04 / 05 / 2024

avmlerde kira kuru

avmlerde kira kuru

Perakende sektöründeki son gelişmeleri değerlendiren Sami Kariyo ve Penti’nin CEO’su Mert Karaibrahimoğlu, dövizle kiralamalar konusunda alınan kararlar hakkında açıklamalar yaptı.

Bakan Nebati: Kira ve konut fiyatları dengeye oturacak!

Artan konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati fiyatların dengeye oturacağını ifade etti. Bakan Nebati enflasyon ve dolar kuru hakkında da değerlendirmelerde bulundu...

İstanbul'u stres bastı! Herkes evde bunları konuşuyor: Ekonomi, kira fiyatları, döviz kuru, tatil planları...

İstanbul Planlama Ajansı temmuz raporuna göre halkın yüzde 71,5’i temmuz ayında evde, ekonomik sorunları, konut ve kira fiyatlarını, döviz kurunu ve tatilin planlarını konuşuyor. Ayrıca İstanbul'da stres seviyesi de alarm veriyor!

Nureddin Nebati'den kira açıklaması: Şehir merkezinde 1.261 TL!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ilişkin konuştu. Nebati, asgari ücret ve kira karşılaştırması da yaparak "Türkiye'de yeni ücretimiz 4 bin 250 lira 40 kuruş, kira şehir merkezinde 1261 Türk Lirası" dedi.

İlk 10 ayda şehir hastanelerine 5.4 milyar TL kira bedeli ödendi!

2020'nin ilk 10 ayında ‘yap- kirala devret modeli’ ile yaptırılan hastanelere kira bedeli olarak 5 milyar 381 milyon 914 bin 630 TL 95 kuruş ödendi. 

Kiralarda döviz kuru sabitlenebilir mi?

Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar kira ödemekte güçlük çekiyor. Peki dövüz kuru üzerinden ödenen kiralarda sabitlenme talep edilebilir mi? Kira bedelinde döviz kurunun sabitlenmesi için ne yapılabilir? İşte detaylar...

Kira zammı tavanı düştü!

Yİ-ÜFE'ye göre belirlenen kira artış oranları kiracıları rahatlattı. Bin liralık kira bin 299 lira 70 kuruş yerine bin 179 lira 30 kuruş arttı ve aylık 120,40 lira, yıllık ise bin 444 lira 80 kuruş kiracının cebinde kaldı.

Ahmet Ahlatcı: Türkiye'nin en ucuz kira bedeline sahip AVM'si olduk!

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahlatcı,” Biz temmuz ayından itibaren AVM kiralarında Euro kurunu 4,90 TL'ye sabitledik. Ağustos ayında Euro kuru 8,10 TL'ye çıktı. Biz yine kira bedellerini 4,90'dan almaya devam ettik. Bu sayede Türkiye'nin en ucuz kira bedeline sahip AVM'si olduk.” dedi…

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönüş formülü!

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönüşün formülü belli oldu. Buna göre, 1.000 dolarlık bir sözleşme için dolar kuru 3.77 TL, TÜFE yüzde 17.99’dan 4 bin 457 lira olacak.

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönüşün kuru belli oldu!

Kira sözleşmelerinde dövizden TL'ye geçişin detayları belli oldu. Buna göre, döviz üzerinden yapılan sözleşmeler kurda sözleşme tarihi esas alınarak hesaplanacak.

Kira sözleşmelerinde döviz kuru nasıl değişecek?

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönüş 13 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacak. Peki, kira sözleşmelerinde döviz kuru nasıl değişecek?

Akasya AVM ve Akbatı AVM'de Aralık ayı kira kuru sabitlendi!

Akiş GYO Akasya AVM ve Akbatı AVYM'de Aralık ayı kira kurunun sabitlendiğini KAP'ta açıkladı.

Akasya AVM ve Akbatı AVM'de Kasım ayı kira kuru sabitlendi!

Akiş GYO tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akasya AVM ve Akbatı AVYM'de Kasım ayı kira kuru sabitlendi.

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları yarın sona eriyor!

Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, altına dayalı kira sertifikası hakkında açıklamalar yaptı.

avmlerde kira kuru Haberi

avmlerde kira kuru

Penti’nin patronu Sami Kariyo ve Penti’nin CEO’su Mert Karaibrahimoğlu perakende sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi. Kariyo, hükümetin dövizle kiralamalar konusunda aldığı kararlar hakkında açıklamalarda bulundu.

TL'ye dönüşte anlaşmalar sağlanıyor

Hürriyet'ten Elif Ergu'nun haberine göre, Ocak ayına kadar sözleşmelerin yenileneceğini, tarafların masaya oturacağını söyleyen Kariyo, “Bizim de dövizle kontratımız çok. 1200 kontratı gözden geçireceğiz. Türk Lirası’na geçiş çok doğru bir hamle oldu. Herkes Bakanlık’tan mekanizma bekledi. Ocak ayına kadar masaya oturanlar aralarında anlaşacak. Mevcut kurdan sözleşme yenilenmesi kabul edilebilecek bir durum değil” diye konuştu.

''Sözleşme yapılan tarihteki kur da esas alınabilir''

AVM yönetimleri, mağaza sahipleri ve kiracıların sözleşme yapılmış olan tarihteki kuru esas alabileceğini de belirten Kariyo, “Perakendecilerin çoğu sözleşme tarihindeki kurdan anlaşma sağlamış durumdaydı. Sabitlenen kur üzerine enflasyon oranının eklenmesi de kiraları belirlemede...