10 / 05 / 2024

AVM Yasası neleri değiştirecek

AVM Yasası neleri değiştirecek

Kategori Mağazacıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, 'AVM Yasası'nın sektör temsilcilerinden görüş alınmadan Meclis gündemine alınmasını eleştirerek, düzenlemeyle serbest piyasa ekonomisinin zedeleyeceğini belirtti

Rezerv alan yasası nasıl uygulanacak? Eviniz habersiz yıkılabilir mi? Tek tek açıklandı!

İstanbul Şahintepe Mahallesi’nde yaşayanlar "Rezerv alan yasası ne getiriyor; Şahintepe halkı ne yapmalı?" konulu panelde bir araya ve "Parseliniz bir gün Hazineye devredilebilir mi? Eviniz habersiz yıkılabilir mi?" sorularının yanıtları konuşuldu. Peki rezerv alan yasası neleri getirecek?

Yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? Kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Evini dönüştürecek binlerce kişi yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylaro merak ediyor. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? İşte kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

AVM’lerde TL’ye dönüş yatırımcıyı etkiler!

Mallmark’ın kurucusu Aytaç Özçiçek, AVM’lerde kira sözleşmelerinin TL üzerinde yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özçiçek, yeni yasasının yatırımcıları etkileyeceğinş, kiraların düşeceğini söyledi.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

Emlak Yasası maddeleri neleri değiştirecek?

Gayrimenkul danışmanlığı sektörünün yasal bir tabana oturtulmasını sağlayacak ‘Lisanslı Emlak Komisyonculuğu ve Lisanslı Emlak Müşavirliği Yasası’ için geriye sayım devam ediyor.

AVM'ler küçük esnafa açılacak mı?

Hükümetin 29 Ocak 2015 tarihinde çıkardığı perakende yasasında yer alan AVM’lerde (alışveriş merkezi) küçük esnafa yüzde 5 oranında kota ayrılması maddesi kâğıt üzerinde kaldı.

AVM yasası iptal edilmedi!

Anayasa Mahkemesi, büyükşehirlerdeki Alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni belgesi verilme yetkisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, bu ticaret merkezlerinin çalışma saatlerini ise Valilere bırakan düzenlemelere onay verdi.

AVM Yasası'nın iptal davası bugün karara bağlanacak!

AVM Yasası olarak da bilinen 6585 sayılı 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'la ilgili CHP'nin açtığı kısmi iptal davası bugün Anayasa Mahkemesi'nde esastan görüşülerek karara bağlanacak.

Faik Yılmaz: Esnaf AVM'lerden çağrı bekliyor!

Yeni Perakande Yasası'yla AVM'lerde esnaf ve yok olan mesleklere yer ayrılması zorunlu hale getirildi. Ancak bu konuda henüz gelişme yok. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, "AVM’lerden çağrı bekliyoruz" dedi.

AVM Yasası neleri değiştirecek Haberi

AVM Yasası neleri değiştirecek


Kategori Mağazacıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, 'AVM Yasası'nın sektör temsilcilerinden görüş alınmadan Meclis gündemine alınmasını eleştirerek, düzenlemeyle serbest piyasa ekonomisinin zedeleyeceğini belirtti


 Kategori Mağazacıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, "Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi"nin serbest piyasa ekonomisini zedeleyeceğini belirtti. 


Özpamukçu, yaptığı yazılı açıklamada, Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın 11 Aralık 2014 tarihinde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görüşülmesine karar verilmişken, bugün basından Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi verildiğini üzülerek öğrendiklerini aktardı. 


Söz konusu teklifinin serbest piyasa ekonomisini zedeleyeceğini savunan Özpamukçu, şunları kaydetti: 


"Modern ve organize perakende sektörü temsilcileri olarak Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun...