22 / 07 / 2024

Aşkar höyüğü

Aşkar höyüğü

Karatay Belediyesi birinci derece sit alanı olan Aşkar Höyüğü’ne park ve süs havuzları yapmak için 21 Mayıs günü 3 milletvekilinin de katıldığı törenle temel attı

Dünyanın en pahalı evi rekor fiyattan satışa çıkarıldı! 1100'lü yıllarda kale olarak inşa edilen ev satılacak...

Dünyanın en pahalısı olarak bilinen evin satışa çıkarıldığı kaydedildi. Bu süreçte, rekor fiyatı da duyanları şaşkına çevirdi. 1100'lü yıllarda kale olarak inşa edilen ev değişimi ile dikkatleri üzerine çekmiş durumda.

Arsa ve evden sonra şimdi de Hollywood yakınındaki köy satışa çıkarıldı!

Hollywood'a yakın bir konumda yer alan ve 28 binadan oluşan gizemli köy satışa çıkarıldı. Köyün 213 milyon TL karşılığında satışa çıkarıldığı belirtilirken, emlakçılar kimliği açıklanmayan ünlü bir film yapımcısının da söz konusu köyle ilgilendiğini söyledi.

Beton fiyatlarındaki fahiş artışa karşı ilk adım o belediyeden geldi! Yüzde 40 daha ucuza satılacak!

Son zamanlarda beton fiyatlarındaki fahiş artış sektörün gündemine bomba gibi düştü. Özellikle deprem bölgelerinde fırsatçılar fiyatları olduğundan fazla yükseltmişti. Beton fiyatlarındaki fahiş artışa karşı ilk adım ise o belediyeden geldi. Yüzde 40 daha ucuza satılacak...

Ankara Büyükşehir, hazine ile mahsuplaştığı gayrimenkulleri satışa çıkarıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi hazine ile mahsuplaştığı gayrimenkulleri 11 Kasım tarihinde satışa çıkarıyor.

Konya Hüyük Şehir Konağı açılışı gerçekleşti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Hüyük Şehir Konağı'nın açılışı gerçekleşti. 

Bursa'da satışa çıkarılan 600 yıllık kiliseye alıcı bulunamıyor!

Bursa'da 6 yıl önce 1 milyon dolara satışa çıkarılan Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesine alıcı bulunamıyor. 600 yıllık bina, 6 senedir yeni sahibini bekliyor.

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı iddiaları mecliste!

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'a karşı olanların oranı yüzde 56!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul'a karşı olanların oranı yüzde 56" dedi.

TOKİ 19 ilde 186 iş yeri ile 56 konutu yarın satışa çıkarıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 19 şehirde 186 iş yeri ile 15 ildeki 56 konutu açık artırma yöntemi ile satışa çıkarıyor. Açık artırma yarın saat 11.00'de TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binası ve Van Erciş Hükümet Konağı'nda yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Özel Büyükşehir Hastanesi'ni satışa çıkarıyor!

1 milyarın üzerinde borcu olduğu iddia edilen Konya Büyükşehir Belediyesi, Özel Büyükşehir Hastanesi'ni satışa çıkarıyor.

Haliç kıyısında kat sınırı 4’ten 10’a çıkarıldı!

İBB Meclisi’nde yapılan plan tadilatı ile Haliç kıyısındaki 10 bin metrekarelik alan için kat sınırı 4'ten 10'a çıkarıldı. 

Mark Twain'in California'da kızına aldığı çiftlik satılığa çıkarıldı!

Amerikalı yazar Mark Twain'in 1909 yılında California eyaleti Redding'de kızı için satın aldığı çiftlik 1,8 milyon dolara satılığa çıkarıldı.

Kayseri Büyükşehir 12 arsayı satışa çıkarıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yatırımcılar için yeni bir ihale düzenliyor, büyükşehir 12 arsayı 23 Ağustos Çarşamba günü satışa çıkarıyor.

Aşkar höyüğü Haberi

Aşkar höyüğü

Konya merkez Karatay Belediyesi, bölgedeki TOKİ inşaatlarında yeşil alan için yeterli yer ayrılmayınca, birinci derece sit alanı olan Aşkar Höyüğü’ne park ve süs havuzları yapmak için 21 Mayıs günü 3 milletvekilinin de katıldığı törenle temel attı, ardından kepçe ve kamyonlar höyüğe girerek kazı ve hafriyata başladı. Konya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun sadece ‘otsu ve kökü olmayan bitkilerin dikimine ve taş döşeli patika yola’ onay verdiği bölgeye izinsiz beton döken belediyenin Konya Müzeler Müdürlüğü’nü de bilgilendirmediği ortaya çıktı. Konya Müzeler Müdürü, Topkapı Müzesi Müdürü iken Müze Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı ile polemiğe giren ve 3. Selim’in tahtını lojmanına taşıtmaya kalktığı, 14. Louis’nin masasında kahvaltı yaptığı ve üzerinde leke bıraktığı iddia edilen Yusuf Benli. Benli’nin de Aşkar...