28 / 04 / 2024

arz fazlası oluştu

arz fazlası oluştu

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkam Nizameddin Aşa, konut sektöründe arz fazlası bulunduğunu, bunun büyük bölümünün lüks konutlardan kaynaklandığım söyledi.Aşa,yılın ilk yarısında konut sektörü için kötü geçtiğini belirtti.

Borsa İstanbul'da halka arzlar durdu ama halka arz endeksi coştu!

Borsa İstanbul’da adeta ‘yeni yıl rallisi’ denilebilecek bir hareket yaşanırken  Gazeteci Dr. Barış Esen'den de halka arzlar ile ilgili bir paylaşım geldi. Barış Esen paylaşımında halka arzların durduğunu ama halka arz endeksinin coştuğunu belirtti.

İstanbul'da korku dolu yıkım çalışması! Binalar kaydı, çatlaklar oluştu! 11 daire sakini mağdur!

İstanbul Sultangazi'de dün gece bir inşaatın temel kazısını yapan kepçe operatörü, yan tarafta bulunan 5 katlı binanın temel kısmını da kazması ile bina kaydı ve çatlaklar oluştu. 

KİPTAŞ'ın 2016'da yaptığı 300 milyon TL'lik arsa alım-satımı gündemde: Kamu zararı oluştu iddiası!

İBB şirketi KİPTAŞ'ın AK Parti dönemindeyken Başakşehir’de 300 milyon TL'lik arsa alım-satımının neden olduğu kamu zararı yeniden gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, konu ile ilgili konuştu. 

Altın fiyatlarında oluşan makasın perde arkasında neler var? Bu seviyelerden altın alınır mı?

Dövizden sonra altın fiyatlarında da üçlü fiyat oluştu. Londra’daki fiyatlara göre gram altının bin 250 liradan satılması gerekiyor. Ancak serbest piyasada gram altın bin 350 liradan işlem görüyor. Altın sertifikalarında ise altının gramı bin 430 liraya denk geliyor.

Gram altında köpük oluştu diyen İslam Memiş ilk kez açıkladı! Alım için doğru zaman değil! İlginç şeyler oluyor!

Altını bilen adam İslam Memiş'ten ilk kez ''gram altında köpük oluştu, bu rakamlardan alım doğru değil'' açıklaması geldi. İlginç şeyler oluyor!

Doların rotası resmen oluştu! Elinde doları olanlar o tarihi bekliyor! Dolarda kıyamet kopacak! Hemen bakın!

16 Mart Perşembe dolar kurundaki gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar endeksi 104 seviyesine kadar yükseldi. Doların rotası resmen oluştu! Elinde doları olanlar o tarihi bekliyor! Dolarda kıyamet kopacak! Hemen bakın!

Doların rotası oluştu! Dolar borcu olanların etekleri tutuştu! Elinde avucunda 1 doları bile olan hemen baksın!

Doların rotası oluştu! Dolar borcu olanların etekleri tutuştu! Elinde avucunda 1 doları bile olan hemen baksın! Dolar tam tamına bu kadar olacak...

1 kilo eti indirimli alabilmek için kuyruk oluştu! İşte duyanın kuyruk oluşturduğu Et ve Süt Kurumu fiyatları

Et ve Süt Kurumu’nun başlattığı uygulama nedeniyle market önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Et ve Süt Kurumu, piyasaya nazaran daha uygun fiyattan et veriyor. İşte haberin bütün detayları...

Kira fiyatlarındaki artış o sektöre ilgiyi artırdı! Yeni kazanç kapıları oluştu

Son yıllarda yaşanan kira fiyatlarındaki artışlar ile birlikte depoculuk sektörünü oluştururken, nakliyecilere olan ilgiyi de artırdı. İşte detaylar…

Et fiyatlarında indirime gitti! Önünde uzun kuyruklar oluştu!

Adana’da hizmet veren bir kasap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım ve Kredi Kooperatifi marketlerindeki indirimleri açıklaması ve diğer temel gıda ürünleri satan market ve dükkanlara indirim çağrısı yapması üzerine fiyatlarında yüzde 25 indirime gitti. Kasabın önünde uzun kuyruklar oluştu.

PTT'den yeni kampanya! Bankaların önünde sıra oluştu

PTT 40.000 TL'ye kadar varan bir ihtiyaç kredisi başlattı. Banka ve gişe önünde uzun kuyruklar oluştu. İşte haberin ayrıntıları...

Tarım Kredi Kooperatifi'den ayçiçek yağı ve şekere büyük indirim haberi geldi! İzdiham oluştu

Gıda fiyatlarında yaşanan yüksek artışlar nedeniyle vatandaş ucuz ürünlerin haberlerini ve indirimleri kovalıyor. Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı ve şekerde büyük indirim yaptı. Marketin önünde vatandaş kuyruk oluşturup izdihama neden oldu.

İstanbul'daki natamam villa Avrupa’daki şatodan daha pahalı!

Türkiye’de emlak fiyatları gün geçtikçe artışını sürdürüyor. Öyle ki İstanbul’da villa fiyatları Avrupa’daki şato fiyatlarından daha fazla rakamlara ulaştı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan lüks konut uzmanı Sühran Aras, “Pandemi ile birlikte bir arz-talep dengesizliği oluştu" diyerek konuyu değ

arz fazlası oluştu Haberi

arz fazlası oluştu

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkam Nizameddin Aşa, konut sektöründe arz fazlası bulunduğunu, bunun büyük bölümünün lüks konutlardan kaynaklandığım söyledi. Aşa, bu yılın ilk yarısında konut sektörü için kötü geçtiğini belirterek, "TÜİK'in konut satış verileri göre geçen yılın temmuz ayma göre konut satoşı yüzde 20.2 düştü. Biz bu rakamın daha da yüksek olduğunu düşünüyoruz, çünkü satış vadesi sözleşmeleriyle yapılan bazı satışlar var, bunlar tapu kayıtlarında yoklar. Satılamayan binlerce stok olduğunu biliyoruz" dedi. İnşaatların gerçek ihtiyaç sahipleri dışındaki hedef kitle için yazıldığını ifade eden Aşa, "Gerçekten ev almak isteyen, fiyatların yüksek geldiği, ödeme şartlarının uymadığı bir alıcı kesim var. Alıcı kesime hitap eden çok fazla proje yok. Sadece TOKİ ve Emlak GYO'nun bazı projeleri var onlar da piyasaya hitap...