30 / 04 / 2024

Askıda Konut Satışı ABD

Askıda Konut Satışı ABD

ABD'de nisan ayında askıda konut satışları yüzde 5,5 ile son 1 yılın en büyük düşüşünü yaşarken, son 4 ay içinde ilk kez düştü

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Toronto'da konut satışları son 23 yılın en düşük seviyesine geriledi

Toronto'da konut satışları 23 senenin en az seviyesine kadar gerilerken ortalama konut fiyatı da yüzde 5,4 kadar düştüğü açıklandı. Buna göre, 2023 yılının başında Kanada’da konut rakamlarındaki yükseliş nedeni ile yabancılara satış yasaklanmıştı. İşte haberin detayları...

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Askıda konut projesi ne? Ev sahibi ve kiracı kavgasında yeni boyut!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan çatışmalara çözüm olarak vatandaşın sunduğu askıda konut projesini değerlendirdi. Peki askıda konut projesi nedir? İşte Kireçci'nin o değerlendirmesi...

Ankara’da konut satışları yüzde 12 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Ankara'da 2023 yılının 7 bin 394 konut satışı gerçekleşti. Verilen detaylara göre başkentte konut satışları yüzde 12 düşüş gösterdi.

İstanbul'da konut satışları yüzde 47 düştü!

TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre, Ocak – Nisan döneminde Türkiye’de toplam 368 bin 867 konutun satışı gerçekleşti. Açıklanan verilere göre, İstanbul'da konut satışlarının yüzde 47 düştüğü görüldü.

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

İstanbul'da Eylül 2021'de 28 bin konut satıldı!

Türkiye'de 2021'in ilk dokuz ayında 949 bin, Eylül'de 147 bin konut satıldı. İstanbul'da ise bu rakamlar Eylül'de 28 bin, 2021'in dokuz ayında ise 179 bin olarak kaydedildi. Peki İstanbul'da konut satışında hangi ilçe lider oldu?

Muğla'da konut satışları düşüşe geçti!

Türkiye'de Ağustos ayı konut satışları önceki gün açıklandı. Türkiye genelinde konut satışları 140 bini geçerken Muğla'da ise satışlar  yüzde 26,8 düştü.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Bursa'da konut satışları ne durumda? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan şubat ayı konut satış verileri hakkında değerlendirme yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, Bursa'da konut satışlarının negatif ayrıştığını dile getirdi. 

İstanbul'da konut satışları yüzde 11,5’lik artışla 265 bine çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, Ocak 2021 konut piyasası verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, İstanbul'da 2020'de konut satışları bir önceki seneye göre yüzde 11,5 arttı ve 265 bine ulaştı. İstanbul harici illerde toplam konut satışları da 1 milyon 234 bine ulaştı.

Bursa'da 2020'de 144 bin konut satıldı!

Bursa'da 2020'de 144 bin konut satıldı. Satışlarda aslan payı 38 bin 195 konut satışı ile Nilüfer'de. Peki 2021'in ilk ayında Bursa'da konut satışları ne oldu?

Askıda Konut Satışı ABD Haberi

Askıda Konut Satışı ABD

Askıda konut satışları mart ayında yüzde 4,1 yükselmişti. 


Yıllık bazda mart ayında yüzde 12,8 artan askıda konut satışları ise nisan ayında yüzde 14,4 oranında yükseldi. 


Nisan ayında yüzde 5,5 düşerek 95,5 değerini alan endeks, konut piyasasının öncü göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor ve konut alımı için imzalanan kontratları takip...