21 / 05 / 2024

avm lerde yapılan aktiviteler

avm lerde yapılan aktiviteler

Yeni nesil AVM'leri değerlendiren Toğrul Gönden'e göre alışveriş merkezi denildiği zaman ilk akla gelen sinema, yeme-içme, süpermarket ve ev-yapı marketleri gibi kullanım alanlarıdır ve bu kullanımlar standart AVM konseptini tanımlar...

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

AVM'lerde mülk sahibinin ve kiracının hakları!

Kovid-19 salgını, 2018’deki kur şokundan sonra AVM'lere ikinci darbeyi yaşattı. Kiralarda ödeme sorunları başladı. Bazı AVM'lerde kira erteleme veya ödememe gibi kolaylıklar sağlanırken, bazı AVM'lerde aynı esneklik gösterilmedi. Peki mülk sahibinin ve kiracının hakları nelerdir? İşte detaylar...

AVM'lerde pandemi öncesi ciro için temmuz ayı bekleniyor!

1 Haziran itibari ile AVM’ler, hazır giyim markaları, kafe ve restoranlar, spor salonları hizmete yeniden açıldı. 11 Mayıs tarih itibariyle yüzde 60'ı açılan AVM’lerde cironun yükselmesi için temmuz ayı bekleniyor.

BMD: Ciro kirasına dönmeyen AVM'lerde mağaza açılışları riskli!

BMD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, ciro kirasına geçmeyen AVM’lere ilişkin konuştu. BMD üyesi markalarla yapılan değerlendirmeler ışığında 1 Haziran’da ciro kirasına dönmeyen veya tatmin edici kira indirimi yapmayan AVM’lerde mağaza açılışlarının ticari açıdan çok riskli olduğu belirtildi...

AVM’lerde TL’ye dönüş yatırımcıyı etkiler!

Mallmark’ın kurucusu Aytaç Özçiçek, AVM’lerde kira sözleşmelerinin TL üzerinde yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özçiçek, yeni yasasının yatırımcıları etkileyeceğinş, kiraların düşeceğini söyledi.

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için karşı hamle!

Bursa Mudanya’da ‘Myrleia Antik Kenti’  olarak bilinen bölgede yapılan AVM inşaatı için ‘imar barışı’ başvurusu yapılarak yapı kayıt belgesi alınmasına belediyeden karşı hamle geldi.

AVM’lerde geçici mağaza dönemi!

Alışveriş merkezi yatırımcısı ve perakendeci yeni yöntemler geliştirmeye hazırlanıyor. Perakendeci, AVM’lerde önce üç ay pop up’larda (geçici mağazacılık) deneme yapıyor sonra mağazayı büyütüyor.

AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları mecliste!

İstanbul'da AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya Real AVM riskli yapı olarak tescillendi!

Haşim İşcan Kültür Merkezi karşılığı 2006 yılında yapılan ve Rönesans Holding'e satılan Real AVM, riskli yapı olarak tapuya tescil edildi.

Torunlar GYO, Deepo AVM projesinde yapı ruhsatlarını aldı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Antalya Kepez'de Deepo AVM çevresinde yapılacak karma projenin yapı ruhsatlarının alındığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten yapılan açıklama...

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

Anel Grup'tan AVM'lerde doğru iklimlendirme!

Avm’lerde iyi kurgulanmayan iklimlendirme sistemleri müşteri kaybı ve enerji israfına sebep oluyor.Babür’e göre; kış aylarında AVM’lerde iklimlendirme sistemleri ile, özellikle soğutma yapılmasının yanı sıra yeterli taze hava da sağlanmalıdır.

AVM'lerde anonslu reklam dönemi başlıyor!

SAYILARI 329’u bulan alışveriş merkezleri (AVM) reklamcıların yeni gözdesi oldu. 2013’te 1.6 milyar girişin yapıldığı AVM’lerde eylül ayından itibaren her yarım saatte bir tüm alanda duyulacak şekilde anonslu reklam yapılacak...

avm lerde yapılan aktiviteler Haberi

avm lerde yapılan aktiviteler


Alışveriş merkezi denildiği zaman ilk akla gelen sinema, yeme-içme, süpermarket ve ev-yapı marketleri gibi kullanım alanlarıdır ve bu kullanımlar standart AVM konseptini tanımlamaktadır. Ne yazık ki; dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bu bilinen kullanımların dışına çok nadir çıkılmaktadır.


Türkiye 2013-2014 döneminde Rusya’dan sonra Avrupa’da en çok proje geliştirilen, inşa edilen ve tamamlanan pazardır. Kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı verilerine göre Avrupa sıralamasında altlarda olması, her ne kadar bu sektördeki büyük potansiyeli işaret ediyor ve yatırımcıyı memnun ediyor olsa da AVM'lerin farklılaşmaya çok ihtiyacı olduğu gün gibi ortadadır! Sayıları arttığı halde konsept çeşitliliği artmayan AVM'ler, gittikçe birbirine benzemekte ve ziyaretçilerin tercih nedeni sadece lokasyon haline gelmektedir. AVM’ler, 30-40 yıldır aynı mantık ile çalışmaktadır. Fakat altını çizmek gerekir ki; bu süreç...