07 / 05 / 2024

Aşağı Kaleköy-Batman 2 Enerji İletim Hattı güzergahı

Aşağı Kaleköy-Batman 2 Enerji İletim Hattı güzergahı

380 kV Aşağı Kaleköy-Batman 2 Enerji İletim Hattı Projesi güzergahına isabet eden alanlar için Bakanlar Kurulu Kararı ile acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

A'la Çamlıca 2'de yüzde 12 indirim fırsatı! Yeni proje!

A'la Çamlıca 2 projesinden konut sahibi olmak isteyenler lansman dönemine özel olarak sunulan yüzde 12 indirimden yararlanabiliyor. Yatay mimarisi ile dikkat çeken A'la Çamlıca 2'nin teslimlerinin 2025 yılının Eylül ayında yapılması planlanıyor...

İzmir açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'in Aliağa ilçesi açıklarında 4.2 büyüklüğünde ve yerin 9.18 kilometre derinliğinde bir deprem yaşandığını açıkladı.

ABD'de konut fiyatları ağustosta yüzde 2,6 artarak yükselişini sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, tarafından yapılan açıklamaya göre; ABD'de konut satışları ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

Borsada kayıp yüzde 2’yi aştı! Hangi hisseler değer kazandı, hangileri geriledi? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 2’yi aşarken, BIST 100 endeksi 4 bin 506 puana geriledi. Uzmanlar, seçim ortamının getirdiği belirsizlik nedeniyle yatırımcıların hisse yatırımı konusunda temkinli davrandığını belirtirken, işlem hacmindeki gerileme de dikkat çekiyor.

İstanbul'da 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara'da yaşanabilecek bir olası deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul çevresinde 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

FED Başkanı Powell'dan flaş açıklama! Enflasyonu yüzde 2'ye düşürmekte kararlı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in enflasyon yüzde 2'ye düşene kadar mücadeleye devam edeceğini açıkladı.

Xiaomi Mi Pro 2 Elektrikli Scooter'a büyük indirim! İşte 21 Nisan 2022 fiyat listesi...

Son zamanlarda popülerliği her geçen gün artan Xiaomi Mi Pro 2 Elektirikli Scooter'a büyük bir indirim yapıldı! Peki, Xiaomi Mi Pro 2 Elektrikli Scooter fiyatları ne kadar? İşte 21 Nisan 2022 fiyat listesi...

ABD'nin cari açığı 12 yılın en yüksek seviyesine çıktı!

ABD'nin cari açığı, 2020 yılında yüzde 34,8 artarak 647,2 milyar dolara yükseldi.

Panora GYO'nun yüzde 2'sini aşmayan kiralama işlemleri!

Panora GYO'nun aktifinde kayıtlı Panora AVM'nin 2020 yılında gerçekleşen ve aktif toplamın yüzde 2'sini aşmayan kiralamalara ilişkin bilgiler yayınlandı.

ABD'de ikinci el konut satışları Ağustos'ta yüzde 2,4 arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında aylık yüzde 2,4 yükselerek 6 milyon oldu. Bu dönemde piyasa beklentileriyle paralel bir seyir takip eden ikinci el konut satışları, Aralık 2006 yılından beri kaydedilen en yüksek seviyeye çıktı.

İngiltere'de konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 2 arttı!

Konut finansman kuruluşu Nationwide'nin verilerine göre; İngiltere’de ağustos ayında konut fiyatları aylık bazda yüzde 2 arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi Ağustos'ta yüzde 2,3 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan sektörel güven endeksi verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,3 azaldı ve 85 oldu. 

Yeni konut fiyatları 2019 Ağustos'ta yüzde 2.80 arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi verilerine göre; 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.43 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.80 oranında arttı...

Aşağı Kaleköy-Batman 2 Enerji İletim Hattı güzergahı Haberi

Aşağı Kaleköy-Batman 2 Enerji İletim Hattı güzergahı


Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'ne ait “380 kV Aşağı Kaleköy-Batman 2 Enerji İletim Hattı Projesi güzergahında kalan alanlar için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.



BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2014/6677

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait “380 kV Aşağı Kaleköy-Batman 2 Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında ekli haritada gösterilen güzergâha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle adı geçen Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılması; Enerji ve Tabii Kaynaklar?Bakanlığının 11/7/2014 tarihli ve 1099 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar?Kurulu’nca 21/7/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.