03 / 05 / 2024

AVM yasası son durumu

AVM yasası son durumu

Anayasa Mahkemesi, büyükşehirlerdeki Alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni belgesi verilme yetkisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, bu ticaret merkezlerinin çalışma saatlerini ise Valilere bırakan düzenlemelere onay verdi.

İmar yasası mağdurlarından son dakika açıklaması: Sözler tutulmadı! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) üyeleri, yasanın yanlış uygulanması sebebiyle mağdur olduklarını sık sık dile getiriyor. Mağdurlardan bir son dakika açıklaması geldi. 

Türk Kızılay'dan son dakika açıklaması! Kızılay AVM için tahliye kararı verildi!

Başkent Ankara'da Kızılay Meydanı'nda yer alan Kızılay AVM'nin tahliyesine karar verildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

Emeklilerin akılında da dilinde de aynı soru intibak yasası çıkar mı? Çünkü bu yasa ile maaşlar eşitlenmiş olacak. Peki son durum ne?

EYT'liler dikkat! EYT yasası 2023'te çıkacak mı? SSK, BAĞKUR emeklilik şartları son dakika!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen emeklilikte yaşa takılanlar kanun teklifinin bu hafta Genel Kurul'dan geçmesi bekleniyordu. EYT'liler dikkat! EYT yasası 2023'te çıkacak mı? SSK, BAĞKUR emeklilik şartları son dakika! 

Fiyatını duyan internete koştu! PTT AVM'den Samsung A7 tabletlere yılın son kampanyası... 28 Aralık fiyat listesi

2023'e girmeden tabletini yenilemek isteyen kullanıcılar için PTT AVM'den yılın son kampanyası. 31 Aralık'a kadar sürecek kampanyayı kaçırmayın.  Samsung Galaxy Tab A7 Tablet fiyatı ne kadar?

Bakan Bilgin’den EYT açıklaması! EYT'de son durum ne? Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı?

EYT yasasına ilişkin son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte EYT’ye ilişkin son detaylar...

Sosyal konut ve ticari gayrimenkul kiraları ayrıştırılsın önerisi!

AVM'ler son zamanlarda kira tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, sosyal konutlar ve ticari gayrimenkul kiralarının ayrıştırılması gerektiğinin altını çizdi.

EYT düzenlemesinde yeni reçete resmen ortaya çıktı! EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT'de son durum Mayıs 2022!

Merakla beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yol haritası belli oldu. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT'de son durum ne? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen o soruların yanıtları...

EYT yasası ne zaman çıkacak? Emekli olma hayali kuranlar dikkat! İşte EYT yasasında son durum!

Vatandaşların en çok merak ettiği ve en çok araştırdığı konular arasında yer alan EYT yasasında son durum ne? Emekli olmak hayali kuranlar dikkat! İşte EYT yasasında son durum...

AVM'lerin kira gelirlerinde son durum ne?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dövizden TL'ye geçiş kiralara zam getirdi!

AVM'lerde kiralama işlemlerinde TL'ye dönülmesi yeni bir tartışma getirdi. Dolar kurunu 3,4-4,0 TL arasında sabitleyen AVM'ler, son düzenleme sonrasında bu kuru 4,49 TL'ye yükseltti. Kirası artan perakendeciler ile AVM'ler yine karşı karşıya geldi...

Deniz GYO Göksu AVM davasında son durum!

Deniz Gyarimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı yazılı açıklamasında Ankara Etimesgut'taki Göksu AVM için açılan davanın son durum bildirisini yayınladı. 

MarkAntalya AVM için son başvuru tarihi 4 Haziran!

1 milyar 278 milyon 900 bin TL muhammen bedelle TMSF tarafından satışa çıkarılan MarkAntalya AVM için son başvuru tarihi 4 Haziran...

AVM yasası son durumu Haberi

AVM yasası son durumu

Anayasa Mahkemesi (AYM), büyükşehirlerdeki Alışveriş merkezlerine (AVM) yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni belgesi verilme yetkisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, bu ticaret merkezlerinin çalışma saatlerini ise Valilere bırakan düzenlemelere onay verdi. CHP'nin buna yönelik iptal istemini oyçokluğuyla reddetti. Kamuoyunda 'AVM yasası' olarak da bilinen 6585 sayılı 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun' mecliste birçok düzenlemesi tartışılarak yıl sonunda kabul edilmiş ve cumhurbaşkanının onayıyla 14 Ocak'ta yürürlüğe girmişti. CHP, ilgili kanunda büyükşehirlerdeki AVM'lere yapı ruhsatı ile işyeri açma ve çalışma ruhsatı verme yetkisini Büyükşehir Belediyelerine, perakende işletmelerinin çalışma saatlerini belirleme konusundaki yetkiyi Valilere, ülke genelinde ise bakanlığa veren düzenlemelerin iptali için AYM'ye gitmişti. Bu davada esas incelemesini 13 Mayıs'ta yapan AYM'nin kararı dün açıklandı. Buna göre; AYM, CHP'nin iptal istemlerinin tümünü reddetti. 


ADNAN...