29 / 06 / 2024

Assostaki otele ne olacak

Assostaki otele ne olacak

Tarihi Assos antik kentinin olduğu bölgede Bodrum artı iki kattan oluşan betonarme bina yükselmeye başlayınca, antik kentin tarihi dokusuna zarar verdiği iddia edilerek tepkiler de yükseldi.

Wyndham Hotels & Resorts, Türkiye’de 110 otele kadar ulaştı...

Wyndham, 2023 senesinde Avrupa, Ortadoğu, Avrasya ve Afrika’da (EMEA) 9 markasını yeni ülkelere taşırken, 87 yeni otel açtığını da duyurdu. Buna göre, toplamda 9 bin 500 odayı portföyüne ekleyen Wyndham Hotels & Resorts, yeni franchise anlaşmaları ile Türkiye’de 110 otele kadar ulaşmış oldu.

Akfen GYO portföyüne yeni bir otel ekliyor!

Akfen GYO Bursa Uludağ'da 2500 m2 alan üzerinde kurulu otelin  portföyüne ekliyor. Yenilerek kapasitesi artırılacak otele üst kullanım için 17 milyon 510 bin değer biçildi.

Güneşli La Quinta Otel açıldı!

Dünyada 20 marka ve 9 bin 200 otel ile faaliyette bulunan Wyndham Grubu, La Quinta markalı otelini Güneşli’de açtı. Firma ise yıl sonunda 100 otele ulaşmayı amaçlıyor.

Şanlıurfa Mahmutoğlu Kulesi'nin önüne otel yapılmayacak!

Şanlıurfa'daki tarihi Mahmutoğlu Kulesi'nin önüne yapılmak istenen otele, Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi izin vermedi. Mahkeme otelin Mahmutoğlu Kulesi'nin siluetini bozacağını, bilimsel ve teknik görüşe dayandırılmadan hazırlanan imar planı değişikliğinin kamu yararına uygun olmadığını belirtti.

Uzungöl'de evlerini otele dönüştürenlere ceza!

Trabzon Uzungöl’de Arap turistlerin bölgeye ilgisinin artmasıyla evlerini apart otele, pansiyona dönüştüren vatandaşların tümüne ‘kaçak yapı’ nedeniyle hapis cezası verildi.

Mithat Yenigün’ün otele dönüşen evi Ağa Han ödülüne aday!

Gila Benyamor: Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Asbaşkanı Mithat Yenigün’ün Midyat’ta otele dönüştürmüş olduğu muhteşem aile evi Kasr-ı-Nehroz’da kaldık

Varyap Meridian'da Sharp güneş panelleri

Türkiye'nin ilk ve tek yüksek standartlı yeşil konut projesi olan Varyap Meridian, güneş panellerinde Form Temiz Enerji'yi tercih etti

AYT Grup Enerji'den Kütahya'ya güneş paneli fabrikası!

AYT Grup Enerji Genel Müdürü Ahmet Arslan güneş paneli fabrikasını, 2010 yılı Haziran ayında faaliyete geçireceklerini söyledi

Erdoğan Bayraktar: Bugüne kadar 3 bin 500 ihale yaptık

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, bugüne kadar 30 milyar tutarında 3 bin 500 ihale yaptıklarını söyledi

Esas Holding gayrimenkul sektörüne giriyor!

Şevket Sabancı'nın kurduğu kurulan Esas Holding, gayrimenkul sektörüne giriyor

Marmaris'te 'George&Dragon Oteli'ne haciz geldi!

Marmaris'te 60 turistin konakladığı 'George&Dragon Oteli'ne dün haciz geldi

Şekip Mosturoğlu ve Semih Özsoy enerji sektörüne giriyor

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve yönetim kurulu üyesi Semih Özsoy enerji sektörüne girmeye hazırlanıyor

İmar İnşaat bugüne kadar 10 bin konut üretti!

Adana Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özlü, bugüne kadar 10 bin konut ürettiklerini söyledi

Assostaki otele ne olacak Haberi

Assostaki otele ne olacak

Ünlü mimar Turgut Alton tarafından hayata geçirilen otel inşaatına yönelik protesto gösterisi düzenlendi. Otel inşaatı tüm izinleri bulunmasına karşın tepkiler üzerine mühürlenerek ikinci kez durduruldu. İnşaat sahibi mimar Alton hem de eleştiri getiren yöre halkının birleştiği nokta ise Koruma Kurulu’na tepki göstermek oldu.


Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’ne bağlı Behramkale Köyü’nde (Assos), betonarme otel inşaatıyla gündeme geldi.


Behramkale Köyü’nde kızı Oya Ece Alton’un işlettiği Assos Alarga Otele ek olarak düşündüğü inşaata, geçen yıl kasım ayında başlayan Türkiye’nin ünlü mimarlarından Turgut Alton, aynı köyde yaşayan bazı kişilerin tepkisi nedeniyle büyük bir şok ile karşılaştı. 


Bodrum ve birinci kat kaba inşaatı tamamlanan otelin ilk çalışmaları Çanakkale Kültür Varlıkları’nı Koruma Bölge Kurulu’nun onayı ve İl Özel İdaresi’nin izniyle başlamıştı. Alton’un başı, ilk olarak bodrum katı nedeniyle yaptığı...