01 / 05 / 2024

avm kanunu

avm kanunu

Küçük esnaf AVM'de yerini alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni AVM yasası tam metni!

Yeni AVM yasası olan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yeni AVM yasası tam metni...

AVM çalışma saatleri yasası 2015!

Yeni AVM yasası olan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazate'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, yeni yasa ile AVM çalışma saatleri değişiyor mu?

AVM yasası kabul edildi mi?

AVM yasası kabul edildi mi? İşte 2014 yılında TBMM'ye sunulan Yeni AVM Yasası 6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanunun yürürlüğü ve kanun esasları..

AVM kanunu onaylandı!

AVM kanunu onaylandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

AVM yasa tasarısı 2014!

Yeni AVM yasa tasarısı, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu. İşte TBMM Başkanlığı'na sunulan AVM yasa tasarısı 2014 detayları..

Esnafa AVM kapısı açılıyor!

Meclis'e sevk edilen perakende tasarısına göre; AVM'lerde esnafa rayiç bedel üzerinden kiraya verilmek üzere yer ayrılacak. İşletmelerin üretici ve tedarikçiden keyfi ücret almasının önüne geçilecek.

Hayati Yazıcı: AVM Kanunu'nda son aşamadayız!

Kamuoyunda " AVM Kanunu " olarak bilinen tasarının son aşamada olduğu, kurumların ve paydaşların temsil edildiği kuruluşların görüşlerinin alındığı ve tasarının 2014 yılına yetiştirileceği bildirildi...

AVM’ler ve emsal kira bedeli!

Gelir Vergisi Kanunu'na göre; gayrimenkuller emsalinden daha düşük bir bedelle veya bedelsiz olarak kiraya verilmemesi karine olarak kabul ediliyor. Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Bumin Doğrusöz bugünkü köşe yazısında AVM'lerdeki emsal kira bedellerini kaleme aldı.

AVM’lerde ticari ‘kira’ tartışması!

AVM’lerde ticari kira uygulamasına geçilmesi için çalışmalar başladı. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, ticari gayrimenkul kirasının Borçlar Kanunu’nda düzenlenmesi için Meclis’e başvuru yaptıklarını belirtti.

AVM’lerde ambulans ve doktor bulunması zorunlu hale getiriliyor!

Türkiye'de sayıları 350’ye yaklaşan alışveriş merkezlerine (AVM) yeni düzenlemeler geliyor. Perakende Ticaret Kanunu’yla ilgili ek yönetmelikler hazırlayan bakanlık, AVM’lere ambulans ve doktor zorunluluğu getiriyor.

AVM'lere yeni düzenlemeler getirildi!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, son dönemlerde AVM'lerde yaşanan ilkyardım sorunuyla ilgili harekete geçti. Perakende Ticaret Kanunu'yla ilgili ek yönetmelikler hazırlayan bakanlık, AVM'lere ambulans ve doktor zorunluluğu getiriyor.

AVM’lerde ambulans ve doktor zorunlu oluyor!

AVM’lerde yaşanan ilkyardım sorunuyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Perakende Ticaret Kanunu’yla ilgili ek yönetmelikler hazırlayan Bakanlık, AVM’lere ambulans ve doktor zorunluluğu getiriyor.

Yeni AVM'lerin yeri trafiğe göre belirlenecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Perakende Kanunu’nu onaylamasıyla birlikte gözler önümüzdeki döneme çevrildi. Yapılacak düzenlemeyle artık AVM’lere bölgeye getireceği trafik yüküne bakılarak izin verilecek. İşte ayrıntılar...

AVM kanunu onaylandı!

AVM kanunu onaylandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yasa, AVM’lerde çalışma saatlerini değiştirmeyecek!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield’ın Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, kamuoyunun AVM Yasası olarak bildiği ‘Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu’ hakkında, olumlu değerledirmelerde bulundu.

AVM Yasası kabul edildimi

AVM Yasası onaylandı mı? AVM Yasa taslağında neler var? AVM'lerde neler değişecek? AVM Kanunu ile neler değişecek? AVM'ler Pazar günü açık olacak mı? AVM yasası ne oldu? AVM Yasası oylamasında sonuç ne?

AVM Yasası'nda yasaklar, ceza hükümleri ve denetim!

AVM Yasa tasarısında teklif edilen yasaklar hangileri? AVM Kanunu teklifinde yer alan ceza hükümleri neler? AVM Yasası 2014, AVM ve büyük mağazalara nasıl bir denetim öneriyor? İşte cevaplar...

AVM Yasası ile ödemeler nasıl olacak?

AVM Yasası 2014 teklifi ile ödemeler nasıl düzenlenecek? Büyük mağazaların alışveriş yaptığı işyerlerine ödeme şartları nasıl düzenlendi? AVM Kanunu ile büyük mağaza ve zincir mağazaların ödemeleri nasıl olacak? İşte cevaplar...

AVM ve büyük mağazalarda çalışma gün ve saatleri!

AVM Yasa teklifi ile AVM'ler kaça kadar açık olacak? AVM ve büyük mağazalar Pazar günleri açık mı? AVM'ler hangi saatler arasında çalışacak? İşte AVM Kanunu tasarısındaki AVM ve büyük mağazalarda çalışma saatleri...

Hayati Yazıcı: AVM Kanunu'nda son aşamadayız!

Kamuoyunda " AVM Kanunu " olarak bilinen tasarının son aşamada olduğu, kurumların ve paydaşların temsil edildiği kuruluşların görüşlerinin alındığı ve tasarının 2014 yılına yetiştirileceği bildirildi...

avm kanunu Haberi

avm kanunu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Buna göre, perakende işletmelerin açılış ve faaliyeti ile kapanışında gerekli başvuru ve diğer işlemlerin yapılması, ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi, değerlendirilmesi, sonuçlandırılması ve bu işletmelere yönelik veri tabanının oluşturulması ile bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde, Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) kurulacak. 


PERBİS, bakanlıkça ilgili kurum ve kuruluşların erişimine açılacak ve bu kurum ve kuruluşlar nezdinde kurulan elektronik kayıt sistemleriyle çevrimiçi olarak birbirine bağlanacak. 


Perakende işletmeler, iş yeri açma ve çalışma ruhsatını vermeye yetkili belediye veya il özel idareleri ile diğer idareleri kapsayan yetkili idarenin izniyle açılacak ve faaliyete geçecek. İzin, PERBİS üzerinden verilecek. 


İş yeri açma başvurusu uygun...