01 / 05 / 2024

askeri araziler

askeri araziler

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 15 Temmuz sonrası askeri arazilerin ne olacağını irdeledi. Arazilerinin nasıl değerlendirileceğini Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a sordu.

Malatya'da Akoğuz Kışlasına ait 900 dönümlük arazi, mesire alanı olacak!

Kayseri ve Malatya'da iki örnek projeye imza atıldı. Kayseri'de 4 bin metrekarelik askerî arazi, yeşil alan olarak değerlendirilecek. Malatya'da" da Akoğuz Kışlasına ait 900 dönümlük arazi, mesire alanı olarak kullanılacak...

Askeri arazilere TOKİ askeri hastane yapacak!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanlığı ile TSK’nın yaptığı anlaşma uyarınca bazı arazilerin Maliye’ye verileceğini, bunun karşılığında da TOKİ’nin askeri hastane yapacağını açıkladı

İzmir'deki askeri araziler AVM inşaatı için mi tahsis edildi?

İzmir'de Bakanlığa ait bazı askeri arazilerin alışveriş merkezi inşaatı için tahsis edildiği yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Askeri araziler kentsel dönüşüme verilecek!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri arazilerin değerlendirilmesinde üç prensibi benimsediklerini belirterek, önceliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olduğunu söyledi. Işık: "Belediyeler de bu alanları istiyor. Ona uygun adım atacağız” dedi.

Askeri alanlar kentsel dönüşümle entegre olacak!

Darbe girişimi sonrası askeri birliklerin kent dışına çıkarılmasına ilişkin tartışmaları TBMM'ye taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'a yanıt geldi.

Askeri araziler TOKİ’ye devredildi!

Son 10 yıl içerisinde çeşitli illerde 244 askeri parselin 3 milyar 84 milyon 526 bin TL bedelle mahsuplaştırılarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devredildiği bildirildi.

Denizli Çamlık'taki askeri alan taşınacak mı?

Denizli'de bulunan bir askeri birliğin yerinin değişeceği iddiası TBMM gündemine taşındı. Konu hakkında CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, soru önergesi hazırladı..

Kuleli Askeri Lisesi rektörlük oluyor!

Hürriyet Ankara Bürosu’nun konuğu olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakan Işık, Kuleli Askeri Lisesi’nin Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü’ne tahsis edildiğini söyledi.

Ankara'daki dev askeri araziler için ilk adım atıldı!

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’den geçecek olan Bağlıca Bulvarı boşaltılan askeri arazilere yapılacak ilk proje olacak. Projenin 6 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Ankara'daki askeri alanlar ne olacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, taşınacak askeri bölgelerden, ağaç yetişmiş olan alanların “yeşil alan” olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Tüm bu bölgelerin Ankara’nın yeni yeşil dokuları olması gerektiği kanaatindeyim” dedi.

Kuleli Askeri Lisesi'nin akıbeti belli oldu!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurulan ve Harp Okullarının bağlandığı Milli Savunma Üniversitesi'nin rektörlüğü, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi binası olacak. Harp Okulları, 2017 Şubat'ta yeniden eğitime açılacak.

Ankara'daki askeri araziler, yeşil alan olarak kullanılmalı!

Melih Gökçek, "Askeri alanların Ankara'ya yeşil alan olarak kazandırılması benim temel fikrim ama öyle askeri alanlar var ki üzerinde en ufak bir ağaç bile yok. Bunların da değişik şekilde, bizim yapacağımız teklifler tarzında değerlendirilmesi mümkün olacaktır" dedi.

Askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona yaklaşıldı!

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona yaklaşıldı.

AOÇ'deki devlet mezarlığına askeri tesis kurulmasına tepki!

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki devlet mezarlığının bulunduğu bölgeye askeri tesis kurulması planına sert tepki gösteren Karakuş, "Gerekirse AİHM'e gideriz" dedi.

Askeri birliklerin taşınmasında sona gelindi!

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona yaklaşıldı.

askeri araziler Haberi

askeri araziler

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, şehir dışına çıkartılacak kışlalar ile kapatılan okulların arazilerinin nasıl değerlendirileceğini Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a sordu.


"BİNLERCE DÖNÜMLÜK ARAZİ.."

Konuyla ilgili açıklama yapan İlgezdi, "100 yıla yaklaşan bir devlet geleneğinin, hiçbir toplumsal mutabakat arama ihtiyacı hissetmeden bir gecede yeniden formatlanmasının, yaratacağı sakıncaların yanı sıra, kapatılan okulların yer aldığı binlerce dönümlük arazi de şehir dışına taşınacağı açıklanan kışla arazileri gibi tartışma konusu olmuştur. Sürdürülen tartışmanın ana ekseni, kapatılan askeri okullar ile kent dışına çıkartılacak kışlalardan kalan arazilerin emlak rantı için en çekici alanlara dönüştürülmesidir" ifadelerini kullandı.



Yeni Şafak




Haber Ankara Başkent Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, kapatılarak keııt dışına taşınması planlanan kışlaların "Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı" yapılarak, halkın kullanımına...