16 / 06 / 2024

Asgari ücretin artması inşaatı etkiler mi

Asgari ücretin artması inşaatı etkiler mi

Euler Hermes Baş Ekonomisti Subran: "Asgari ücretin bin 300 Türk lirası olmasının turizm, inşaat gibi emek yoğun sektörlere etkisi olur. Türkiye'de özel tüketim çok artmış durumda." dedi.

17 milyon emeklinin yarısından fazlası asgari ücretin altında maaş alıyor! Vatandaş emekli sayısını çok buluyor...

Emeklilerin gözü kulağı gelecek zam haberine çevrildi. Ekonomist Şenol Babuşçu sosyal medya hesabından Türkiye’de 17 milyon emekli olduğunu bunlarında da yarısından fazlasının asgari ücretin altında aldığını belirtti. Vatandaşlardan bazıları emekli sayısını çok bulurken bazıları da maaşları az buldu

Büyükşehirlerde kira bedeli asgari ücretin 1,5 katına çıktı!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, kasım ayı verilerine göre büyükşehirlerde kira bedelinin asgari ücretin 1,5 katına çıktığını söyledi.

Geçim derdi vatandaşı kredi kartına mahkum etti! Kredi kartı borçları asgari ücretin 2.5 katına ulaştı!

Milyonlarca vatandaş ihtiyaçlarını giderebilmek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Artan kredi kartı borçları ise asgari ücretin ortalama 2.5 katına ulaştı. 

Yargıtay'dan flaş emeklilik maaşı kararı: Net asgari ücretin altında maaş alan emekliler dikkat! İadesi alınabilir

Yargıtay, net asgari ücretin altında kalan emekli aylığı ile ilgili flaş kararı duyurdu. Yargıtay, asgari ücretin altında maaş alan emekliler için nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı buldu.

Kiracılara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı! Kanun teklifi hazırlandı! Kiracılar dikkat!

Kira fiyatlarındaki yükselişe acil çözüm bulunmasına ilişkin çağrıda bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konutu olmayan vatandaşlara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı yapılması için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

Asgari ücrette dört farklı zam haritası! Yeni asgari ücret 18 bin 813 TL mi olacak?

Türkiye'nin ekonomik yol haritasını çizen Orta Vadeli Program, 2023 yılı için enflasyon öngörüsünü yüzde 65 olarak paylaştı. Bu öngörü, memur ve emekli maaşları ve sosyal desteklerin Ocak 2024 zamları için önemli bir ipucu sunuyor. Asgari ücretin tespiti için dört çeşit formül masaya yatırılacak.

Asgari ücret resmen buhar oldu! Temmuz ayından bugüne tamı tamına 2 bin 125 TL değer kaybetti!

Milyonlarca memur, emekli ve işçinin temmuz ayında aldığı asgari ücret zammı çabuk eridi. Asgari ücretin alım gücü eylül başında 9 bin 277 TL’ye inerken en düşük emekli maaşı 3 bin 423 TL kaydetti.

Asgari ücretteki kayıp 50 Euro'yu geçti: 20 Haziran'da 442 Euro'ya denk gelen asgari ücret, şimdi 390 Euro!

Euro/TL'de sene başından bu güne yükseliş yüzde 45'i geçerken, yeni asgari ücretin açıklanmasından beri geçen 23 günde kayıp 50 Euro'yu aştı. İşte o rakamlar...

Asgari ücretlilere müjde! Asgari ücrete 4 ayda bir zam mı geliyor? Teklif TBMM’ye geldi!  

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 oranındaki zamdan sonra muhalefetten asgari ücretliyi sevindirecek bir teklif geldi. CHP’li Ömer Fethi Gürer, asgari ücretin, 6 ayda bir yerine 4 ayda bir belirlenmesi amacıyla TBMM’ye önerge verdi.

Asgari ücretliler dikkat! Yeni zamlı asgari ücret hangi ayda yatacak? Zamlı asgari ücret Ağustos'ta mı verilecek? 

Yeni asgari ücretin ne zaman verileceği temmuz ayına girilmesinin ardından merak konusu oldu. Peki yeni zamlı asgari ücret hangi ayda yatacak? Zamlı asgari ücret Ağustos'ta mı verilecek?

Aidatlara fahiş zam yapan site yöneticilerine karşı bakanlık ne yapıyor? Davalar açılacak mı?

Asgari ücretin artması site yöneticilerinin de aidatlara ara zam yapmalarına bahane oldu. Fahiş zam yapan yöneticiler bu fırsatçılığın bedelini dava yolu ile ödeyecek. Vatandaşı çileden çıkaran bu durum, site yöneticilerine büyük ders olacak. İşte Bakanlık’tan gelen o yaptırım…

Konut sitesi aidatlarına 'ara zam' şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

Asgari ücretin artmasıyla site yönetimleri 'ara zam' kararları almaya başladı. Bazı sitelerde kira ve aidat neredeyse aynı olurken, Bakanlık devreye girdi. İşte ayrıntılar...

Asgari ücrete gelen zamdan sonra onlar da zam yaptı. Vatandaşlar ödemeye gittiğinde şaştı kaldı

Asgari ücretin artırılmasının ardından her şeye yine teker teker zam gelmeye başladı. Bursa'da apartman aidatlarının zamlanması vatandaşların tepkisini çekti.

Asgari ücretin artması inşaatı etkiler mi Haberi

Asgari ücretin artması inşaatı etkiler mi

Euler Hermes Baş Ekonomisti Ludovic Subran, Türkiye'de asgari ücretin bin 300 Türk lirası olmasının turizm, inşaat gibi emek yoğun sektörleri etkileyeceğini belirterek "Türkiye'de özel tüketim çok artmış durumda. Bu artış devam ederse asgari ücret artışı Türkiye ekonomisine zarar vermez" dedi.


Alacak sigortası şirketi Euler Hermes'in gerçekleştirdiği Uluslararası Ticarete Global Bakış konferansında konuşan Subran, "Asgari ücret diğer ekonomik gelişmelerle paralel olarak arttı. Asgari ücretin bin 300 Türk lirası olmasının turizm, inşaat gibi emek yoğun sektörlere etkisi olur. Türkiye'de özel tüketim çok artmış durumda. Bu artış devam ederse asgari ücret artışı, Türkiye ekonomisine zarar vermez" değerlendirmesinde bulundu.


2015'in Türkiye’nin ihracatı için zorlu bir yıl olduğuna işaret eden Subran, şunları kaydetti:

"Yerel talepteki iyileşme sayesinde GSYİH büyümesi yüzde 3,2’ye ulaşabilir. 2016 yılında ise Türkiye GSYİH’si...