28 / 04 / 2024

avm kur riski

avm kur riski

Dövizdeki yükselme nedeniyle markaların hedefi haline gelen AVM yatırımcıları, kur riskini hedge etmek için bankalarla masaya oturdu.

Yatırımcıların kafasını karıştıran soru: Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?

Riski sevmeyen yatırımcılar son zamanlarda ''Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?'' sorusunu araştırıyor. 

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası faiz indirdi, dolar yükselecek mi? Dolar ve kur korumalı mevduat yatırımı mantıklı mı? Hemen bakın!

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı piyasalarda şaşkınlığa neden oldu. Uzun zamandır 17.96 Türk Lirası'nı geçemeyen dolar hızlıca 18 lira sınırını aştı. Peki, riski sevmeyen yatırımcıları neler bekliyor?  Şimdiye kadar kur artışının faiz getirisinin üzerinde olduğu KKM’de ‘denge’ noktaları ne?

AVM sektörü 2022'de turist için çalışacak!

Dövizde meydana gelen kur artışı nedeniyle sektörden umudu kesen AVM ve perakende sektörü gelecek sene turist için çalışacak. 

AVM'lerde mülk sahibinin ve kiracının hakları!

Kovid-19 salgını, 2018’deki kur şokundan sonra AVM'lere ikinci darbeyi yaşattı. Kiralarda ödeme sorunları başladı. Bazı AVM'lerde kira erteleme veya ödememe gibi kolaylıklar sağlanırken, bazı AVM'lerde aynı esneklik gösterilmedi. Peki mülk sahibinin ve kiracının hakları nelerdir? İşte detaylar...

AVM’de kazan-kazan modeli!

Düşük doluluk ve kepenk kapanma riski almak istemeyen Çamsan Park, AVM'de yeni bir model yarattı. Markalara özel kiralama koşulları sunan AVM, mağazalar ciro yaptıkça kazanacak...

AVM kiralarında kur kavgası bitmedi!

AVM kiralarında kur tartışması devam ediyor. ATO Başkanı Gürsel Baran, döviz üzerinden kiralamayı yasaklayan son düzenleme sonrası birçok AVM’nin harekete geçtiğini açıkladı.

Yabancı fonların sahip olduğu bazı AVM'ler sanki uzayda yaşıyor!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orakçıoğlu, "Perakendecinin artan kira maliyetine duyarlı bazı AVM’lere karşılık, yabancı fonların sahip olduğu bazı AVM’ler sanki uzayda yaşıyor gibi davranıyor. Kur bedelini perakendeciye yüklüyorlar" dedi...

Cevahir AVM’de kira toplantısı!

Cevahir AVM'deki mağaza sahiplerinin dövizdeki artış sebebiyle kiralarını ödeyemez hale geldiklerini belirtmeleri üzerine AVM yönetimi yüzde 20’lik ve 4 aylık güncel kur üzerinden indirim önerdi.

Yabancı AVM yatırımcısı kur indirimde taviz vermiyor!

Döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle perakendecilerle AVM yatırımcıları arasında yaşanan gerilimli günler geride kaldı. Birçok AVM yatırımcısı kuru sabitleyerek veya indirim yaparak kiracısına destek oluyor. Yabancı yatırımcılar ise taviz vermemeyi tercih ediyor, 

Yabancı AVM'lerle kur pazarlığı!

Türkiye son 20 yıldır tam bir AVM (alışveriş merkezi) cennetine dönüştü. Peş peşe yatırım yapıldı. Alışveriş yapmak isteyen de, sinemaya gitmek isteyen de yemek yemek için de yolumuz mutlaka AVM’lerdn birine düşüyor..

AVM kiralarında TL devri başladı!

Merkez Bankası’nın, kur saldırısına karşı verdiği mücadeleye reel sektörden de destek geldi. Tekstilciler TL’ye dönerken, turizmciler ve AVM’lerde de kur sabitlendi. 

AVM sektörü kur sorunu için yasal düzenleme bekliyor!

Kurlardaki oynaklık fiyatlamada sorun yarattı. Hammadde maliyetlerinde öngörülemeyen artışlar ise işletme sermayesini eritiyor. Yabancılardan fiyat indirimi talepleri gelirken, iç piyasada kur sabittensin sesleri duyuluyor... 

avm kur riski Haberi

avm kur riski

Dövizdeki yükselme nedeniyle markaların hedefi haline gelen AVM yatırımcıları, kur riskini hedge etmek için bankalarla masaya oturdu.


Yılın son çeyreğinde yükselişe geçen kur yüzünden perakendecilerin "TL'ye dönün ya da kira indirimi yapın" tepkilerine maruz kalan AVM yatırımcıları bütün tarafları mutlu edecek bir çözüm bulmak için harekete geçti.


2017 başında belli olur

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, AVM'lerin dövizle kredi borcu olduğu için tamamen TL'ye dönmenin mümkün olmadığını ancak kur dalgalanmasının önüne geçmek için yeni bir finansal enstrümanlar üzerinde çalıştıklarını söyledi. Perakendecinin en çok kurdaki dalgalanmadan şikâyetçi olduğunu ve bu sıkıntının önüne geçilemediği için gündemden düşmediğini vurgulayan Belgü, "Kur riskini tek tarafın üzerine yıkmak doğru değil. Hem perakendeciyi hem de yatırımcıyı mutlu edecek bir yöntem üzerinde çalışıyoruz. Kur riskini...