19 / 05 / 2024

artvin yusufeli yöresel mimari

artvin yusufeli yöresel mimari

Yöresel mimarinin Yusufeli yeni yerleşim yerinde uygulanması için akademisyen ve uzmanlardan yardım alan Yusufeli Belediyesi, yeni yerleşim yeri konut projelerini tamamladı.

Artvin Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri ihalesi yarın! 106 konutluk yeni projesi geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Artvin Yusufeli projesinin ihalesi yarın yapılacak. Söz konusu projede 106 konut yer alacak.

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Hatay'daki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Hatay'da, kırsal mahallelerdeki afetzedeler için yöresel mimariye uygun olarak 2 bin 283 köy konutu yapılıyor.

Yusufeli Afet Konutları Nisan'da teslim edilecek!

Artvin Yusufeli'nde geçen sene çıkan yangında 41 ev, 1 konak, 1 iş yeri, 64 ahır ve 2 misafirhane zarar görmüştü. TOKİ tarafından yenileri inşa edilen proje de çalışmalar devam ediyor.

Artvin Yusufeli'nde 2 bin 698 konutun inşaatı tamamlandı!

7'nci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli'nde inşa edilen 2 bin 698 konutun yapımı tamamlandı. 

Rize-Artvin Havalimanı yıl sonuna kadar açılacak!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı'nın yıl sonuna kadar açılacağını dile getirdi. 

Rize-Artvin Havalimanı yıl sonunda açılıyor!

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize-Artvin Havalimanı'nın sene sonunda hizmete sunulmasının hedeflendiğini belirtti.

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Rize'de yöresel mimariye uygun yeni konutlar inşa edilecek!

Rize'de yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkılan konutlar yerine inşa edilecek konutlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Artvin Yusufeli'ndeki evler için kuralar çekildi!

Artvin Yusufeli'nde inşa edilen 2 bin 904 daire hak sahiplerine teslim edildi. Hak sahipleri yeni konutlarına 2 ay sonra taşınacak.

Artvin Yusufeli'ndeki evler için kuralar çekiliyor!

Artvin Yusufeli'nde inşa edilen 2 bin 904 daire hak sahiplerine teslim ediliyor. Hak sahipleri söz konusu konutlara 2 ay sonra taşınacak.

Artvin'de yüksekten düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Artvin Yusufeli'de viyadük inşaatında çalışan inşaat işçisi hayatını kaybetti...

Yusufeli ilçesinin taşınma tarihi belli oldu!

Artvin Yusufeli ilçesi, Yansıtıcılar mevkiisinde yer alan 150 hektarlık alanda 3 bölgede tekrar yapılıyor. Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, taşınmaların Eylül ya da Ekim ayında başlayacağına dikkat çekti.

artvin yusufeli yöresel mimari Haberi

artvin yusufeli yöresel mimari

Yöresel mimarinin Yusufeli yeni yerleşim yerinde uygulanması için akademisyen ve uzmanlardan yardım alan Yusufeli Belediyesi, yeni yerleşim yeri konut projelerini tamamladı.


Artvin Çoruh Üniversitesinden Yardımcı Doçent Doktor Zehra Eminağaoğlu ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Osman Aytekin ve ekibi tarafından hazırlanan, Yusufeli Platformunun da talepleri olan yöresel mimari çalışmaları iki ayrı proje olarak bitirildi.


Yöresel Mimaride Halkın Tercihi


2.Yusufeli Sempozyumu çerçevesinde çalışmalar yapan Mimar Zehra Eminağaoğlu, yeni yerleşim yerinde yapılacak konutlara ilişkin yöre halkının tercihlerini değerlendirerek bir proje hazırladı. Alanın imkanları ve halkın tercihleri doğrultusunda hazırlanan konut projeleri önerileri, Yeni Yusufeli'nin mekânsal gelişimine yönelik sunuldu.


Yusufeli'ne Özgü Kimlikli Yapılar


Artvin ili ve ilçelerinde kültür varlıkları konusunda yıllardır araştırmalarda bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat...