06 / 05 / 2024

atıl araziler üretime açılacak mı

atıl araziler üretime açılacak mı

Atıl arazileri Türkiye ekonomisine kazandırmak isteyen Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Ahmet Dündar, "Devletin atıl arazileri uzun vadeli kiralamalarla üreticilerimize tahsis edilmeli" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Tarım arazileri kiraya verilecek! 2 sene süreyle işlenmeyen araziler için yeni düzenleme! Kiralayana destek ödemesi var!

Tarım ve orman alanlarında düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM’de resmen kabul edildi. Bu kanunla, 2 sene süreyle işlenmeyen atıl araziler kişilere ait olsa dahi üretime açılması için kiralanabilecek...

Atıl araziler tarıma nasıl kazandırılacak?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü yazısında atıl arazilerin tarıma nasıl kazandırılacağını yazdı. İşte Bayer'in o yazısı...

40 yıllık atıl araziler tarıma kazandırıldı!

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kayseri'de 40 yıldır kullanılmayan araziler tarıma kazandırdı. 

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Atıl araziler, arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılmalı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, atıl durumdaki hazine ve şahıs arazilerinin arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılması gerektiğini söyledi.

Atıl araziler üretmek isteyene verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından parçalanan ve kullanılmayan atıl tarım alanlarının üretime kazandırılması amacıyla gerçekleşen çalıştayda “Arazi Edindirme Kurumu”nun kurulması da gündeme geldi.

Atıl tarım alanları için arazi bankacılığı çözümü!

Yeni Ekonomi Programı kapsamında atıl tarım alanlarının üretime kazandırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda arazi bankacılığı sisteminin kurulması amacıyla altyapı düzenlemesi yapılacak.

Atıl araziler tarıma kazandırılacak!

Türkiye'de 24 milyon hektar tarım alanının 2 milyon hektarı atıl durumda olduğunu söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, atıl arazilerin tarıma kazandırılacağını söyledi.

Arazi bankacılığı modeli ile araziler üretime kazandırılacak!

Cumhurbaşkanlığının 2019 yılına ilişkin programına göre, sözleşmeli üretim ve arazi kiralama gibi yöntemlerle tarımsal işletmelerde ölçekler büyütülecek. Arazi bankacılığı dahil çeşitli modellerle atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması hedefleniyor.

309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda!

Ülke genelindeki 309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda.  3 yılda faaliyete geçmesi planlanan OSB'lerin de yüzde 35'i çeşitli nedenlerle gecikti ve üretime geçemedi. 

Selçuk Belediyesi Etüt Merkezi'nin temeli atılıyor!

Selçuk Belediyesi tarafından yapılacak olan kütüphane ve etüt Merkezi için ilk adım atılıyor. Halk Eğitim Eski Binası yerine yapılacak olan kütüphane ve etüt merkezinin temel atma töreni 6 Ocak Cuma günü saat 11.00’de gerçekleşecek.

atıl araziler üretime açılacak mı Haberi

atıl araziler üretime açılacak mı

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Ahmet Dündar, devletin atıl arazilerini, ekonomiye kazandırmaya talip olduklarını söyledi. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ahmet Dündar, "Süs bitkileri üretim alanlarını kompleks alanlara dönüştürerek ithalatı en aza indirmeyi, ihracatı ise 2023'te 500 milyon liraya çıkarmayı hedefliyorz" diye vurguladı. Dündar, sözlerine şöyle devam etti "Devletin atıl arazileri uzun vadeli kiralamalarla üreticilerimize tahsis edilirse, bu alanlar Türkiye ekonomisine...