05 / 05 / 2024

Asansör bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Asansör bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Asansör için garanti süresi boyunca aylık bakım ve servis hizmetlerinin asansörü monte eden veya onun yetkili servisi tarafından yapılması gerekiyor. Peki, asansör bakımında neler yapılır? İşte asansör bakımında dikkat edilmesi gerekenler..

Mayıs 2024 evde bakım maaşı ödemelerini bekleyenler dikkat! 7 bin 609 TL hesaplara hangi tarihte yatırılacak? 

Bugün itibarıyla Nisan 2024 evde bakım maaşları tüm illerde hesaplara yatırıldı. Peki Mayıs 2024 evde bakım maaşı hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Temettü yatırımında bu iki analize aman dikkat!

Son zamanlarda temettü yatırımı ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki temettü yatırımında nelere dikkat edilmeli? Piyasa analisti Umut Demir, X sosyal medya hesabında 2 analize dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bu il ve ilçelerden ev alanlar köşeyi döndü! Konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Yatırımını konut üzerinden yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta konutun semti, ili veya ilçesi. Peki konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Çeyiz hazırlayanlar müjde! Elektrikli küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünlerinde yüzde 25 indirim!

Migros bu haftaya özel başlattığı kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında 220 adet elektrikli küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünleri yüzde 25 indirimle satışa çıkarılacak.

Evde bakım maaşı hesaplara ne zaman yatırılacak? Ekim 2023 evde bakım maaşlarında son dakika!

Evde bakım maaşının hesaplara ne zaman yatırılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Ekim 2023 evde bakım maaşlarında son dakika....

Ekim 2023 evde bakım maaşında son dakika! Paralar hesaplara yatırılacak!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan Ekim 2023 evde bakım maaşı ile ilgili olarak verilen detaylara göre, maaşların hesaplara yatırılacağı tarih verildi.

Devletten yaşlılara müjde! Artık huzurevi ve evde bakım masraflarında devlet yardımı alınabilecek

Türkiye, son yıllarda doğurganlık oranlarının düşüşü ve yaşlı nüfusun artışıyla dikkat çekiyor. Devlet, vatandaşlarının yaşlılık dönemindeki bakım gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan 'yaşlı bakım sigortası' uygulamasını başlatma kararı aldı. Bunun nedeni ise yaşlı bakım masraflarının artmasıdır.

Evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşlarında son dakika!

Evde bakım parası alan pek çok kişi Eylül 2023 ödemelerinin yatıp yatmadığı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı?

Engelli kuzenine bakan evde bakım maaşı alır mı? Evde bakım maaşı almak isteyenler dikkat!

"Engelli kuzenime bakarsam evde bakım maaşı alabilir miyim?" sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Evde bakım maaşı almak isteyenler dikkat...

Arazi yatırımında İstanbul, İzmir, Ankara'yı sollayacak 3 yeni il peş peşe açıklandı! Yatırımcılar acil bakın!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin son zamanlarda sık sık gündeme gelen arazi yatırımında İstanbul, İzmir, Ankara'yı sollayacak olan 3 yeni il peş peşe açıkladı. İşte o iller...

Evde bakım maaşı ödemelerinde son dakika! Paralar hesaplara peş peşe yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

Evde bakım maaşı ödemelerindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve arama motorlarında sık sık araştırılıyor. Peki Ağustos 2023 evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı?

Arsa yatırımında nelere dikkat edilmelidir?

Arsa yatırımı, belirli süreçlerden oluşur. Bu yatırım süreci için üç evre söz konusudur. Bu evrelerde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Peki arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler nedir? İşte arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önemli detaylar...

Asansör bakımında dikkat edilmesi gerekenler Haberi

Asansör bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Asansör bakımında neler yapılır?

Asansör için garanti süresi boyunca aylık bakım ve servis hizmetlerinin asansörü monte eden veya onun yetkili servisi tarafından yapılması gerekiyor. Garanti süresi içinde bina sorumlusu ile asansörü monte eden veya onun yetkili servisi arasında aylık bakım ve servis hizmetleri sözleşmesi yapılması zorunlu oluyor. Asansör bakımında neler yapılır?


Asansör monte eden, yaptığı her tip ve özellikteki asansörün yedek parçalarını 10 yıl süreyle temin etmek ve kendisince monte edilen asansöre aylık bakım ve servis hizmeti veren bir başka asansör monte edenin veya onun yetkili servisinin veya bina sorumlusunun bu konudaki talebini acilen ve normal piyasa koşullarında karşılamak zorunda oluyor.


Bununla birlikte asansör monte eden, kendi bilgi ve becerisini içeren ticari sırları saklı kalmak kaydıyla, yedek parçaların yanı sıra bakım hizmeti...