15 / 05 / 2024

avm esnaflar

avm esnaflar

Hükümetin mahalle kültürü geleneğini AVM'lerde yaşatmayı da amaçlayan bu girişimine temkinli yaklaşan esnaf, özellikle ek maliyetlerden çekiniyor. AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnaf için ayrılacak...

Türkiye'nin göbeğinde yer alıyordu... Bu sefer bir AVM iflas etti: Hepsi tahliye edilecek

Türkiye'de Ankara'nın göbeğinde yer alan bir AVM, iflas bayrağını çekti. AVM içerisindeki tüm esnaflar kısa süre içerisinde tahliye edilecek ve AVM artık hizmet vermeyecek.

AVM'lerin ve zincir marketlerin esnaflar üzerindeki olumsuz etkilerini tespit etmek için önerge verildi!

AVM'lerin ve zincir marketlerin esnaflar üzerindeki olumsuz etkilerinin tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırma önergesi verildi.

AVM'ler arttı, küçük esnafların sayısı azaldı!

Şehir merkezlerine kurulan AVM'ler küçük esnafı zor durumda bıraktı. Çok sayıda küçük esnaf dükkanlarını kapattı.

Şehir içine yeni AVM yapımı yasaklanmalı!

Esnafların AVM'lere yönelik tepkisi yeniden gündem oldu. AVM'lerin şehir dışına yapılması, şehir içine yeni AVM yapımının yasaklanması konusu gündemdeki yerini aldı. 

Bülent Tüfenkci: AVM'ler esnafı bitirmiyor!

9. AVM Yatırımları Konferansı yapıldı. Konferansta konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnafların AVM'lerin kendilerini bitirdiğine yönelik söylemlerinin olduğunu, AVM'lerin esnafları bitirmediğini belirtti.

AVM kiralarının TL ile ödenmesi talebi yeniden gündemde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL kullanılması yönündeki çağrısı, AVM kiralarında dövizden TL'ye geçilmesi talebini tekrar gündeme getirdi. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fırat, "Dolardan vazgeçmek zorundalar" dedi.

Çiftlik Cadde AVM Samsun'un vizyonuna katkı sağladı!

Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan ve beraberindeki esnaflar Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, Çiftlik Cadde AVM projesi için teşekkür ettiler.

AVM'lerdeki küçük esnaflar da batıyor!

AVM Kiracıları Derneği Başkanı Dr. Kenan Yüce, AVM'lerdeki küçük esnafların da battığını, ancak onların dile gelmediğini söyledi...

Esnaflar kendi AVM'lerini oluşturmaya başladı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın    'Bakkallar dönüşsün ya da birleşip market açsın' önerisine uyan esnaflar kendi AVM'lerini oluşturmaya başladı. Esnaflar toptancıya değil, direkt tüketiciye satış yaparak nakit olarak rahatlayacak....

Pendorya AVM 17 Aralıkta Pendik'te açılıyor

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ilk yatırımı olan Pendorya AVM, ziyaretçileri ile buluşmaya hazırlanıyor

AVM ciroları Ekim'de yüzde 12 azaldı!

Fatoş Karahasan bugünkü köşesinde AVM cirolarındaki son duruma yer veriyor

AVM ciroları geçen yıla oranla yüzde 12,6 arttı!

AVM Endeksi'nin Ekim ayı sonuçları açıklandı

AVM ciroları son iki yılın zirvesinde!

Fatoş Karahasan köşesinde bugün AVM cirolarından söz etti

avm esnaflar Haberi

avm esnaflar

Mahalle esnafının gözü, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnaf için ayrılacak' sözleriyle müjdelediği yeni yasada. Hükümetin mahalle kültürü geleneğini AVM'lerde yaşatmayı da amaçlayan bu girişimine temkinli yaklaşan esnaf, özellikle ek maliyetlerden çekiniyor.



Mahalle esnafının gözü kulağı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnaf için ayrılacak, geleneğimiz sürecek' sözleriyle müjdelediği yeni yasada. Hükümetin mahalle kültürünü AVM'lerde yaşatmayı da amaçlayan bu girişimi, perakende sektörünün genelinde olumlu ancak temkinli karşılık buldu.


KAFALAR KARIŞIK


Yıllardır rekabet edememekten şikayet ettiği lüks AVM'lere taşınacak olma fikri bakkal amcaya tuhaf geliyor. Uygulamanın içeriği ve kimleri kapsayacağı konusunda haliyle kafalar karışık. En önemli çekince, zamanla kendilerine çıkarılabilecek ek maliyetler. Bu hafta, çarşı-pazardaki esnafa yeni yasayı sorduk.


DESTEKLEMEK GEREKLİ


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken,...