16 / 05 / 2024

atık suların tarımda kullanılması

atık suların tarımda kullanılması

DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, Türkiye 'de ilk kez uygulanacak olan "Atık Suların Dezenfekte Edilerek Tarımsal Sulamada Kullanılması Projesi'yle ilgili açıklama yaptı.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Tarımda arabuluculuk: Sorunlarınızı çözmek için yeni zorunluluk nedir ve nasıl işler?

Tarımsal üretim sözleşmelerinden kaynaklanan anlaşmazlıklar için yeni bir dönem başladı. Artık bugünden itibaren açılacak davalarda arabuluculuk yoluna başvurmak gerekecek. Bu yeni uygulama, tarım sektöründeki kişileri yakından ilgilendiriyor. İşte tarımda arabuluculuk uygulamasının detayları...

Arçelik 8 yılda 1,65 milyon atık eşyayı geri dönüştürdü

Arçelik, 15’inci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Şirket, 2014-2022 yılları arasında, 1,65 milyon atık elektrikli ve elektronik eşyayı geri dönüştürdü.

Bakan Kurum'dan açıklama geldi: Tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan müjdeli haber geldi: Son raporlara göre, tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı! Bakan Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin geri dönüşüm çabaları büyük bir başarıya ulaştı.

Çiftçiler dikkat! Tarımda yepyeni bir dönem başlıyor! Bakan Kirişçi resmen duyurdu!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımda dokuz yasa ve 40 maddelik mevzuat değişikliği yaptıklarını ifade ederek, "Bu mevzuatla birlikte tarımda resmen yeni bir dönem başlayacak. Bu yıl yeni bir yüzyıla başladık. İşte bu yeni yüzyıla yakışacak bir biçimde planlı ve sözleşmeli üretim modeli gerçe

Tarımda korkutan gelişme! Üretici fiyat endeksi yüzde 151,3 yükseldi!

Artan maliyetler ve enflasyonun durmayan yükselişi her sektörü etkilerken, en fazla vurduğu alanlardan biri de tarım ve çiftçiler olmaya devam ediyor. 2022 yılı Aralık ayında tarımda üretici fiyat endeksi (ÜFE)  bir önceki yılın aynı ayına göre tam yüzde 151,3 artış gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'nda "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"nde yaptığı açıklamada, bgün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattıklarını kaydetti.

Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 157 daha fazla ödüyoruz! TÜİK tarımda enflasyonu açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu tarımda enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tarımda yıllık enflasyon yüzde 157 oldu, aylık enflasyon ise yüzde 5 arttı.

Tarımda büyük alarm. TÜİK açıkladı krize geri sayım başladı

Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayı Tarımda Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. TÜİK’in verilerine göre Tarım ÜFE geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 118,5 artış gösterdi. Tarımda girdi maliyetlerinin artması çiftçileri zor duruma sokarken milyonlarca hektar tarım arazisi ise boş kaldı.

Her binaya sıfır atık uygulaması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı atık getirme merkezlerinin kurulumu ve işletilmesi için sıfır atık uygulamasını hayata geçiriyor. 

Çevre Vidanjör Nakliyat Ve Atık Hizmetleri İnşaat Şirketi kuruldu!

Çevre Vidanjör Nakliyat Ve Atık Hizmetleri İnşaat Şirketi Küçükçekmece’de  1 milyon TL sermaye bedeli Erhan Şentürk tarafından kuruldu.

TOKİ inşaatların atık malzemelerinden sokak hayvanlarına yuva yapıyor!

Elazığ'ın Sivrice Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve dinlenmeleri için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalar haline getiriyor. 

atık suların tarımda kullanılması Haberi

atık suların tarımda kullanılması

Akif Özkaldı, projenin Afyonkarahisar'da hayata geçirileceğini belirterek, "Bir damla suyumuzun bile heba olmasına razı olamayız" dedi ve şu bilgileri verdi: 


'TÜM DÜNYANIN SORUNU'


"SU problemi tüm dünyanın gündeminde üst sıralarda. Ülkemizin kullanılabilir su potansiyeli 112 milyar metreküp ve 32 milyar metreküpü sulamada olmak üzere, 44 milyar metreküpü kullanılıyor. Yüksek tüketime rağmen sulama randımanı düşük. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla sulamada modern sistemleri hayata geçirdik." 


'ARTIK BOŞA AKMAYACAK' 


"BU kapsamda, atık suların değerlendirilmesi için ciddi çalışmalar yaptık. İlk proje Afyonkarahisar'da alınacak. Afyonkarahisar Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nden çıkan ve Akarçay'a bırakılan suları dezenfekte ederek, sulamada kullanacağız. Bu suyun değerlendirilmesiyle ilk etapta 4 bin dekarlık arazi sulanacak. 


Milliyet...