10 / 05 / 2024

Asri Mezarlığı

Asri Mezarlığı

Başkanlık koltuğunda 2,5 yılı geride bırakan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu süre içerisinde inşa ettikleri toplam 23 köprünün Adana’ya büyük kazanımlar sağlayacağını kaydetti

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

İnşaat Mühendisi Halim Ağaoğlu vefat etti!

İnşaat Mühendisi Halim Ağaoğlu vefat etti. Merhum, Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedilecek. 

Yüksek Mimar Gündoğdu Akkor vefat etti!

Yüksek Mimar Gündoğdu Akkor 3 Ekim 2017 Salı günü vefat etti. Merhumun cenazesi yarın Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

Gaziantep Hanifi Şireci Camisi açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ve katkıları ile işadamı Hanifi Şireci tarafından Asri Mezarlık içersinde yaptırılan “Hanifi Şireci Camisi açıldı.

Ankara'nın kaldırımları yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı başta olmak üzere merkez ve çevre ilçelerdeki mezarlıklarda yol ve kaldırımları yeniledi.

Gaziantep'te çarpık yapılaşmaya geçit yok!

Gaziantep Asri Mezarlık ile iç içe bulunan Aydınlar Mahallesi’nde yıkım çalışmaları için geri sayım başladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, Aydınlar Mahallesi’nin ilk kurulduğu günden bu yana risk içeren yapılar arasında yer aldığını dile getirdi.

Alanya'da özel mezarlık talebine ret!

Alanya'da vatandaşın konut alanı içerisinde bulunan arsasını mezarlık alanına dönüştürmek için imar plan değişikliği talebi Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddedildi.

Tarsus Güney Mezarlığı Taziye evi törenle açıldı!

Tarsus Belediyesi tarafından Yeşil Mahallesi'nde yapılan Güney Mezarlığı Taziye evi törenle açıldı. Belediye Başkanı Şevket Can, parolalarının sevgi olduğunu söyledi.

Bursa İnegöl'e yeni mezarlık!

Hamzabey Mahallesi’nde 100 dönümlük alanda yeni mezarlık için düzenleme çalışmalarını başlattıklarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 ay sürecek inşaat aşamasının ardından bölgeye definlerin yapılabileceğini söyledi.

İzmir Mezarlıkbaşı'ndaki Hahamhane yarı çöplüğe dönüştü!

İzmir'in Mezarlıkbaşı semtinde tarihi sinagogların bulunduğu mahallede bir dönem Yahudi cemaatinin yönetim evi olarak kullanılan, içinde geniş bahçesi bulunan Hahamhane, evsizlerin barınağı oldu.

Ayrılık Çeşme Mezarlığı restore ediliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, “Tarihi Osmanlı mezarlığı harabeye döndü” başlıklı haberimizden sonra Ayrılık Çeşme Mezarlığı’nın korunmasına yönelik çalışmaları hızlandırma kararı aldı.

İstanbul mezarlık fiyatları 2016!

İstanbul mezarlık fiyatları 2016 açıklandı. Toplam 333 mezarlığın bulunduğu Karacaahmet, Aşiyan ve Zincirlikuyu gibi gözde yerlerde mezar yeri fiyatları 22 bin TL’ye kadar çıktı.

Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı restore edilecek mi?

İstanbul'un tarihi dokusunun en önemli göstergelerinden biri olan Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı'ndaki tarihî mezar taşlarının da kırık dökük hali tepki çekiyor. Mezarlık İBB Meclisi gündemine taşındı.

Asri Mezarlığı Haberi

Asri Mezarlığı

Adana’nın dört bir yanında devam eden Büyükşehir Belediyesi’nin önemli proje ve altyapı çalışmalarını sistemli olarak denetleyen Zihni Aldırmaz, geçtiğimiz ay yaptığı denetlemede son aşamaya gelen Yüreğir Sarıçam Deresi üzerindeki araç köprüsünün kısa sürede tamamlanarak trafiğe açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin şehrin 100’den fazla noktasında insanüstü gayretle çalışmalar yürüttüğünü bu çalışmaların Adana’da yaşayan 2,5 milyon insanı yakından ilgilendirdiğini ifade eden Aldırmaz, “Gece gündüz aralıksız süren çalışmalar, daha çağdaş ve yaşanabilir bir Adana için gerçekleştiriliyor. Birkaç hafta önce bu köprüye geldiğimde yapım çalışmaları son aşamadaydı, görüldüğü gibi bugün araç trafiğine açılmış.. Göreve geldiğim günden bu yana Adana’ya 23 tane yeni köprü kazandırdık. Sarıçam ve Kozanyolu’nun D400 karayoluna bağlantısını sağlayan bu köprü Yüreğir’e ve Adana’ya hayırlı olsun” dedi.


Yapımı kısa...