26 / 07 / 2024

avm 2014 ciroları

avm 2014 ciroları

AVM ciroları ağustosta, geçen yıla kıyasla yüzde 0.6, ziyaretçi sayısı ise 2.9 azaldı. AVM'lerdeki ayakkabı-çanta ve teknoloji market/elektrikli eşya kategorilerinde düşüş kaydedilirken, giyimde değişim gözlenmedi...

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Kasım'da ne kadar oldu? 

AVM'lerde kiralanabilir alan (metrekare) başına düşen cirolar, Kasım ayında İstanbul'da 6 bin 824 lira, Anadolu'da ise 4 bin 069 lira şeklinde oldu. İşte ayrıntılar...

AVM'lerde 1 Haziran beklentisi! Cirolar artacak mı?

AVM'ler Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında yeme - içme alanları açılmadan hizmet sunuyor. Kısıtlamalar sebebiyle haftasonu da kapalı olan AVM'lerde 1 Haziran'daki açılma için beklenti büyük. Ciroların artması bekleniyor.

AVM'lerde cirolar pandemi öncesine dönüyor!

AVM'lerde cirolar pandemi öncesine dönmeye başladı. Pandemi dönemi öncesinde daha çok vakit geçirmek için AVM'lere gelinlerin yerini artık gerçekten alışveriş yapmak isteyenler almış durumda.

Akasya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

İstanbul Anadolu Yakası’nın gözdesi olan Akasya AVM 2014’ten bu yana hizmet veriyor.  AVM, depolar dahil kiralanabilir toplam 88 bin 861 metrekare alana sahip. Peki onlarca lüks markanın yer aldığı Akasya AVM'nin piyasa değeri ne kadar? İşte detaylar…

AVM'lerin hem ziyaretçileri hem ciroları arttı!

Alışveriş merkezleri kış aylarında doldu taştı. İstanbul ve Anadolu’daki AVM’lerin hemen hepsinin hem ziyaretçi sayısında hem de ciroları arttı. Ciro artışında kampanyaların yanı sıra sosyal etkinliklerin katkısı da büyük.

AVM'lerde kira yerine cirodan pay dönemi!

Alışveriş merkezlerinde kiralarını ödemekte zorlanan markalar, dükkan sahiplerine cirolarından pay vermeye başladı. Perakendeciler AVM’lerin cirolarından yüzde 5 ila 7 pay alma alıyor.

AVM'lerin ciroları yeme-içme bölümleriyle yükseliyor!

AVM'lerin yeni rekabet alanı yeme-içme bölümleri oldu. Yeme-içme alanları eskiden yüzde 7-8 Tik yer kaplarken, bu oran son dönemde yüzde 20'lere kadar çıktı. Hatta bazı konsept projelerde yeme-içme alanlarının payı yüzde 30'ları buluyor.

AVM ciroları arttı!

AVM Endeksi'nin Temmuz ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi Temmuz 2015 döneminde 2014 Temmuz ayı ile karşılaştırıldığında yüzde %19,75'lik bir artışla 194 puana ulaştı.

AVM ciroları yüzde 20 yükselerek 165 puana ulaştı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin nisan ayı sonuçları açıklandı. 2014 Nisan ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 19.6 yükselerek 165 puana ulaştı.

Trump AVM ayda 800 bin ziyaretçi hedefliyor!

Mecidiyeköy'de metrobüs ve metro ağının kesiştiği noktada yer alan Trump AVM, 2014'te artan rekabete rağmen, ziyaretçi sayısını son bir yılda yüzde 30 artırarak ayda 700 bin seviyesine taşıdı.

AVM'lerin cirosu 75 milyar TL'ye çıktı!

AVM Ciro Endeksi, Aralık 2014 'te 2009 yılındaki başlangıcından bu yana en yüksek değerine ulaştı. Endeks, yıllık bazda yüzde 10.9 artışla 193 puana yükseldi.

AVM Ciro Endeksi 6 yılın zirvesinde!

AVM Ciro Endeksi, 2014 yılının aralık ayında, 2009 yılındaki başlangıcından bu yana en yüksek değerine ulaştı. Endeks, yıllık bazda yüzde 10,9 artışla 193 puana yükseldi.

AVM Ciro Endeksi 5 yılın en yüksek değerine ulaştı!

AVM Ciro Endeksi, 2014 yılının aralık ayında, 2009 yılındaki başlangıcından bu yana en yüksek değerine ulaştı. Endeks, yıllık bazda yüzde 10,9 artışla 193 puana yükseldi.

avm 2014 ciroları Haberi

avm 2014 ciroları

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin ağustos ayı sonuçları açıklandı.  


Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre, AVM Ciro Endeksi ağustos 2014'te bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 0,6 geriledi. Böylece endeks 162 puan olarak gerçekleşti.


 Verimlilik metrekare başına 619 lira oldu


AVM'lerdeki kiralanabilir alan başına düşen cirolar ağustosta bir önceki yılın aynı ayına göre 1 puan azalarak, verimlilik metrekare başına 619 lira oldu. Verimlilik,  İstanbul  'da 678 lira, Anadolu'da ise 580 lira olarak gerçekleşti.  


Ziyaretçi sayısı endeksi yüzde 2,9 azaldı 


Endekste bu yılın ağustos ayında en büyük artış yiyecek ve hipermarket kategorilerinde gerçekleşti. Ağustosta genel kategorisi, AVM'lerdeki diğer alanlar, ayakkabı-çanta ve teknoloji market/elektrikli eşya kategorilerinde düşüş kaydetti, giyim kategorisinde değişim gözlenmedi. 


Yiyecek cirolarında...