05 / 05 / 2024

Kırmızı eti ucuza almak isteyenler için 140 TL'den satışlar başladı! İşte buralardan alabilirsiniz!

Kırmızı eti ucuza almak isteyenler için 140 TL'den satışlar başladı! İşte buralardan alabilirsiniz!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu'na bağlı olarak faaliyet gösteren İstanbul PERDER, Et ve Süt Kurumu iş birliğiyle Türkiye'deki bazı marketlerde et fiyatlarını sabit bırakma kararı aldıklarını vatandaşlara duyurdu. Kararın açıklanmasının ardından halk araştırmalarına başladı. Konuyla ilgili daha f



İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER), Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı çalışmalar sonucunda, bazı et ürünlerinde fiyat belirleme kararı aldıklarını duyurdu. Ramazan ayı boyunca geçerli olacak karar, İstanbul PERDER liderliğinde alındı.

İstanbul'un bazı bölgelerinde et fiyatları sabitleme kararının ardından düştü. 300 TL'ye yaklaşan kıyma fiyatı 150 TL'ye düşürüldü. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, İstanbul PERDER'in 44 üyesi ve 2140 mağazası, kilogramı 190 liradan kıyma ve 210 liradan kuşbaşı dana eti sabit fiyatla satıyor.

Kırmızı eti ucuza almak isteyenler için 140 TL den satışlar başladı! İşte buralardan alabilirsiniz!

KG fiyatı 150 lira

Canlı kasaplık hayvan alımı ve karkas ithalatını organize eden Et ve Süt Kurumu (ESK), Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarındaki spekülasyonları önlemek için adımlar attı. ESK, 8.500 ton karkas ve kesime hazır 40.000 büyükbaş hayvanın pazarlanması için alım satım anlaşması imzaladı.

Et ve Süt Kurumu (ESK), Türkiye'deki tüm tarımsal kredi market zincirleriyle yapılan protokol kapsamındaki piyasalar için aylık minimum ürün miktarını 600 tona çıkardı. Ayrıca Tarım Kredi market zincirleri de MAP ambalajlı kıymayı kilogramı 140 liradan kilogramı 150 liradan satıyor. İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelindeki tarımsal kredi market zincirleri ile yapılan protokolde, et fiyatlarının kontrolüne dikkat edildiği belirtiliyor. ESK, ihraç ettiği asgari ürün miktarını her ay artırıyor.

Tarım Kredi market zincirleri, MAP ambalajlı kıymayı kilogramı 140 lira yerine 150 liradan satışa sunuyor.

 


Geri Dön