02 / 05 / 2024

atiye bırakma nedir

atiye bırakma nedir

Dava atiye bırakıldığı zaman, Mahkeme davayı müracaata bırakıyor ve yenileme hakkının kullanılmadığı takdirde dava açılmamış kabul ediliyor. Peki, hukukta atiye bırakmak ne demektir? İşte yanıtı...

Dolar ve euro haftaya rekorla başladı! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? 4 Mart 2024 döviz kurları

4 Mart 2024 döviz kurları bugün güne yeni rekorla başladı. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45'te sabit bırakma kararı sonrası döviz kurları yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Bugün Dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? 4 Mart 2024 döviz kurları.

Mühendisler işi bırakıyor!

İnşaat sektörünün son zamanlarda gündeminde işçiler ve mühendisler yer alıyor. 60 bin liraya inşaat işçisi bulmakta zorlanan sektör, inşaat mühendislerini de ellerinden kaçırmaya başladı. Peki mühendisler neden işi bırakıyor? İşte bir mühendisin işi bırakma hikayesi...

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir?

Tapu siciline konulan 31/B şerhi, bir taşınmaz hakkında verilen bir karardır. Bu karar neticesinde bazı kısıtlamalar devreye girer. Peki tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir, hangi durumlarda devreye girer ve sonuçları nelerdir? İşte 31/B şerhi ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Kırmızı eti ucuza almak isteyenler için 140 TL'den satışlar başladı! İşte buralardan alabilirsiniz!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu'na bağlı olarak faaliyet gösteren İstanbul PERDER, Et ve Süt Kurumu iş birliğiyle Türkiye'deki bazı marketlerde et fiyatlarını sabit bırakma kararı aldıklarını vatandaşlara duyurdu. Kararın açıklanmasının ardından halk araştırmalarına başladı. Konuyla ilgili daha f

Memur zammını protesto eden KESK meydana indi! Hükümetten ne kadar zam talep etti?

Memurlara yapılan yüzde 30’luk zamma gelen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde, birçok sendika, kamu çalışanlarına seyyanen zam yapılmaması halinde iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklarken, söz konusu zam oranın protesto eden KESK ise meydana indi ve bakın neler talep etti?..

Yüzde 30’luk zammı protesto eden 7 memur sendikası iş bırakıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 30’luk zammı yeterli bulmayan bazı memur sendikaları, söz konusu zammı protesto etmek için iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu.

CHP'den banka promosyonlarıyla ilgili çok önemli kanun teklifi

Pek çok kurumda ve işyerinde işçiler banka promosyon haklarını alamamaktan şikayetçi. Bazı kurumlarda bununla ilgili protesto ve iş bırakma gibi eylemler yapılırken muhalefetten önemli bir çıkış geldi.

FATF Türkiye’yi gri listede bıraktı! Çok büyük itibar kaybı

Mali Eylem Görev Gücü – The Financial Action Task Force (FATF), ‘Türkiye’yi kara para aklamak ve terörün finansmanı ile mücadelede yetersiz gösterilen çabalar nedeniyle’ ‘gri listede’ bırakma kararı aldı.

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolarda oluşan inanılmaz rakam! Özgür Demirtaş'tan bomba yorum

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faizi yüzde 14'te sabit bırakma kararı sonrası dolar kuru 18 liraya dayandı. Bankanın kararını değerlendiren ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan olay bir yorum geldi. İşte ayrıntılar...

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Vasiyetname ile miras nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sahip olunan evin miras olarak bırakma yolunu kaleme aldı.

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor!

40 kentte inşaatları durdurma kararı alan 20 bin İMKON üyesi, çimento fiyatlarını protesto etmek için 9 Eylül'de boykota başlamıştı. İnşaatçıların grevi bugün 17:00'da sona eriyor. 

atiye bırakma nedir Haberi

atiye bırakma nedir

Atiye bırakmak ne demektir?

Hukukta atiye bırakmak; "davayı herhangi bir karara bağlamadan zamana terk etmek" anlamına geliyor. Bu işlem ile birlikte dava bir sonuca bağlanmadan terkediliyor.


Ancak, belli şartlar altında dosya ileride yeninden açılabiliyor. Bunun için Hukuk Muhakemeleri Kanunu kapsamında yer alan esaslara uyulması gerekiyor.


Aksi halde dava atiye bırakıldığı zaman, Mahkeme HUMK 409 hükmü gereği davayı müracaata bırakıyor ve yenileme hakkının kullanılmadığı takdirde dava açılmamış kabul ediliyor. Peki atiye dava ne zaman yenilenebilir?


Kanun gereğince, işlemden kaldırılmış olan dava, işlemden kaldırıldığı tarihten başlayarak üç ay içinde taraflardan birinin dilekçe ile başvurusu üzerine yenilenebiliyor.


MADDE 150-

(4) Dosyası işlemden kaldırılmış olan dava, işlemden kaldırıldığı tarihten başlayarak üç ay içinde taraflardan birinin dilekçe ile başvurusu üzerine yenilenebilir. Yenileme dilekçesi, duruşma gün, saat ve yeri ile birlikte...