02 / 05 / 2024

Asansörler riskli mi

Asansörler riskli mi

Türkiye’de 400 bin asansör kullanıldığını belirten AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Targıt "Bir yılda denetimi yapılan toplam 152 bin 278 asansörün yüzde 64'ü yüksek riskli çıktı" dedi.

Asansörlerin yüzde 64'ü riskli!

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Targıt, kontrolü yapılan 152 bin 278 asansörün 96 bin 542'sinin yüksek risk taşıdığını belirtti.

Binalarda kolon demirlerinin bükülmesi riskli mi, değil mi? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra binaların depreme dayanıklıkları ve inşalarında yapılan hatalar sık sık gündeme gelmeye başladı. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında bir inşaatta kolon demirlerinin büküldüğünü belirtti. Peki bu riskli mi?

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

Ülke genelinde 2023 verilerine göre 6,8 milyon riskli konut bulunuyor. Bu konutların kentsel dönüşümü için ise vatandaştan belli miktarda ücret talep ediliyor. Peki Kentsel dönüşümler vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Oturduğum bina riskli mi? Evim depreme dayanıklı mı?

Türkiye deprem kuşağında yer almaktadır. Yaşanan her depremden sonra vatandaşlar depreme ve oturdukları binalara dair sorular soruyor. İşte o sorular ve yanıtları!

2023’te borsada hangi sektörlerin yıldızı parlayacak, yatırımcı için riskli ve karlı sektörler hangileri olacak?

Borsa, yeni yıla tarihi rekorlarla girerken, yatırımcının da en fazla merak ettiği, önümüzdeki yıl yıldızı parlayacak sektörler hangileri olacak sorusu. işte bu sorunun yanıtlarını konunun uzmanı bir isim detaylarıyla açıkladı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör kullanmayanların aidat ödeyip ödeyemeyeceğini kaleme aldı. Peki asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

Kiracı asansör giderlerinden sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki asansör giderlerinin kiracıya mı ev sahibine mi ait olduğunu kaleme aldı.

Kripto paralar yeniden yükselecek mi?

Ekim ayı ortasından beri riskli varlıklar şeklinde isimlendirilen hem hisse senedi hem de kripto paralar olan ilgi artış göstermişti. Peki kripto paralarda son durum ne? Kripto paralar yeniden yükselişe geçecek mi?

Binalardaki tehlike! Asansörler alarm veriyor!

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Her daire asansör masrafı öder mi? 

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında bina içerisinde bulunan her dairenin asansör masrafı ödeyip ödemeyeceğini sorusunu yanıtladı. İşte İmal'ın o yazısı...

Binaya sonradan asansör yapılabilir mi?

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında binaya sonradan asansör yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Asansörler riskli mi Haberi

Asansörler riskli mi

Asansör ve Yürüyen Merpen Sanayicileri Derneği (AYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Targıt, Türkiye’deki asansörlere ilişkin verileri paylaştı. Targıt, bir yılda kontrolü yapılan 152 bin 278 asansörün sadece 44 bin 329'unun risksiz görülüp yeşil etiket alabildiğini yüzde 64'ünün yani 96 bin 542 asansörün ise yüksek riskli çıktığını bildirdi. Targıt, her yıl ortalama 20-25 bin asansörün hizmete girdiği Türkiye'de 400 bin asansör olduğunu kaydetti. 


BİN KİŞİYE 5 ASANSÖR 


Dünyada her yıl 875 bin yeni asansörün hizmete girdiğini anlatan Targıt, "Dünya genelinde şu anda 12 milyon asansör çalışıyor. Bunların neredeyse yarısı Avrupa, Rusya ve Ortadoğu'nun içinde bulunduğu bölgede yer alıyor. 7,2 milyar nüfusa sahip dünyada 2014 yılında her bin kişiye 1,6 asansör düşerken, Türkiye'de her bin kişiye 5 asansör düşüyor" diye konuştu. Targıt, Türkiye'de...