29 / 07 / 2024

atık sular nerede kullanılacak

atık sular nerede kullanılacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Türkiye'de ilk uygulanacak "Atık Suların Dezenfekte Edilerek Tarımsal Sulamada Kullanılması Projesi" kapsamında, ilk etapta Afyonkarahisar'da 4 bin dekarlık bir tarım arazisinin sulanacağını bildirdi.

Çorum İskilip atık su tesisinin inşaatı tamamlandı!

İskilip Belediyesi tarafından Kazanlı mevkiinde gerçekleştirilen proje ile hem çevre adına hem İskilip adına güzel bir projeyi hayata geçirdi. Tesisin hizmete başlaması ile İskilip’in atık suları burada işleniyor ve arıtılmış olarak doğaya tekrar salınıyo

Küçüksu Atıksu Tüneli inşaatı bu yıl tamamlanacak!

İstanbul Boğazı'na deşarj edilen atık suları toplamak ve Küçüksu Atıksu Ön Arıtma Tesisi'ne ulaştırmak amacıyla yürütülen Beylerbeyi Küçüksu Atıksu Tüneli ikmal inşaatında en zor aşama olan tünelin delinmesi bugün tamamlanıyor.

Atık suların kullanılması ilk kez Afyonkarahisar'da başlayacak!

DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, Türkiye 'de ilk kez uygulanacak olan "Atık Suların Dezenfekte Edilerek Tarımsal Sulamada Kullanılması Projesi'yle ilgili açıklama yaptı.

Atık sular tarımsal sulamada kullanılacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Türkiye'de ilk uygulanacak "Atık Suların Dezenfekte Edilerek Tarımsal Sulamada Kullanılması Projesi" kapsamında, ilk etapta Afyonkarahisar'da 4 bin dekarlık bir tarım arazisinin sulanacağını bildirdi.

Atık sular arıtılıp Kızılırmak'a dökülüyor!

Nevşehir Belediyesi tarafından yüzde 75’lik AB finansmanı ile Nevşehir’e kazandırılan Atık Su Arıtma Tesisi, sahip olduğu değerler ile ülke genelindeki yerel yönetimler içerisinde çevreye duyarlılığı açısından örnek bir merkez olarak gösteriliyor.

Mersin TOKİ Konutları'nda atık sular dereye bırakılıyor!

MERSİN'de Mansuriye mevkii sakinleri, TOKİ konutları'ndan çıkan atık suların arıtılarak dereye bırakılması gerektiği halde, işlem yapılmadan direkt dereye akıtıldığını ve koku nedeniyle evden çıkamadıklarını belirtti.

Yeşil Bursa için Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne atık su aktarımları sağlanıyor!

‘Daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve daha yeşil Bursa’ hedefiyle çevre konusunda hizmetlerini aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İsmetiye ve Demirtaş'ta atık suların Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktarımının sağlandığını söyledi.

Dilovası Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, 45 milyon TL'lik bedelle inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası ilçesinin atık sularını arıtmak için 40 bin metreküp/ gün kapasiteli ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin inşaatına başladı.

Kurbağalıdere'de kanalizasyon boruları kesildi, atık sular denize dökülüyor!

İstanbul Kadıköy'de ıslah çalışması yapılan Kurbağalıdere'de kanalizasyon borularının kesilmesiyle dereye karışan atık su denize dökülüyor. Kanalizasyon sularının denize karışmasıyla Kadıköy sahillerindeki koli basili miktarında ciddi bir artış gözlendi.

ASTİM OSB'nin atık suları yüzde 96 oranında temizlendi!

Aydın Sanayi Ticaret İş Merkezi OSB Müdürü Hakan Maraş, kentin en modern arıtma tesisine sahip olduklarını belirterek fabrika atık sularının yüzde 96 oranında temizlenerek dereye bırakıldığını söyledi

Kocaeli'de sanayi kuruluşlarının atık suları elektronik ortamda takip ediliyor!

İlhan Bayram, yaptığı açıklamada, İzmit Körfezi'ni atık sulardan arındırmak için kurdukları elektronik izleme sistemi Atıksu SCADA ile sanayi kuruluşlarının atık sularını 7 gün 24 saat takip ettiklerini belirtti.

Sanayi atık sularına elektronik takip sistemi geliyor!

Sanayi atık sularına elektronik takip sistemi geliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan Atıksu SCADA Merkezi' nde, 22 büyük sanayi kuruluşunun atık suları elektronik ortamda takip ediliyor.

İdris Güllüce yarın 6 katı atık tesisi açılış törenine katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce, yarın “5 Haziran Dünya Çevre Günü Programı”kapsamında Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan 6 katı atık tesisinin açılış törenine katılacak...

atık sular nerede kullanılacak Haberi

atık sular nerede kullanılacak

Türkiye'de toplam 280 milyon dekar ekilebilir tarım alanının, sulanabilir olan 85 milyon dekarlık kısmının 61 milyon dekarı bugüne kadar sulamaya açıldı. Ülkenin 112 milyar metreküp olan kullanılabilir su potansiyelinin yılda ortalama 44 milyar metreküpü tüketilirken, bu miktarın 32 milyar metreküpü sulamada kullanılıyor. DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, su oranına rağmen sulama randımanının, Türkiye'ye yakışan seviyede olmadığını dile getirdi. Bunu tersine çevirmek adına, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu nun talimatıyla sulamada modern sistemleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Özkaldı, 2003'te yüzde 6 olan modern sulama sistemi kullanım oranını, yüzde 18'e çıkardıklarını, inşa halinde olan işlerde ise bu oranın yüzde 85'e yükseldiğini kaydetti. 



DSİ Genel Müdürlüğü olarak atık suların değerlendirilmesi konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarına dikkati çeken Özkaldı, bu çalışmaların ilk ürününün de...