05 / 05 / 2024

atıklara ceza mı geliyor

atıklara ceza mı geliyor

İnşaat atıklarına ceza geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve de yıkıntı atıklarını, ilgili idareden izin almadan taşıyanlara ve de taşıtanlara ceza verecek...

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, kentsel dönüşümde son dönemde atılan tüm doğru adımlara rağmen, kaynak oluşturacak doğru bir modelleme yapılmadan istenilen hızda kentlerin dönüştürülemeyeceğine vurgu yaptı.

Askıda konut projesi ne? Ev sahibi ve kiracı kavgasında yeni boyut!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan çatışmalara çözüm olarak vatandaşın sunduğu askıda konut projesini değerlendirdi. Peki askıda konut projesi nedir? İşte Kireçci'nin o değerlendirmesi...

Atölye Goril Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Atölye Goril Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Rıza Sarıtaş tarafından kuruldu.

En düşük memur maaşı 32 bin 871 TL mi olacak? Memur ve memur emeklileri bu rakamlara göz atın! Ocak müjdesi geldi! 

Memurlar toplu sözleşme zammını dört gözle bekliyor. Peki Ocak'ta en düşük memur ve memur emeklisi maaşı ne kadar olacak? Yeni maaşlar tek tek hesaplandı. 

TL'nin değeri her geçen gün erozyona uğruyor! Peki paradan sıfır atılır mı? İslam Memiş'ten olay yorum

İslam Memiş, BTCHaber’de yer alan yazısında son dönemde gündeme gelen "Paradan sıfır atılır mı?" tartışmasını kaleme aldı. İşte İslam Memiş'in o yorumu...

Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii ibadete açıldı!

Kasım 2020'de ahşap çatısı ve müştemilatı yanarak zarar gören Vaniköy Cami, Kalyon Vakfı tarafından yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

Bu iddia doğruysa yer yerinden oynar! Sigara dev zam geliyor! 50 TL’ye dayanacak!

Sigara fiyatlarına ilişkin flaş bir iddia ortaya atıldı. Önümüzdeki günlerde sigara fiyatlarına 5-10 TL arasında zam geleceği ve sigara fiyatlarının 50 TL’ye dayanacağı öne sürüldü.

Apple'dan bir ilk olabilecek proje! Yeni MacBook'lar böyle olabilir

Dokunmatik ekranlı cihazlar içinde bulunduğumuz çağda bi hayli çoğalmışken yeni bir iddia ortaya atıldı. önümüzdeki senelerde dokunmatik ekranlı MacBook  bilgisayar ailesiyle karşımıza çıkabilir.  

Atışlar Yapı Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atışlar Yapı Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Fuat Atış tarafından kuruldu. 

İş Bankası'ndan "Allah Allah" dedirten hareket, para hediye edecekler! Bitiş tarihi var ama

İş Bankası tarafından müşterilere "Allah Allah" dedirtecek bir adım atıldı. Banka müşterilerine para hediyesi yapacak ancak hediyenin bitiş süresi var. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

Konut seferberliği tam gaz! Özel sektör devlet arsalarında konut inşa edip kiralayacak!

Kamu dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatmıştı. Bir adım da özel sektör tarafından atıldı. Devletin mülkiyetindeki arsalarda konut geliştirme önerisinde bulunan özel sekötr, bu konutları dar ve orta gelirlilere kiralamayı hedefliyor. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk 5 bin konutun temelinin atılacağı tarihi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin başlattığı "(İlk Evim İlk İşyerim) Projenin 5 bin konutluk ilk etabının temelini 25 Ekim'de atıyoruz" diyerek müjdeyi verdi. Sosyal Konut projesine başvuru sayısı şimdiden 5 milyona dayandı.

Emekli promosyonlarında 7 bin 8 bin 10 bin TL derken Akbank'tan çok önemli bir müjde geldi

Bankalar bir yandan emekli promosyonu yarış veriyor ancak diğer yandan diğer müşterilerini de unutmuyor. Akbank tarafından son atılan adım, diğer müşterilerini de heyecanlandırdı. İşte yeni kampanyanın detayları...

atıklara ceza mı geliyor Haberi

atıklara ceza mı geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık 20 yıllık kentsel dönüşüm sürecinde ortaya çıkacak inşaat ve yıkıntı atıklarının geri dönüştürülerek, kullanılmasını teşvik edecek. 

Bakanlık, inşaat atıklarının, geri dönüşüm merkezleri dışına götürülmesi ve istenmeyen yerlere dökülmesini getireceği sıkı tedbirlerle önleyecek. 

İmar Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını, Bakanlıkça belirlenen esaslara aykırı ve ilgili idareden izin almadan taşıyanlara ve taşıtanlara ayrı ayrı 3 bin TL ceza uygulanacak. Geri kazanan, geri dönüştüren, tekrar kullanan veya bertaraf edenlere ise 5 bin TL idari para cezası verilecek. 

Süre 50-70 gün Muhtelif kamu binalarının yıkımlarından şu ana kadar 550 bin metreküp, yaklaşık 2 Türk Telekom Arena Stadyumu'nu dolduracak inşaat atığı ortaya çıktı. Kentsel dönüşüm seferberliğinin süreceği 20 yılda 500 milyon ton molozun ortaya çıkması...