04 / 05 / 2024

Atik Paşalar Sarayı

Atik Paşalar Sarayı

Özelleştirme İdaresi'nin açtığı ihale sonucunda, 49 yıllığına, 29 milyon 250 bin dolara Four Seasons Hotel'e kiraya verilen Atik Ali Paşa Yalısı 2002 yılında otel olarak hizmete girecekmiş.

Ayda 6 bin lira Bağ-Kur primi ödeyip 10 bin TL emekli maaş mı, yoksa hisse almak mı kazançlı!

Yapılan ek zamla en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltildi. Borsa eğitmeni Gani Gülaydın, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu maaşı almak için Bağ-Kur’a ödenen 6 bin TL primle Koç Grubu hissesi alınsa emeklilikte paşalar gibi yaşanacağını söyledi. Peki vatandaş ne tepki verdi!

Gümüşte artık sona geldik diyenler... Dereyi görmeden paçaları sıvamayın! Gümüş fiyatları bu kadar olacak

Gümüş fiyatlarında son ayların en büyük düşüşleri yaşanıyor. Gümüşün gramı 10 TL seviyelerine kadar gerilerken yatırımcılar gümüş fiyatlarında yolun sonuna geldiklerini düşünmeye başladı.

Paşalar İç Ve Dış Ticaret İnşaat Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Paşalar İç Ve Dış Ticaret İnşaat Sanayi Anonim Şirketi Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Meryem Aydın ve Abbas Onut Zabun ortaklığında kuruldu.

Fatih'teki Boğdan Sarayı yok olmak üzere!

Fatih'te voyvodalar için yaptırılan Boğdan Sarayı can çekişiyor. 515 yıllık binanın ayakta kalan son parçaları lastik deposu olarak kullanılıyor...

Bilecik Göpazarı'nda acele kamulaştırma kararı!

Bilecik İli Göpazarı ilçesinde tesis edilecek 154 kV Gölpazarı Paşalar Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İbrahim Yusuf Paşalar Cami restore ediliyor!

Malatya İbrahimpaşa Mahallesinde yer alan İbrahim Yusuf Paşalar Camisi restore edilecek.  Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser restorasyon hakkında açıklamalar yaptı. 

Sakaryalı gazeteciler indirimli devre mülk sahibi olacak!

Sakarya Gazeteciler Birliği ile Taraklı Paşalar Konakları arasında üyelere yönelik imza protokolü gerçekleştirildi.

Taraklı Paşalar Konakları'nda 11 bin 200 TL'ye devremülk!

98 bin metrekare arsa alanı üzerinde inşa edilen Taraklı Paşalar Konakları 18 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yükselecek. Toplamda 12 bloktan meydana gelecek projede daireler Mart 2016 tarihinde teslim edilecek.

İshak Paşa Sarayı Camisi bir asır sonra açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı bünyesindeki cami, sarayın terk edilmesinin ardından yaklaşık bir asır sonra ibadete açıldı.

Eminönü Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii restore ediliyor!

Restorasyona uğrayan yapılara bir yenisi Eminönü’nde eklendi. 537 yıllık tarihi Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii’nin son cemaat mahfili ile iç kısımdaki pencerelerin tamamı PVC ile kaplanmış...

İshak Paşa Sarayı Camisi 100 yıl sonra ibadete açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki 231 yıllık İshak Paşa Sarayı'nın bünyesinde bulunan cami yaklaşık bir asır sonra restorasyon yapılarak yeniden ibadete açıldı.

Ağrı'daki İshak Paşa Sarayı Camisi açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı bünyesindeki cami, sarayın terk edilmesinin ardından yaklaşık bir asır sonra ibadete açıldı.

2004 yılında Four Seasons ve Atik Paşa Yalısı 60 milyon dolara satılacakmış!

2004 yılında Mehmet Emin Karamehmet, TMSF'ye olan borcunu ödemek için Yapı Kredi Bankası'na bağlı Enternasyonal Turizm, Sultanahmet'teki Four Seasons ve Atik Ali Paşa Yalısı'nı 60 milyon dolara satma kararı almış.

Atik Paşalar Sarayı Haberi

Atik Paşalar Sarayı



2. Four Seasons Oteli Boğaz'a


Evren'in Devlet Konukevi olarak düşündüğü tarihi bina otel oluyor.


ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı'nın açtığı ihale sonunda, 49 yıllığına, toplam 29 milyon 250 bin dolar karşılığında Sultanahmet Turizm A.Ş. ve Four Seasons Hotel Ltd.'ye kiraya verilen Beşiktaş'taki Devlet Konukevi, 2002 yılı ocak ayında otel olarak hizmete girecek.

     Osmanlı'nın son döneminde bayram eğlencelerinin yapıldığı Atik Paşalar Sarayı'nın aslına uygun olarak inşa edilmesiyle ortaya çıkan yapıda, otel odalarından her birinin yaklaşık 200 bin dolara (137 milyar lira) mal olacağı belirtildi.

     Devlet Konukevi'nin yapımına Kenan Evren'in cumhurbaşkanlığı döneminde başlanmıştı. Ancak daha sonra Cumhurbaşkanlığı'na ait Tarabya'daki Huber Köşkü içinde...