07 / 05 / 2024

askeri kışlaların yerine ne olacak

askeri kışlaların yerine ne olacak

Başbakan'ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Şehir merkezindeki kışlalar taşınıp, yerlerine yeşil alan ve meydan yapılması planlanıyor. Erdoğan Bayraktar, askeri alanların imara açılmasını istiyor...

1942 yılında köprünün altında kalan Unkapanı Meydanı yükseltilmiş!

1942 senesinde Unkapanı Meydanı, köprünün yerine konulması sırasında 9 cm aşağıda kaldığı için yükseltilme kararı alınmış.

SGK resmen duyurdu! Emeklilik hayalleriniz suya düşebilir! Hemen hizmet dökümünüze bakın!

Emeklilik hakkı kazanmak için gün, prim ve yıl koşullarını yerine getirmek önemli. Fakat hizmet dökümünüzde yer alan bazı harf kodlamaları da emekliliğinizi etkileyebilir. Özellikle "S," "Ş," ve "K" gibi harfler, emeklilik müracaatınızın iptal edilmesine veya ertelenmesine neden olabilir.

Düğünlerde artık altın yerine o takılıyor! Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor

Düğünlerde takılan altın takılar yerini Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'e bıraktı. Artık vatandaşlar altın yerine BES yaptırıyor. Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Çarşı pazar yangın yerine döndü! 1 kg bamyanın fiyatını gören vatandaş isyan etti!

Fiyat artışları hem vatandaşı hem de pazarcıyı vurdu. Son gelen zamların ardından çarşı pazar yangın yerine dönerken, vatandaş fiyatlar karşısında isyan etti. En büyük artışlardan biri de bamyaya oldu. 1 kg bamyanın fiyatı fahiş arttı. 

Yaşlılık aylığını 65 yaş üzeri herkes alabiliyor mu?  2023 yılında kaç TL oldu?

Yaş şartı bulunan yaşlılık aylığını almak için bir dizi başka şartı daha yerine getirmek yeterli oluyor. Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşları desteklemek amacıyla yaptığı bir dizi ödemeden biri olan yaşlılık maaşı ya da diğer adıyla 65 yaş aylığı, şartları yerine getiren herkese düzenli olarak öde

Gümüş altının yerine mi geçiyor? Görenlerin ağzı açık kaldı! Gümüş fiyatlarında son dakika gelişmesi 

Gümüş fiyatları, yatırımcılar ve gümüş almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatlarının diğer değerli metallere göre daha yüksek olması ile altına olan talep azalmaya başladı. Gümüş eolan talep yükselmeye başladı. Gümüş altının yerine mi geçiyor? Gümüş fiyatları bugün ne kadar

Yıkılan 24 daireli apartmanın yerine 20 daire yapıldı! Depremzedeler şaşkına döndü!

Yıkılan 24 konutlu Saraçoğlu apartmanının yerine 20 evli bina inşa edilmesiyle, 18 senedir bu apartmanda oturan Esin Kütük, "Şu an inşa edilen binalarda 24 eksik daire var bize 3-4 seçenek sundular. Beynimizden vurulmuşa döndük. Hiç bu kadar ağlamamıştım" diye konuştu.

Gram altın gitti, yarım gramlık altın geldi!

Son zamanlarda yaşanan altın fiyatlarındaki yükseliş vatandaşların alım gücünü etkiledi. Düğün sezonun açılması ile birlikte takı takmak isteyen vatandaşlar çeyrek altın yerine gram altını tercih ederken, şimdi ise gram altından vazgeçerek yarım gramlık altına yönelmeye başladı.

Pendik'te yıkılan kaçak yapıların yerine kreş yapılacak!

İBB, Pendik Dolayoba Mahallesi’nde yer alan kaçak yapıların yerine kreş inşa etmek için harekete geçti.

Gaziantep Hükümet Konağı yerine millet bahçesi yapılacak! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Hükümet Konağı binasının yıkılıp yerine millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı. 

İzmir Büyükşehir Belediye binasının yerine meclis binası yapılacak!

30 Ekim'de İzmir depreminde orta derece hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkılıp, yerine meclis binası yapılmasına karar verilmişti. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Altan Altın, bugünkü köşe yazısında bu kararı kaleme aldı.

Şehir dışına taşınan askeri okullarla ilgili flaş karar!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

askeri kışlaların yerine ne olacak Haberi

askeri kışlaların yerine ne olacak


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehir merkezindeki askeri kışlaların taşınması durumunda, şehirlerin nefes alacağını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yönde talimatı olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar “Buralar yeşil alan ve meydan olacak” ifadelerini kullandı. 


ARAZİLER İMARA AÇILMALI


Bakan Bayraktar, şehir içinde kalmış askeri kışlaların genellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır gibi büyük illerde olduğunu söyledi. 


Milli Savunma Bakanlığı’nın bu kışlaları şehir dışına taşıma kararı vermesi durumunda, buraların büyük ölçüde meydan ve park olacağını ifade etti. Şehir merkezindeki bazı askeri arazilerin de imara açılması gerektiğine dikkat çeken Bakan Bayraktar, “Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı’yla karşılıklı kışlaların şehir dışına çıkarılması yönünde anlaşma yapılabilir. Böyle bir anlaşma olursa, bunun bir tarafında Maliye, Hazine, Milli Emlak, diğer tarafında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ...