03 / 05 / 2024

asansörler iyileşme

asansörler iyileşme

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi geçen haziran ayında, incelenen 11.048 asansörün %89’unun kusurlu olduğunu belirten tüyler ürpertici bir rapor açıklamıştı...

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

Bank of America’dan bazı Türk bankaları için tavsiye!

Bank of America Türk bankalarında hedef fiyatını yüzde 110 yükseltti. Banka, yayımladığı araştırma raporunda Türk bankalarının durumunda iyileşme olduğuna işaret etti. Hedef fiyatların ortalama yüzde 110 yukarı yönlü revize edildiği raporda, Garanti ve Yapı Kredi için al tavsiyesi verildi.

Cari açık çığ gibi büyüyor! Yıllık olarak beklenen açığa 7 ayda ulaşıldı!

Türkiye’nin 19 aylık kesintisiz açık sürecinin ardından haziranda 651 milyon dolarla fazla veren cari işlemler dengesindeki iyileşme temmuzda durdu ve aylık olarak 5,5 milyar dolar açık verildi.

SON DAKİKA DEPREM: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? 18 Ağustos 2023 güncel depremler!

Ülkemizde sıkça yaşanan depremlerden en sonuncusu 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşti. Şu an iyileşme süreci yaşanıyor ancak artçı sarsıntılar devam ediyor. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin hazırladığı 18 Ağustos 2023 tarihli son depremler listesi...

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!

Avrupa'nın ortak para birimi olan euro, risk algısındaki iyileşme ve Almanya'da beklenenden daha yüksek enflasyon rakamlarıyla birlikte faiz artış beklentilerinin desteklenmesiyle dolar karşısında yaklaşık 2 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Yellen, ekonomik iyileşme için daha fazla adım atılması gerektiğini belirtti!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bankacılık sektöründeki krizin ardından mevduatların güvenliği için gerektiğinde daha fazla önlem alabileceklerini belirtti. 

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı yaparak, "Şirketlerin karbon hedefini belirlemesinin de iklim krizinde iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz." dedi.

KİPTAŞ Pendik Çamçeşme Projesi'nin temeli atılıyor!

KİPTAŞ tarafından Pendik'te hayata geçirilecek Çamçeşme projesinde temel atma için geri sayım başladı. Dev projede zemin iyileştirme işlemleri devam ediyor.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan flaş enflasyon açıklaması!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün yatırımcılarla buluştu. Kavcıoğlu yapmış olduğu açıklamada, "Yılın geri kalanında cari işlemlerdeki iyileşme devam edecek. Çekirdek enflasyon göstergelerinde yavaşlama görüyoruz" dedi.

İnşaat malzemeleri sanayisi tüm zamanların en yüksek rakamında!

İnşaat malzemeleri sanayisi tüm zamanların en yüksek rakamına çıktı. Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi, Haziran 2021'de pazarlardaki iyileşme ve canlanma ile son senelerin en yüksek performansını sergiledi.

Binalardaki tehlike! Asansörler alarm veriyor!

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Yıllık cari açıkta 1,5 yılın ardından ilk kez iyileşme görüldü!

En son geçen yılın şubat ayında fazla veren ve o tarihten itibaren koronavirüs salgınının olumsuz etkileri ile eksiye geçen cari dengede, Ağustos 2019'dan bu yana ilk kez iyileşme görüldü.

asansörler iyileşme Haberi

asansörler iyileşme

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi geçen haziran ayında, incelenen 11.048 asansörün %89’unun kusurlu olduğunu belirten tüyler ürpertici bir rapor açıklamıştı. O rapordan 3 ay sonra ise Mecidiyeköy’deki rezidans inşaatında 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciası yaşandı. MMO, bunun üzerine tetkiklerini artırdı. Aralık ayı itibarıyla İstanbul’da 21.118 asansör incelenmiş oldu. Fakat sadece %2’lik iyileşme görüldü, asansörlerin %87’si yine kusurlu bulundu.


Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadı’nın yerine yapılan rezidans inşaatında yük taşımak için kullanılan asansörün 32.kattan yere çakılmasıyla 10 işçinin hayatını kaybettiği kazanın üzerinden henüz 3.5 ay geçti. Türkiye tarihine “asansör faciası” diye geçen bu elim kaza yaşanmadan sadece 3 ay önce ise TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, denetledikleri asansörlerin %89’unun sakıncalı bulunduğunu açıklamış, biz de bu açıklamayı içeren raporu bu...