuları, “Böyle giderse Arhavi’yi Arhavi yapan her şey yok olacak” diyor.

Erzurum Tortum Çayı'na HES için Çed süreci başladı!

Artvin karayolu üzerinde yer alan, 1987'de ilçe olan ve ‘Erzurum'un sebze ve meyve ambarı’ olarak nitelendirilen Uzundere’ye Hidroelektrik Santralı (HES) yapılacağı haberleri ilçede tepkiyle karşılandı.

Artvin Yusufeli Barajı inşaatı 3 yıl içerisinde tamamlanacak!

Artvin Valisi Kemal Cirit, Yusufeli Barajı inşaatının 3 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirildi. Cirit, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatında incelemelerde bulundu.

Artvin Ardanuç HES projesi protesto edildi!

Artvin Ardanuç'a yapılmak istenen beş HES regülatörü ve taş ocağı projesine halkın tepkisi büyüyor. Bölgeye iş makinelerinin getirilmesine ve HES inşaatının başlaması ihtimaline karşı Ardanuç halkı nöbetlerle bölgeyi denetleme kararı aldı.

Artvin Çoruh Park projesinde son aşamaya gelindi!

Barajlar ve HES’ler nedeniyle zor günler geçiren, anılarını sular altına gömen Artvin halkının yaşadığı üzüntüleri bir nebze olsun gidermesi ve bir nebze olsun kayıplarını karşılaması için gündeme getirilen Çoruh Park hayali gerçek oluyor

Artvin Barajı ve HES hizmete girdi!

Artvin'de, Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan ve yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES bugün hizmete girdi.

Artvin Barajı ve HES bugün hizmete girecek!

Çoruh Nehri’nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan Artvin Barajı, bugün törenle hizmete girecek.

artvin esendal hes ihalesi Haberi

artvin esendal hes ihalesi


EÜAŞ'a ait üç grup halinde toplam 5.5 MW kurulu güçte beş HES için toplam 23 teklif alındı.


Özelleştime İdaresi Başkanlığı (ÖİB), EÜAŞ'a ait toplam 5.54 MW kurulu güçte 5 akarsu santralinin üç ayrı grupta işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirmesi ihalelerine toplam 23 yatırımcıdan teklif alındığını açıkladı.


ÖİB'den yapılan açıklamada, birinci grupta yer alan Esendal ve Işıklar (Visera) santralleri için beş, ikinci grupta yer alan Kayaköy HES için 12 ve üçüncü grupta yer alan Dere ve İvriz santralleri için altı yatırımcı teklif verdi.


Üç grupta; Artvin-Esendal HES'te 0.3 MW, Trabzon-Işıklar HES'te 1.04 MW, Kütahya-Kayaköy HES'te 2.56 MW, Konya-Devrez HES'te 0.6 MW ev Konya-İvriz HES'te 1.04 MW olmak üzere toplam 5.54 MW kurulu güç...