28 / 04 / 2024

Askeri alanların kentsel dönüşüm

Askeri alanların kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası şehir dışına taşınılması kararı alınan askeri arazilerin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İstanbul'daki askeri alanlar konut projelerine mi dönüyor?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kent dışına taşınması planlanan askeri alanlar birer birer imara açıldı. Yeşil alan olan çok sayıda askeriye alan üzerinde konut projeleri yapılacak.

Zeytinburnu askeri lojmanlarının tahliyesinde sona gelindi!

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’nde bulunan askeri lojmanların tahliyesi tamamlanmak üzere. Yerine inşa edilecek olan Zeytinburnu Millet Bahçesi sahip olduğu 94 bin metrekarelik yüz ölçümüyle İstanbul’un en özgün yeşil alanları arasında yer alacak. 

İmar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Veysel Eroğlu: Askeri alanlar ağaçlandırılacak!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 1. Su Konseyi Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, askeri alanların ağaçlandırılması hakkında bilgi verdi. 

Askeri alanların hepsi yeşil kalacak!

Şehir içindeki askeri alanlarla ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda kesin bir talimatı olduğunu ifade etti.

Askeri alanlarının taşınma konusu emlak sektörünün gündeminde!

İzmir’de askeri alanların şehir dışına taşınması projesi FETÖ ile mücadelede belli bir aşamaya gelinmesinin ardından emlak piyasasında yeniden konuşuluyor.

Efendibey Dönüşüm Projesi'ndeki ticari alanların kuraları çekildi!

Niğde Belediyesi’nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ortaklığıyla hayata geçirilen Efendibey Dönüşüm Projesi'nde yer alan ticari alanların kuraları çekildi.

Müteahhitler yurtdışında iş alanlarını artırmalı!

Müteahhitlerin yurtdışında iş yaptığı alanların daraldığını açıklayan TMB Başkanı Mithat Yenigün, Eximbank’ın sermayesinin arttırılması için çalıştıklarını söyledi.

216 Butik Plus'ta ticari alanların kiralama ve satışları başladı!

216 Yapı tarafından İstanbul'un gelişen bölgesi Çekmeköy'de inşa edilen 216 Butik Plus'ta ticari alanların kiralama ve satış işlemleri başladı.

8 soruda apartman ortak alanlarının kullanımı!

Apartmanlardaki ortak alanların kullanımının usulü, yönetim şekli gibi hususlar kat malikleri arasında zaman zaman sorun yaratabiliyor. Peki, apartman ortak alanlarının kullanımı nasıl olmalıdır?

Askeri alanların kentsel dönüşüm Haberi

Askeri alanların kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 7.5 milyon binanın dönüşümü için 5 milyar dolarlık kaynak gerektiğini belirterek yurtdışındaki yatırım bankalarından elde edilecek krediyi faizsiz olarak belediyelere vermeyi planladıklarını söyledi.


Özhaseki, kentlerin çeperlerinde kalmış topçu birlikleri gibi ağaçsız arazileri de planlama ile değerli hale getirerek, kentsel dönüşümün finansmanında kullanabileceklerini söyledi.


‘TOP SESİNE TAHAMMÜL YOK’


Özhaseki, “Askeri alanlar biraz netameli bir konu ama şehrin içerisinde kalmış ve yeşilse yüzde yüz park olacak. Şehrin çeperlerinde topçu birlikleri var. Top, tüfek, atış sesine insanların tahammülleri yok. İki tane ağaç da yok. O zaman bu askeri alanların kentsel dönüşümde kullanılması doğru” dedi.


HAZİNE ARAZİLERİ REZERV OLABİLİR


Kentsel dönüşüm için gereken rezerv alan sorunu için Hazine arazilerini kullanmak istediklerini belirten Özhaseki şöyle konuştu: “Şehir içleri ve şehir çeperlerinde alanlar var....