10 / 05 / 2024

AVM kiralarında dövizden TLye geçilmesi

AVM kiralarında dövizden TLye geçilmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL kullanılması yönündeki çağrısı, AVM kiralarında dövizden TL'ye geçilmesi talebini tekrar gündeme getirdi. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fırat, "Dolardan vazgeçmek zorundalar" dedi.

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

KKM hesaplarında son dakika gelişmesi! Dövizden dönen KKM hesaplarında ‘prim uygulaması’ sona eriyor!

Kur korumalı mevduat hesaplarında önemli bir gelişme yaşandı. Bankacılık çevrelerinde, Merkez Bankası’nın bankalara prim uygulamasına sınırlama yönünde tavsiye verdiği konuşulurken, bazı bankalar dövizden dönen KKM hesaplarına, ‘önden prim’ uygulamasını kaldırdı.

Döviz mevduatlarında ‘şok’ düşüş! Dövizden kaçan kaçana! Yatırımcı parasını nereye yatırıyor?

Döviz kurlarının yatay seyri nedeniyle döviz mevduat hesapları erimeye devam ediyor. Sadece bir haftada yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı yaklaşık 2 milyar dolar civarında eridi. En fazla ise gerçek kişilerin döviz mevduatlarında düşüş gözlendi.

Konut kiralarında uygulanacak olan yüzde 25 artış sınırı genişletilsin talebi

TBMM Genel Kurulunda konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023'e kadar, bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme kabul edildi. Esnaflar söz konusu sınırlamanın işyeri kiralarında da uygulanmasını talep etti.

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

Dövizdeki düşüş konut kiralarını nasıl etkileyecek?

Türk Lirası'nın değer kazanması ile beraber başta öğrenciler olmak üzere milyonlarca vatandaş konut kiralarında düşüş yaşanmasını bekliyor. 

Perakendeciler AVM kiralarında indirim bekliyor!

AVM'ler açıldı ancak mağazaların ciroları istenen düzeyde olmadı. Bu nedenle perakendeciler AVM yönetimlerinden kiralarda indirim yapmasını bekliyor.

AVM kiralarında yeni düzenlemeler yolda!

Tüketiciyi ilgilendirmese de kira ve ortak gider alışveriş merkezlerinin ana gündem maddeleri arasında yer aldı. AVM kiralarında yeni düzenlemelerin deveye alınması planlanıyor.

'AVM kiralarında KDV kaldırılsın' önerisi!

Covid-19 sonrasında gerçekleşen vergi düzenlemeler hakkında konuşan CSK Denetim ve Mali Müşavirlik’in sahibi Bağımsız Denetçi ve S. M. Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, AVM'lerde ödenen kiralardan alınan KDV belirli bir süre kaldırılabilir önerisinde bulundu. 

AVM'lerde yeni dönem! Ciro üzerinden kira alınacak!

AVM’lerin aldıkları kiraların mevcut halde cirolarının yüzde 30 ila 20’sini oluşturduğunu anlatan BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM’lerin yeni dönemde ciro üzerinde kira almaya geçmesi gerektiğini açıkladı.

AVM kiralarında yeni düzenleme!

BMD Başkanı Sinan Öncel,Pazartesi gününden beri markalara dükkanları kapatma konusunda bir öneri sunduklarını söyleyerek “Kapalı olduğumuz süreçte çalışanlarımızın haklarını koruyacağız. Salgın ne kadar devam edecek bilmiyoruz ama dayanabildiğimiz kadar dayanacağız'' dedi.

AVM kiralarında yüzde 50 indirim beklentisi! 

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, perakende ve hizmet sektörünün koronavirüs sebebiyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Aydın, "AVM kiracıları olmak üzere kira oranlarında Mayıs sonuna kadar yüzde 50 düşüş beklemekteyiz" dedi... 

İş yeri kiralarında yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor!

1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla iş yeri kiralamalarında yeni dönem başlıyor. 1 Temmuz tarihinden itibaren iş yeri kiralarında da artış TÜFE üzerinden yapılacak, iflas edenlerin sözleşmesi feshedilebilecek, depozito vadeli hesaba yatırılacak... İşte merak edilen o düzenlemeler...

AVM kiralarında dövizden TLye geçilmesi Haberi

AVM kiralarında dövizden TLye geçilmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TL kullanılması yönündeki çağrısı, AVM kiralarında dövizden TL'ye geçilmesi konusunu tekrar gündeme getirdi. 


Perakende sektöründe maliyetlerin önemli bir bölümünü oluşturan kira giderleri, son dönemde döviz kurundaki artışın da etkisiyle bazı AVM'lerde mağaza kapatmalarına neden olurken, perakendeciler, memnuniyetle karşıladıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL kullanılması yönündeki çağrısıyla birlikte AVM'lerin mağaza kiralamada dövizden TL'ye geçmesini istedi.


Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının organize perakende sektöründe memnuniyet yarattığını ifade ederek, Erdoğan'ın, Türk markaları açısından hayati bir sorunu ülke gündeminde tuttuğunu, AVM yöneticilerine yapılan çağrıların karşılık bulacağından emin olduklarını söyledi.


Öncel, şunları kaydetti: 

"Son 5 yılda en önemli problemimiz döviz bazlı kiraların ödenemez noktaya gelmesiydi. Bu süreçte dolara dayalı kiralar TL bazında yüzde 122, avroda ise yüzde...