26 / 07 / 2024

asgasri ücret çıkacak mı

asgasri ücret çıkacak mı

Bakırcı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Sağlam, asgari ücretin 1300 TL’ye çıkması halinde inşaat sektöründe yaşanabilecek gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Nebati'den son dakika asgari ücret ve EYT açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, asgari ücret ve EYT'ye ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Peki asgari ücret zammı belli oldu mu? EYT ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

Asgari ücret komisyonu toplandı! Gözler çıkacak sonuçta

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücret zammı için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplandı. Bakan Bilgin çalışmaların yarın sonuçlanacağını duyurudu.

Mayıs'ta ortaya çıkacak rakam belli oldu! Asgari ücret ve maaşlara yansıyacak

Emekli ve memur maaşlarında önemli bir kriter olarak ele alınan enflasyon rakamları 2022'de rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Yapılan son Mayıs ayı anketine göre enflasyonun yüzde kaç olacağı hesaplandı. Artış asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yansıyacak.

İnşaat sektörü 2016'da istihdam artışında öne çıkacak!

Asgari ücrette öngörülen yüzde 30'luk artış şirketlerin istihdam planlarını etkilemedi. Poyraz Danışmanlık'ın ücret araştırmasına göre de 2016'da, istihdam artışında öne çıkacak sektörlerin başında, inşaat geliyor.

Göcek koylarının ihaleye çıkacak olması tartışma yarattı!

GÖCEK’in Akbük, Taşyaka ( Bedri Rahmi ), Göbün ve Küçük Sarsala koylarının yeniden ihaleye çıkacak olması tartışma yarattı.

2015 Eylül'de satışa çıkacak konut projeleri!

Erken seçim sonrasını bekleyen firmaların yanı sıra, bazı firmalar Eylül ayında projelerini satışa sunuyor. İstanbul'da yapılacak 16 markalı konut projesi Eylül ayında satışa çıkacak...

DKY On ne zaman satışa çıkacak?

İstanbul Avrupa Yakası Kağıthane'de inşa edilecek DKY On Konutları için ön talep toplanıyor. Proje konut, ofis ve mağazalardan oluşuyor. Peki DKY On ne zaman satışa çıkacak?

DKY On Kağıthane projesi 2 Eylül'de satışa çıkacak!

DKY İnşaat, Yeni Konsepti DKY On için ön talep toplamaya başladı. Proje 206 daire, 35 ofis ve 3 mağazadan oluşacak. Proje 2 Eylül’de yapılacak lansman sonrası resmi satışa çıkacak.

Kemalpaşa OSB'de tesis sayısı 950'ye çıkacak!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde parselasyon planı çalışmaları tamamlanınca tesis sayısı 950'ye çıkacak, istihdamda artış sağlanacak.

Kocaeli Büyükşehir tramvayları bugün ihaleye çıkacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray’da kullanılmak üzere 12 adet tramvay satın alacak. bugün ihaleye çıkacak olan belediyeye araçlar 1 yıl ile 1.5 yıl arasında teslim edilecek

Vasi ücret alır mı?

Vasi, reşit olmamış küçükler ile kanuni hakları kısıtlanmış kişilere mahkemece atanan yasal temsilci oluyor. Peki, Vasi ücret alır mı? Vasinin ücreti ne kadardır? İşte yanıtı..

Seçim sonrası 30 bin yeni konut satışa çıkacak!

Konut sektörü, seçim durgunluğu yaşamadı. Yılın ilk yarısında yaklaşık 15 bin konut satışa çıktı. Seçim ve yaz tatili sonrasında yıl sonuna kadar 30 bin konut daha piyasaya çıkacak.

TMMOB harita ve kadastro mühendisleri odası ücret yönetmeliği!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği harita ve kadastro mühendisleri odası ücret yönetmeliği 3 Haziran 2015 tarihinde 29375 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları..

asgasri ücret çıkacak mı Haberi

asgasri ücret çıkacak mı

Bakırcı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Sağlam, asgari ücretin 1300 TL’ye çıkması halinde inşaat sektöründe yaşanabilecek gelişmeleri değerlendirdi.  



Bayram Sağlam konuyla ilgili şöyle konuştu; 

Öncelikle sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak asgari ücret konusu üzerinde hassasiyetle durulmasını gerekir. Sosyo-ekonomik hayatın dengeleyicisi olan ücret konusuna işveren ve işçi penceresinden bakıldığında iki farklı durum ortaya çıkmaktadır. İşçi ücreti gelir olarak görmekteyken işveren bir maliyet unsuru olarak değerlendirmektedir. Oysaki işveren olarak bizler çalışanlarımıza ödediğimiz ücretleri birer maliyet unsuru olmaktansa bir insan kaynağı yatırımı olarak görmeliyiz. Çünkü sermaye biriktirmek kadar insan biriktirmek de bir işletmenin büyüme potansiyelini arttırması açısından kritiktir. 

İşçi ve işveren arasındaki ücret pazarlığında dengeyi yakalamak istihdam açısından en iyi koşulları da beraberinde getirir. Ancak, devletin asgari ücret belirlemesi bu dengeye dışarıdan müdahale...