26 / 05 / 2024

asgari ücret belli oldu mu 2021

asgari ücret belli oldu mu 2021

Asgari ücretle ilgili önemli açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz. İşçi kardeşlerimiz rahat etsin" dedi.

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelecek! SGK uzmanı resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, ek zamların ödeneceği tarih belli oldu. Emeklilerin kök maaş hesaplarında zam hesapları sürerken SGK uzmanı, Dilet Ete, en düşük emekli maaşlarının asgari ücret düzeyinde olacağını açıkladı.

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Asgari ücret dolar bazında yıllar içinde ne kadar oldu? Bakın asgari ücret nereden nereye gelmiş...

2024 yılı asgari ücret dün belli oldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı ve orta Vadeli Program'daki ortalama döviz kuru dikkate alındığında 462 dolar oldu. Peki asgari ücret yıllar içinde dolar bazından nereden nereye geldi?

Asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor. Hükümet tarafı işçi ve işveren heyetiyle bugün saat 14.00'te bir araya gelecek. Görüşmelerde yol haritası belli olacak ve yapılan çalışmalar paylaşılacak.

Mehmet Şimşek'le görüşme yapan Cem Küçük'ten asgari ücret haberi: 2024 asgari ücret için rakam belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Cem Küçük’ü makamında ağırlayarak kendisine sorulan soruları yanıtladı. Bunlardan en önemlisi de asgari ücret zammıydı. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Ev sahiplerinden asgari ücret çıkartması: Kiralık ev ilanlarını tek tek geri çektiler!

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği gibi ev sahipleri de asgari ücret merakla bekliyor. Ev sahipleri asgari ücret belli olmadan, kiralık ev ilanlarını kaldırdı, Ocak ayını bekliyor.

Asgari ücrette kritik ay! 2024 asgari ücret için iki rakam paylaşıldı! Asgari ücretliler dikkat!

7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücret bu ay belli olacak. Kritik ayın gelmesi ile vatandaşlar heyecanlanırken asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor? Asgari ücretliler dikkat...

2024 asgari ücret planlaması belli oldu: Çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

2024 asgari ücret için gerim sayım başladı. Ay başında başlayacak olan komisyonda süreç resmen belli olacak. Peki asgari ücret çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

Asgari ücret zammında ilk sinyal verildi! Oran belli oldu! Bu rakamı gören asgari ücretliler havalara uçacak!

Asgari ücret zammı merakla bekleniyor. Milyonlarca kişi asgari ücret ne kadar olacak? diye mera ederken ilk sinyal verildi. Aralık ayında belli olacak zamla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından önemli açıklama geldi. 

Asgari ücret için 6 ay boyunca destek ödenecek! 2023 asgari ücret desteğinden kimler faydalanacak?

Özel sektöre verilen asgari ücret desteğinden kimlerin yararlanacağı belli oldu. Söz konusu destek 6 ay süreyle ödenecek. Peki, 2023 asgari ücret desteğinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Dolar uçtu temmuz zammı buhar oldu! Asgari ücret cebe girmeden eridi!

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte asgari ücret zammı belli oldu. Ancak dolar kurunun yükselmesiyle asgari ücret cebe girmeden 59 dolar eridi. İşte detaylar...

Yeni asgari ücret belli oldu! Şimdi sıra özel sektör ara zamlarında! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam yapacak?

Asgari ücret artışının ardından şimdi sıra özel sektör zamlarına geldi. Asgari ücretteki yüzde 34 oranındaki zam oranı özel sektör çalışanlarına hangi oranlarda yansıyacak? Özel sektör çalışanlarına yüzde kaç zam yapılacak? Detayları haberimizde…

Cumhurbaşkanı ile görüşen Türk-İş Genel Başkanı asgari ücret zammı için tarih verdi: ''Belli bir noktaya geldik''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yapılacak olan ara zamma ilgili Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Başkan Atalay, görüşmenin ardından yeni asgari ücret için tarih verdi. İşte detaylar...

asgari ücret belli oldu mu 2021 Haberi

asgari ücret belli oldu mu 2021

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati son zamanlarda sık sık gündeme gelen asgari ücretle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre, 2022'de de Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ile işçilerin, toplu sözleşme uyarınca da memurların maaşlarının artacağını kaydeden Nureddin Nebati, "Asgari ücrete ilişkin de görüşmeler devam etmekte olup 2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz."  dedi.

Maaşlar ne kadar arttı?

Nureddin Nebati yaptığı açıklamada, 2002 Aralık ile 2021 Kasım ayları arasındaki dönemde enflasyon yüzde 587,5 iken en düşük memur maaşının yüzde 1145 oranında, en düşük esnaf Bağ-Kur emekli aylığının yüzde 1480, en düşük tarım Bağ-Kur emekli aylığının yüzde 2 bin 738, en düşük SSK emekli aylığının yüzde 921, ortalama memur maaşının...