06 / 05 / 2024

ataşehir imar toplantıları

ataşehir imar toplantıları

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir İlçesi’nde bulunan 17 mahallenin muhtarıyla 11 Kasım Salı günü Belediye Hizmet Binası’nda bir araya gelerek mahallelerin sorunlarına çözüm üretmek için bir toplantı gerçekleştirdi.

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

Ataşehir İçerenköy'de 40 yıllık imar sorununa mahalle sakinlerinden tepki geldi. İmar Mağdurları Platformu adı altında toplanan mahalleliler, imar haklarının ellerinden alındığını iddia etti ve taleplerini sıraladı. İşte mağdurların o açıklaması...

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalleye son dakika müjdesi verdi. İşte o gelişme... 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi!

İBB ve EBRD arasında, Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro hattı projesinde kullanılmak üzere, toplam 75 milyon Euro’luk ek kredi anlaşmasına imza atıldı. İşte ayrıntılar...

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki inşaatta imar yolsuzluğuna izin vermesi yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. 

Ataşehir Belediyesi için imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Valiliği, imar yolsuzluğu iddialarıyla ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve sorumlu olan belediye çalışanları hakkında inceleme yapılması için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

Ataşehir Modern basın toplantısı 16 Mart'a ertelendi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) güvencesiyle, İstanbul Ataşehir’de inşa edilen gayrimenkul projesi Ataşehir Modern'in basın toplantısı 16 Mart'a ertelendi.

Ataşehir Modern'de satışlar başlıyor!

TMSF, Ataşehir Modern Konut Projesi ile ilgili olarak, daha önce TMSF (Fon) ile inşaatı ilk üstlenen yüklenici firma arasında imzalanan "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi Sözleşmesi”nin feshine ilişkin bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Ataşehir'de iki mahalle için İmar Bilgilendirme Ofisi açıldı!

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin 1/5000’lik Nazım İmar Planı hakkında vatandaşların bilgi sahibi olmaları için İmar Planı Bilgilendirme Ofisi açıldı...

Ataşehir'de 10 yıldır beklenen imar planları hayal kırıklığı yarattı!

Ataşehir’in Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin 1/5000’lik imar planları, komşu mahallelerinkinden çok daha düşük çıktı. Ataşehir Belediyesi ve mahalleliler itiraza hazırlanıyor.

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı kabul edildi!

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Ataşehir İçerenköy imar bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Uzun zamandır çözülemeyen Ataşehir İçerenköy Mahallesi’nin imar planlarıyla ilgili bir toplantı yapıldı.

Ataşehir-Kadıköy-Maltepe Çamaşırcı Deresi Islah Projesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir - Kadıköy - Maltepe İlçeleri, Çamaşırcı Deresi Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

ataşehir imar toplantıları Haberi

ataşehir imar toplantıları


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir İlçesi’nde bulunan 17 mahallenin muhtarıyla 11 Kasım Salı günü Belediye Hizmet Binası’nda bir araya gelerek mahallelerin sorunlarına çözüm üretmek için bir toplantı gerçekleştirdi.

Belediye’nin tüm imkânlarının muhtarların ve mahallelerin hizmetinde olacağını belirten Başkan İlgezdi, Belediye’nin kaynaklarını adil bir şekilde halka hizmet için kullanacaklarını ifade etti. Mahalle muhtarlarının mesai arkadaşları olduğunu söyleyen İlgezdi, muhtarlarla işbirliği ve uyum içinde çalıştıklarını ve çalışacaklarını söyledi.

Muhtarlar, Başkan İlgezdi’ye, en önemli problemlerinin başında imar konusunun geldiğini aktardılar. İlgezdi ise bu konuyla ilgili mahalle muhtarlarına tek tek bilgi verdi. Yapılan çalışmaların Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında olduğunu, karara bağlanması durumda hemen çalışmalara başlanacağını aktardı.



Ataşehir...