30 / 04 / 2024

ateş betonu

ateş betonu

İnşaat yapıtaşı olan beton ne demektir, beton nasıl hazırlanır ve beton çeşitleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve detayları haberimizde...

Bolu'daki TOKİ mağduriyeti Meclis gündeminde! Türker Ateş'ten son dakika açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Türker Ateş, Kıbrısçık ilçesindeki TOKİ mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı. İşte konu ile ilgili yapılan o açıklama ve detaylar...

Ate Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ate Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Turgut tarafından kuruldu.

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Buğday fiyatlarında son dakika yükselişi! Rusya fitili ateşledi: Buğday, arpa, mısır fiyatları bugün kaç TL oldu? 

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, Rus savaş gemilerinin Karadeniz’de yük gemisine uyarı ateşi açması sonrasında yükseldi. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları bugün kaç TL oldu? İşte 14 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Apple'dan yeni AirPods Pro müjdesi: Bluetooth kulaklıkla ateş ölçme devri!

AirPods'un son modeli, kullanıcılarının hayranlığını kazanan AirPods Pro'nun yeni sürümü, son derece ilginç bir özellikle donatılmış olarak karşımıza çıkıyor: Ateş ölçme yeteneği! İşte ayrıntılar...

Ateş2023 İnşaat Hırdavat Reklam Organizasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ateş2023 İnşaat Hırdavat Reklam Organizasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kardelen Ateş tarafından kuruldu.

Ateşpare Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ateşpare Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Ateşpare ve Selçuk Ateşpare ortaklığında kuruldu.

Hakan Ateş: Denizbank'ın Kurucu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı! Hakan Ateş kimdir? 

Denizbank genel müdürü, yönetim Kurulu ve icra komitesi üyesi Hakan Ateş kimdir? Hakan Ateş kaç yaşında? Hakan Ateş daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Elif Ateş Özpak kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ateş Özpak kimdir? Kaç yaşında? Elif Ateş Özpak hangi görevlerde bulundu? Elif Ateş Özpak'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Elif Ateş Özpak'ın hayatına dair merak edilenler.

Ateş Ahlatçı Kimdir? 

Ahlatçı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ateş Ahlatçı kimdir? Ateş Ahlatçı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ateş Ahlatçı'nın biyografisi..

Elif Ateş Özpak kimdir? 

Akiş GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ateş Özpak kimdir? Elif Ateş Özpak daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Elif Ateş Özpak'ın biyografisi....

İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklama! Fitil resmen ateşlendi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten şok eden bir açıklama geldi! Memiş, "100 yıllık değişim sürecinin fitilini ilk Çin ateşlemiş oldu. Bakalım ABD Çin hamlesini nasıl yapacak!" dedi.

Ateşcan İnşaat Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ateşcan İnşaat Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 2 milyon TL sermaye bedeli ile Dursun Aydoğdu ve Hasan Can Aydoğdu ortaklığında kuruldu.

ateş betonu Haberi

ateş betonu

Beton ne demektir?

Yapı inşaatlarında kullanılan ve olmazsa olmaz niteliğine sahip beton; çimento, çakıl, kum gibi "agrega" denilen maddelerin bir bağlayıcı madde ve su ile birleştirilmesinden meydana geliyor. Özelliklerini çimentonun hidratasyonundan alan beton ilk başta plastik bir hal alıp daha sonra katılaşıp sertleşerek kitle görünümünü kazanıyor.


Betonun tanımlanması ve sınıflandırılması genel olarak basınç dayanımına göre yapılıyor. Basınç dayanımı sınıfı C 50'nin üzerinde olan betonlar, yüksek dayanımlı beton olarak tanımlanıyor.


Beton çeşitlerinden bazıları..

*Ağır beton: Çok agrega kullanılarak yapılan beton olarak karşımıza çıkıyor. Ağır betonun birim hacim kütlesi 2600 kg/m3'ten fazladır.


*Artgermeli beton: Betonun çekmeye karşı zayıf olmasının üstesinden gelmek için kullanılan yöntemdir. Yüklemeden önce betona uygulanan sabit bir basınç kuvveti sayesinde, betonda yükleme sonrası oluşacak çekme gerilmelerinin sınırlandırılması esasına dayanıyor.


*Asfalt betonu: Mineral agrera ile...