12 / 05 / 2024

Asansör Tasarım Yarışması

Asansör Tasarım Yarışması

ETMK desteği ile düzenlenen ILDC 2015 Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçlandı. Asansör İstanbul Fuarı kapsamında uluslararası ölçekte düzenlenen tasarım şöleninde, bu yıl bina dışından asansör çözümleri yarıştı.

Mesa Dzynzone İç Mimari Tasarım Yarışması'na sponsor oldu!

İnşaat sektöründeki 52 yıllık deneyimiyle dikkat çeken Mesa, Dzynzone İç Mimari Tasarım Yarışması'na sponsor oldu.

SCADA Mimari Tasarım Yarışması sonuçlandı!

Kalyon Holding tarafından 1 milyar dolar yatırımla kurulan Karapınar Güneş Santrali’nin Denetleme, Kontrol ve Veri Merkezi (SCADA) için açılan mimari tasarım yarışması sona erdi. Yarışmanın birinci "Vaha" isimli proje oldu. 

Yapı Tasarım Yarışması 2021'in kayıtları başladı!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanım alanlarını görünür kılmak amacıyla düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması için kayıtlar başladı.

İBB’nin Taksim Meydanı tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu!

İBB, 142 projenin değerlendirildiği Taksim ve çevresi için gerçekleştirilen tasarım yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Kazanan 3 projenin yakında halk oylamasına sunulacağı açıklandı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, "Taksim'i hak ettiği şekilde şehre tekrar kazandıracağız" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

ÇEİS'in düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması'da ödüller 12 Mart'ta verilecek!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanımını teşvik etmek için gerçekleştirdiği “Yapı Tasarım Yarışması”ndaki projelerin ödüllerini verecek... 

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması için son başvuru 28 Şubat!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın altıncısı için son başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başlıyor! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın bu sene altıncısı düzenleniyor. Yarışma için başvurular başladı...

ÇEİS'in düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması'nda heyecan dorukta!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanımını teşvik etmek için gerçekleştirdiği “Yapı Tasarım Yarışması”nda, yepyeni ve heyecanlı bir aşamaya geçildi.

ÇEİS’in düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması başlıyor!

Mimarlık, mühendislik ve tasarım alanlarında faaliyet gösteren profesyoneller ile üniversitelerin aynı bölümlerinde okuyan öğrencilerin başvurabileceği ‘Yapı Tasarım Yarışması’, profesyonel kategoride 190 bin, öğrenci kategorisinde 70 bin olmak üzere toplamda 260 bin TL ödül verecek...

8'nci Doğal Taş Tasarım Yarışması'na son başvuru 29 Ekim'de!

Doğal Taş Tasarım Yarışması Michelangelo’dan ilham aldı, “Fazlalıklardan Kutrul” sloganıyla başlayan 8. Doğal Taş Tasarım Yarışması için son başvuru tarihi 29 Ekim olarak açıklandı.

2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması finali yaklaşıyor!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda final günü yaklaşıyor. 47 üniversiteden 75 takımın başvurduğu yarışmanın finali, 9 Nisan'da Osmanlı Arşivleri Kağıthane Binası'nda yapılacak.

İSO Odakule Pasajı Ulusal Tasarım Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Sanayi Odasının (İSO) Odakule Pasaj Geçidi’nin yenilenmesine yönelik düzenlediği mimari tasarım yarışması sonuçlandı. 

Asansör Tasarım Yarışması Haberi

Asansör Tasarım Yarışması

İFO Fuarcılık ve AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merpen Sanayicileri Derneği) tarafından ETMK desteği ile düzenlenen ILDC 2015 Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçlandı. “Mevcut Binalara Yapılacak Yeni Asansörler”i konu alan yarışmada birincilik ödülüne değer proje bulunamazken, ikincilik ödülünü Panoramya isimli ortak projeleriyle Hilal Kurt ve Merve Aynur aldı. Bu yıl 6.’sı organize edilen yarışmanın üçüncüsü ise Blade isimli projeleri ile Pınar Şimşek ve Emre Çağlar oldu. Dereceye giren projeler, 28 ülkeden 434 firmanın yer aldığı Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı’nda sergilendi.


Asansörü bulunmayan mevcut binalarda, özellikle yaşlı ve engellilerin katlar arasında yolculuk yapabilmesini mümkün kılacak tasarım çözümlerinin yarıştığı ILDC 2015’in ödül töreni, Asansör İstanbul Fuarı’nın geleneksel açılış galasında yapıldı. Birincinin çıkmadığı yarışmada 6 bin TL’lik ikincilik ödülünü Panoramya projesi aldı. Engelli kullanımına...