03 / 05 / 2024

AVM esnaf kotası

AVM esnaf kotası

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, mahalle esnafına sahip çıkacaklarını belirterek, “Mahalle esnafını AVM’lere ezdirmeyeceğiz, AVM’ler alışveriş alanlarının yüzde 5’ini esnafa ayıracak. Bunu yapmayan AVM’ler de çalışamalacak” dedi.

2023'te 111 bin esnaf kepenk indirdi!

Dünya gazetesi köşe yazarı Naki Bakır kaleme aldığı yazısında ekonomik gidişat ve AVM'lerin etkisiyle 1 yılda 111 bin esnafın kepenk indirdiğini duyurdu.

Küçük esnafı koruyacak yeni düzenleme geliyor! Sistem baştan sona değişecek!

Ticaret Bakanlığı, ticarette küçük esnafı koruyacak bir taslak hazırladı. Buna göre; AVM, mağaza, bayi işletme ve perakende ticaretle uğraşan esnaf arasındaki zincir, tekrar yapılandırılacak.

Artık cadde esnafı da AVM’de mağaza açıyor!

Esas Gayrimenkul COO'su Nevzat Yavan, yeni dönemde cadde esnafının alışveriş merkezlerine girdiğini söyledi. Yavan, meydana gelen ekonomik değişimlerle satın alma davranışlarının değiştiğini belirtti.

Bucalı esnaflardan AVM projesine tepki!

İzmir Buca'da hayata geçirilmesi planlanan AVM projesine Buca esnafından tepki geldi. İESOB Başkanı Mutlu, “Yapılacak projeyle ilçe nefes almalı” açıklamasında bulundu.

AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemesi geliyor!

AVM'ler ve  zincir marketlerin küçük esnafın aleyhine rekabet oluşmaması için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Yeni alınacak kararlar ile AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemeleri geliyor.

Kayseri'de kirasını ödeyemeyen esnaf AVM tarafından icraya verildi!

Kayseri'de, kirasını ödeyemeyen esnaf, AVM'yi işleten şirket tarafından icraya verildi. İş yapamadığı için biriken 40 bin liralık kira borcuna karşılık 500 bin liralık ürününe el konulan Aysun Bıyık'ın, "Ödeyemiyorum arkadaş, ödeyemiyorum" diye çığlık attı.

Kepenk kapatan esnaf sayısında büyük artış: AVM ve markalar poker oynuyor!

Koronavirüs salgını sonrası müşteri sayısında ve satışlarda tarihi dip seviyelerine düşen esnaf ve markalar kepenk kapatıyor...

Bendevi Palandöken: Ankara esnafı AVM fazlalığından şikayetçi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, Ankara esnafının AVM ve zincir marketlerin fazlalığından şikayetçi olduğunu söyledi.

AVM'ler arttı, küçük esnafların sayısı azaldı!

Şehir merkezlerine kurulan AVM'ler küçük esnafı zor durumda bıraktı. Çok sayıda küçük esnaf dükkanlarını kapattı.

AVM'ler için saat ayarı talebi: Esnafın iş yaptığı saatlerde kapalı olmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerin açılış kapanış saatlerinin daraltılarak tekrar düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Palandöken, "Esnafın en çok iş yaptığı saatlerde AVM'ler kapalı olmalı" diye konuştu.

Ceylan Karavil Park AVM’de kira eylemi!

Diyarbakır'da yer alan Ceylan Karavil Park AVM’de 61 esnaf yüksek kira artışları nedeniyle saat 10.00'dan saat 12.00'ye kadar iş yerlerini açmadı.

1 yılda AVM’ler yüzde 4, zincir marketler yüzde 12 arttı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her yerde inşa edilen AVM ve zincir marketlerin esnafı zora soktuğunu anlattı. Palandöken, 1 yılda AVM’lerin yüzde 4, zincir marketlerin yüzde 12 artığını açıkladı.

AVM'ler arttıkça esnaf sayısı azalıyor!

TESK Genel Başkanı Palandöken, "AVM'ler ziyaretçi sayısını ve karını artırdıkça, o bölgedeki esnaf sayısı azalıyor." dedi...

AVM esnaf kotası Haberi

AVM esnaf kotası

Ahi Evran haftası nedeniyle Kırşehir de yapılan etkinliklere katılan Davutoğlu, ahilik geleneğinde kalfalıktan ustalığa geçişin simgesi olan “Şed” kuşandı. Davutoğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:


ESNAF ÇOCUĞUYUM


Bizim ahlak anlayışımızı anlamak isteyenler Ahi Evran’a gelecekler. Ahi Evran ahlakını anlamayanlar, siyaset ve devlet ahlakını da anlayamazlar. Ben de bir esnaf çocuğuyum. Dedem ayakkabı ustasıydı. Kayınpederim de öyle. Allah kapımıza haram yaklaştırmasın. Bir zerre haram yiyeceğime bin yıllık esaret ve acı çekerim.

Buradan esnaf geleneğinin sürmesi bakımından bütün ilgili taraflara bir kez daha seslenmek istiyorum; kesinlikle mahalle esnafını AVM’lere ezdirmeyeceğiz, onları koruyacağız. Bir yasa hazırlığı içerisindeyiz. Perakende yasası. AVM’ler alışveriş alanlarının yüzde 5’ini esnafa ayıracak. Bunu yapmayan AVM’ler çalışamayacak. Esnafımız her yerde nasibini arayabilecek.


HIZLI TREN ÇALIŞMASI BAŞLIYOR


Ankara, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla hızlı tren yolu proje...