02 / 05 / 2024

Ateş Uğurel solarbaba

Ateş Uğurel solarbaba

Solarbaba Platformu Kurucusu Ateş Uğurel Enerji Günlüğü’nden Sabiha Kötek’e yaptığı açıklamada güneş enerjisi yatırımlarının önünün açılması için devletinteşvikine ihtiyaç olmadığını, mevcut engellerinkaldırılmasının yeterli olacağını savundu

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

İstanbul'u bile geçti! Kira ücretleri o ilde resmen ateş pahası

İstanbul'da ortalama kira fiyatları 15 bin TL'ye yaklaştı. En yüksek kira fiyatları İstanbul diye düşünülürken başka bir şehirde kira fiyatları İstanbul'u da geçti. 4 yıl içinde yüzde 800 artışın gözlemlendiği ilde kira fiyatları korkunç boyutta. İşte tüm detaylar...

SSK, Bağkur, 4C, EYT'lilere bankalar keseyi açtı! Resmen havalara uçacaksınız 9.200 TL geri ödemesiz para verecek!

EYT'lilerin oyuna dahil olması bankaların promosyon kampanyalarını ateşledi. SSK, Bağkur, 4C, EYT'liler bankalar keseyi açtı! Resmen havalara uçacaksınız 9.200 TL geri ödemesiz para verecek!..Banka banka emekli promosyonları...

Ziraat bankası resmen dudak uçuklattı! Yok böyle bir ödeme! Çok kuyruk olacak bankaya erkenden gidin

Ekonomik koşullar günümüzde daha çok peşin para ihtiyacına neden oluyor. Her şeyin ateş pahası olduğu şu dönemde 40.000 TL'ye kadar kredi almak işimize çok yarayacak. Ziraat bankasının kampanyası ile ilgili detaylar haberimizde.

Araç muayene ücretleri dudak uçuklatıyor

Türkiye’de trafiğe kayıtlı 26 milyon araç için muayene yaptırma zorunluluğu bulunurken araç muayene ücretleri ise resmen aldı başını gitti. Bununla birlikte zorunlu trafik sigortaları ve kasko ücretleri de son zamlarla birlikte ateş pahası oldu.

Demet Akalın'dan Asiye Ateş'in ailesine kira desteği!

Oturduğu sitede pitbull saldırısına uğrayan Asiye Ateş'in babası işten çıkarıldı. Demet Akalın, duruma tepkisiz kalmadı ve aileye kira desteğinde bulunacağını belirtti.

Aydoğuş İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Aydoğuş İnşaat Taahhüt Limited Şirketi Sarıyer’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kamer Ateş tarafından kuruldu.

Özyurtlar NCadde Ateş Corner'da teslimler başlıyor!

Özyurtlar Holding'in öğrencilere yeni bir yaşan konsepti sunduğu NCadde Ateş Corner'da teslim dönemi başlıyor.

NCadde Ateş Corner'da teslimler başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Özyurtlar Holding’in öğrencilere yepyeni bir yaşam konsepti sunduğu, yatırımcılara kazançlı bir yatırımın kapılarını araladığı ‘NCadde Ateş Corner’da teslimler başlıyor.

Beyoğlu İş Makinaları Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Beyoğlu İş Makinaları Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Uğurel tarafından kuruldu.

NCadde Ateş Corner'de teslimler bu yıl!

Özyurtlar Holding, üniversiteli gençlere yepyeni bir yaşam konsepti sunduğu NCadde Ateş Corner ile öğrenci evlerine üst düzey yaşam formu kazandırdı...

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Aspendos Arena'nın kaldırılmamasını istiyor! 

Anadolu Ateşi Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan, "Aspendos Arena'nın kurulu olduğu arazisinin sahibinin uzlaşmaz tutumu nedeniyle kira görüşmelerinde tıkanma noktasına geldik. Onları da anlayışla karşılıyoruz, kendi arazileri. Arsa sahibi tarafından hiçbir önerimize olumlu yaklaşılmadı" dedi...

Kiracısının oturduğu evini ateşe verip kayalıklara çıktı!

Kayseri'de yaşayan ev sahibi kiracısının boşaltmadığı evini ateşe verip kayalıklara çıkan kişiyi polis ikna etti.

Ateş Uğurel solarbaba Haberi

Ateş Uğurel solarbaba


Enerji sektöründe Solarbaba olarak bilinen Ateş Uğurel, Türkiye’de güneş enerjisi alanındaki gelişmeleri en yakından takip eden isimlerden biri. Antalya’daki Güneşev projesi dahil bugüne kadar Türkiye’de bu alanda bazı ilklere imza atan Ateş Uğurel, sektördeki durumu, gelecek öngörülerini, sorunları ve çözüm önerilerini Enerji Günlüğü’nden Sabiha Kötek’e anlattı. 


Türkiye’de güneş yatırımlarının şu anki düzeyi ile başlayalım... 

Aslında durum içler acısı. Ama iyi gelişmeler de var. Güneş enerjisi sektörü iki koldan ilerliyor. Biri lisanssız pazar, ki bunun uzun vadede güneş enerjisi sektörünü çok olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. İkincisi de normal lisanslı güneş santralleri. Üçdört yıldır devam eden bir ihale süreci var. 600 MW’lık lisans verilecek, bunun sadece 10-15 MW’lık bir bölümü yeni ihaleye çıktı. 


İlk sonuçlar nasıl sizce? 

Erzincan’da MW başına 400 bin dolar, Erzurum’da da 20...