07 / 05 / 2024

asbest raporu nedir

asbest raporu nedir

Asbest, WHO Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi’nin Kanserojen Maddeler listesinde yer alıyor. Buna rağmen İstanbul'un sadece 7 ilçesinde asbest denetimi yapılıyor...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Süreli engelli raporu nedir? Süreli engelli raporu nasıl yenilenir?

Süreli engelli raporunun ne olduğu ve nasıl yenilendiği sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte süreli engelli raporuna dair detaylar!

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul nereye yapılacak?

Son günlerde sıkça tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesinin ÇED raporu yayınlandı. Kanal İstanbul projesi güzergahı herkes tarafından merak ediliyor. Peki Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul nereye yapılacak?

Eski binalarda asbest tehlikesi!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nce hazırlanan 'İstanbul Çevre Durum Raporu'ndan asbest tehlikesi çıktı.

Asbestli beton nedir?

Asbest lifsel yapıda bir mineral olup bir çok alanda kullanılıyor. Türkiye’de de 2010’da yasaklanmasına rağmen ve halen kullanılan asbestli beton nedir? Asbestli beton nasıl tespit edilir? diyorsanız işte yanıtı...

Asbest beton nedir? 

Kanserojen madde asbest yasaklanmasına rağmen tehlike saçmaya devam ediyor. Peki asbest beton nedir? Asbest beton neden zararlıdır? Asbest nerelerde kullanılıyor? diyorsanız işte yanıtı... 

Bilirkişi raporu nedir?

Açılan bir davada mahkeme, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde, taraflardan birinin talebi üzerine yahut kendiliğinden, bilirkişinin oy ve görüşünün alınmasına karar verebiliyor. Peki, bilirkişi raporu nedir?

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nedir?

Kentsel dönüşümde yapıya risk raporu almak için maliklerden bir kişinin lisanslı kuruluşlara başvurması yeterli oluyor. Peki, kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nedir?

Gayrimenkul değerleme raporu nedir?

Bir gayrimenkulün değer tespiti için değerleme uzmanlarının, taşınmazın değerinin etkileyen tüm faktörleri analiz etmeleri gerekiyor. Peki, gayrimenkul değerleme raporu nedir?

Uygulama imar planı raporu nedir?

İmar planı, imar uygulamalarına esas teşkil etmek üzere yapılan belediyeler tarafından organize edilen planlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, uygulama imar planı raporu nedir?

asbest raporu nedir Haberi

asbest raporu nedir

İstanbul'un 39 ilçesinden sadece 7'sinde binalarda yıkım öncesi "kanserojen madde asbest" denetimi yapılıyor. Asbest, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi’nin ‘Kanserojen Maddeler’ listesinde yer alıyor. 

Gelişmiş ülkeler 1986 yılından itibaren asbest kullanımını yasaklamaya başladı. Türkiye'de ise 2010 yılında asbestin her türlü üretimi ve kullanımı yasaklandı. 

2010 yılından önce yapılan bir çok binada asbestli malzeme kullanıldığı biliniyor. O nedenle binaların yıkılmadan önce denetimden geçmesi gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçen yıl bu konuda bir çalışma başlattı. Bakanlığın çalışması kapsamında ‘Yıkım işlemleri ile hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkların kontrolü yönetmeliği’ adlı bir taslak hazırlandı ve Nisan 2017’de bakanlığın sitesinde yayımladı. Taslak kesimleşmedi ve asbest kontrolü belediyelerin insiyatifine kaldı.

İstanbul'da sadece 7 ilçede rapor isteniyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB)...