29 / 04 / 2024

AÜ mühendislik fakültesi ek binası hizmete açıldı

AÜ mühendislik fakültesi ek binası hizmete açıldı

Mühendislik Fakültesi bünyesinde yapılan ek bina hizmete başladı. Düzenlenen açılışa, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yanı sıra, rektör yardımcıları ve fakülte dekanları da katıldı.

'Marmara depreminin eli kulağında' diyen Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'ndan bir de tsunami uyarısı geldi!

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu 'Marmara depreminin eli kulağında' diyerek çok önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'nun o açıklamaları...

Çanakkale depremi sonrası uzmanlardan flaş açıklama geldi: Ana şok niteliğinde!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler ve ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden Çanakkale'de meydana gelen deprem ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Sırıus A Mühendislik Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sırıus A Mühendislik Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hilal Emanetoğlu tarafından kuruldu.

Açık Öğretim Fakültesi kayıt ücretlerine yüzde 90 zam! İşte yeni ödemeler...

Sınavsız ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyenleri zamlı kayıt ücretleri karşıladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt ücretlerine yüzde 90'ı aşan zam yapıldığı belirtildi.

Başa Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Başa Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Ertuğrul Başa tarafından kuruldu.

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Kahramanmaraş merkezli depremler için bir rapor daha! KTÜ açıkladı: Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

Trabzon’dan afet bölgesine giden KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşleri Daire Başkanlığı öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik uzman heyet, ön verileri paylaştı. Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

Uzman isimden şok eden İstanbul açıklaması! İstanbul'da çadır kurulacak yer bile yok! Olası İstanbul depreminde...

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Genel Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şamil Şen, olası İstanbul depremini değerlendirdi. Uzman isimden şok eden İstanbul açıklaması! İstanbul'da çadır kurulacak yer bile yok! Olası İstanbul depreminde...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı açıklama yaptı: Bu hizmetlerimiz artık bu şekilde devam edecek!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, 7 Mart itibariyle tüm bölümlerdeki hizmetlerin, deprem riski olmayan çelik yapılarla sürdürüleceğini duyurdu.

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor!

İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

İnşa Mühendislik Mimarlık Müşavirlik İmar İnşaat Tekstil Turizm Ticaret Ve Sanayi Ltd.Şti. kuruldu!

İnşa Mühendislik Mimarlık Müşavirlik İmar İnşaat Tekstil Turizm Ticaret Ve Sanayi Ltd.Şti. Kağıthane'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Ekinci tarafından kuruldu.

AÜ mühendislik fakültesi ek binası hizmete açıldı Haberi

AÜ mühendislik fakültesi ek binası hizmete açıldı

Mühendislik Fakültesi ek binasının açılışında Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, binayı gezerek Dekan Prof. Dr. Yaşar Totik’ten bina hakkında bilgi aldı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Yaşar Totik, “ Fakültemizin büyüme programı çerçevesinde yeni bölümler açılmış olup, gerek lisans gerekse lisansüstü düzeyde öğrenci sayısındaki artışa bağlı olarak ek binaya ihtiyaç duyulmuş ve bu bağlamda Rektörlük Makamınca inşaatına başlanmış, bina 1 yıl gibi kısa sürede bitirilmiştir” dedi.

Yeni yapılan ek bina da 10 lisans, 4 lisanüstü derslik, 2 bilgisayar destekli laboratuvar, 23 laboratuvar, 51 büro, 450 kişilik konferans salonu ve sığınağın bulunduğunu da ifade eden Totik, binanın, endüstri, bilgisayar, metalürji, malzeme, mekatronik ve biyomedikal mühendisliği bölümlerine tahsis edildiğini...